idioci [3]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ala

http://www.gutekfilm.com.pl/manderl... von Trier zaskoczy nas tym razem???
  • F6

zobaczymy, obejrzymy:)
  • Ala

Nie mogę się doczekać....kolejnego oczyszczenia...kolejnych przemyśleń....czegoś innego....:-))))
  • F6

kiedys byl taki program "z kamerą wsrod zwierzat"...ktorego idee von T. powaznie rozwinal w swojej tworczosci, dlaczego nie lubimy idiotów skoro sami jestesmy "idiotami" ??? Mrowisko zwane "Krolestwem"..?
    oczyśćmy sie!???
    .. przez zwykłą kapiel; P

• Ala

Ładnie to ująłeś....
    Ale właśnie żeby ten fakt zauważyć...i coś z nim zrobić (oczyścić się) dla niektórych jest zbyt trudne...
    A przecież każdy z nas jest w jakiś sposób "ułomny"...
  • F6

nikt nam nie zagwarantuje ze nie znajdziemy sie po tej drugiej slabszej stronie, kazdy jest ulomny i kazdy swoja ulomnosc ukrywa tak bardzo jak moze, czasami wystarczy tylko zdac sobie sprawe ze swoich zachowan, a ludzie ? i tak zawsze beda tacy sami...
    tacy sami... a ściana miedzy nami
  • Ala

Rozwiązaniem jest dystans do swojej osoby i umiejętność ciągłego weryfikowania tego co burzy dobre stosunki z ludźmi ... tego co jest autodestruktywne, co sprawia ze czujemy sie nie za halo....
    A mur i tak zawsze będzie.....mamy tylko wpływ na to jakiej bedzie grubosci :-)))
  • F6

be yourself
    keep yourself
    a ludzie niech tez troszke zaakceptuja odmienność
    trzeba sie tylko szeroko usmiechać :):):)
  • Ala

Dokładnie.....Nie pisałam o tym, że wszystko w granicach normy i w zgodzie ze sobą - dla mnie to podstawa...to jest oczywiste :-)

Ale warto czasem spojrzec na siebie z innej perspektywy...i już!
    I o uśmiechu pamiętać !
  • F6

dzisiaj nic nie napisze!
    musze rozwiazac pare codziennych problemow
    co by to lżej sie psychicznie zrobiiło :P
    a pozniej zajme sie jush na powaznie von Tierem... :)
  • Ala

ja swoich nie umiem rozwiążać i nawet się za to nie biorę - ni9e ma sensu...dlatego wole zając głowę von Tierem
  • F6

oglądałem dogville niestety do 6 rozdziału...
    przeraża objętość dzieła i brak ścian ale co zrobić umysł przestawić ścian nie dotykać nie one tu są ważne Trier spcjo psycho logicznie buduje obraz relacji grupa jednostka jednostka i jednostka z typową rzetelnościa realizmem w twarzach i gestach słowa jak rozkaz czyli że jestesmy zawsze zależni tak jakby przyklejeni do innych co On potwierdzić zdołał!
    :P
  • Ala

• F6

po amerykańskiej wersji "Królestwa" Lars... Tier odpada...
    no sorry
  • Inaczej.

trudno się przyznać ale łączę się ze społeczeństwem idiotów... heh, a wiecie skąd się wziął pomysł ?? zapytałam mamy przed chwilą , zę chcę dołączyć do jakiegoś nowego grona... mama swierdziła, ze nadaje się do przygłupów, ale niestety nie znalazłam takiego grona; p zostali mi idioci... więc łącze się , czuje sie idiotką , a szczególnie ostatnio i nawet sie tego nie wstydzę :P
  • Ala

Idiotów w słownikowym tego słowa znaczeniu czy w znaczeniu Tierowskiem?! Nie bardzo rozumiem.....
  • kolkoikrzyzyk

chyba w takim słownikowym.. niestety bądź stety.
    a jak się mylę, to zwracam honor.
  • F6

hmm.. to ja ide zapytac sie taty co sądzi o idiotach :)
    bo tak bez zdania rodzica to sie nie będe wypowiadać..; P
  • ₪₪₪₪₪

hihi idioci .. khmm mi pomogli "nawrócic" się na kino... zateskiniłam za tym czyms w filmach do czego "wraca" dogme95 itp

;P moze by odświerzyc to grono po roku milczenia
  • kolkoikrzyzyk

j/w
  • 1
  • 2