-
młody...
szklanka wódki (250 g) zabija około 1000-2000 komórek nerwowych w naszym mózgu. komórki nerwowe się nie regenerują. ludzki mózg składa się z około 3 miliardów komórek nerwowych, z czego używamy na co dzień około 10% z nich. zatem około 2,7 miliarda komórek są nie potrzebne. szklanka wódki zabija 1000 komórek nerwowych. człowiek może bez obawy o swoje zdrowie wypić 2 700 000 szklanek wódki.
przeliczamy: 1 butelka (750 g) = 3 szklanki,
zatem 2 700 000/3 = 900 000 butelek. zakładając, że maksymalny wiek przeciętnego alkoholika wynosi 55 lat, a zaczyna on pić, powiedzmy mając 15 lat, to mamy 40 lat stażu. przeliczamy lata na dni: 40 * 365 = 14600 dni picia. jeżeli możemy wypić 1 080 000 butelek bez obawy o nasze komórki nerwowe to: 900000/14600 = 62 butelki wódki dziennie. wniosek: aby umrzeć z braku komórek nerwowych musielibyśmy pić po 20 butelek wódki na śniadanie, 20 na obiad i 30 na kolację....
-> podaj dalej, żeby ludzie nie żyli w nieświadomości
-
trini
-
młody...
-
trini
-
-
młody...
no tak teraz zwalcie na mnie... ja tam sprzeciwu z waszej stronuy nie slyszalem :P -
trini
-
**KiCiA** BrZoSkWiNkA
ja tam uwazam ze po jej ostanich wybrykach z ostyaniego tygodnia niewiem czy cokolwiek jest; \\ <hihihi> -
!!! P_M !!!
Zabawa w białego misia....
Wlać do szklanki połowę wódki i połowę Coca coli (opcjonalnie Pepsi) .
Wypić połowę szklanki i dolać wódki do pełna. Wypić połowę szklanki i dolać wódki do pełna. Wypić połowę szklanki i dolać wódki do pełna. Czynność powtarzać, aż zawartość szklanki będzie przezroczysta - to się nazywa dojście do białego misia.
Jeżeli ktoś dojdzie do tego momentu, to
może spróbować iść w odwrotnym kierunku - do brązowego misia....
ale jeszcze nie słyszano żeby ktoś doszedł.... -
ankap
hmm dzisiaj wronke wypadaloby spytac o misie :>
metoda wprawdzie troche inna ale zoladkowa zrobila swoje :D
wronka to jak ?? ktorego widzialas ?
:P -
trini
-
agutek
-
**KiCiA** BrZoSkWiNkA
no jak sa dwa to zazwyczaj widzi sie podwujnie; P...czworka :P...znam jej mozliwosci; ] -
Anonim
-
trini