-
Poliż Psycho
Zombie Walk
I Warszawski Spacer Zombie pod hasłem "Rozprostuj kości" odbędzie się dnia 23 czerwca 2007. Spotykamy sie o godzinie 16.30 w parku obok placyku przy metrze centrum (nie chcemy zwracać uwagi za bardzo od razu). Tam mamy 20 minut na charakteryzację a następnie, gdy nadejdzie najobrzydliwszy i najstraszniejszy zombie (spoko, poznacie o kogo chodzi :P sam powie) nie spiesząc się ruszamy na trasę spaceru (link poniżej).
Zasady:
- "atakujemy" przechodniów którzy reagują pozytywnie na nasz widok. Co to znaczy pozytywnie? Piszcząca dziewczyna, roześmiana grupka młodzieży, osoby oddzielone od nas szybami ale najwyraźniej zainteresowane - dobrze. Upierdliwy dziad mamroczący coś pod nosem, policjant wyraźnie nie mający ochoty na zabawę - źle. NIE DOTYKAMY NIKOGO CHYBA ŻE SAM ZACZNIE!
-UNIKAMY MAŁYCH DZIECI - mogą nie zrozumieć że udajemy i wkurzyć rodziców.
- staramy się niczego nie pobrudzić
-jeśli przynosimy ze sobą "broń" w stylu siekiery, noże, szpadle - wszystko musi być gumowe lub zabezpieczone.
-nie wychodzimy na ulicę (nie dotyczy to nowego światu i chmielnej oczywiście)
-nie wychodzimy z roli (ew. zdjęcia i filmy będą robiły umówione osoby więc dajmy sobie z tym spokój; ))
-masz wyglądać jak trup, ale w błędzie jest ten kto myśli że ma też tak śmierdzieć.
-przebranie nie usprawiedliwia zachowań jak kradzieże, gwałty i przewracanie samochodów
-NIE przychodzimy na ZW pod wpływem alkoholu.
Charakteryzacja:
Użyj głowy - w Internecie też jest sporo pomysłów. Są środki "kupne" które doskonale udają krew i blizny, jednak sugerowałbym zastosowanie takich, które można zrobić w domu - bez wydawania 50 zeta będzie lepsza zabawa. Załóż stare ubranie, którego nie będzie Ci żal - zombie czasem się przewracają, czołgają i wogóle. Poza tym, przy aplikacji sztucznej krwi dobrze jest skropić nią solidnie ubranie. Im wyższy stopień rozkładu zombiaka tym lepiej.
Mapka:
http://www.zombie-mapka.prv.pl/
Legal notice:
Zombie Walk nie jest nowym pomysłem. Zorganizowany był już w innych krajach i jest naszym wyrazem solidarności z innymi społecznościami umarłych ludzi na całym świecie. Przykład który mnie zainspirował http://www.youtube.com/watch?v=6Rr6...
Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu.
A.K.
-
N.
A propos charakteryzacji - z doświadczenia filmowego (zerowobudżetowego niemal :P) wiem, że jako krew można z powodzeniem zastosować sok pomidorowy.
UWAGA! Na pudełku nie ma napisane, że kontakt soku z oczami nie popłaca, ale... nie popłaca, wierzcie mi :D -
Korek.
A tu informacja do rozsyłania przez gadu gadu (roześlijcie wszystkim!):
Zombie Walk
W Warszawie będzie miała miejsce akcja Zombie Walk, która odbyła
się już w wielu innych miastach na całym świecie.
Przebieramy się za zombie,następnie maszerujemy po okreśolnej
trasie w centrum stolicy.
Akcja odbędzie się 23 czerwca (sobota). O godzinie 16.30 spotykamy
się w małym parku przy metrze centrum, mamy 20 minut na
charakteryzację i wyruszamy trasą zaznaczoną na mapce:
http://www.zombie-mapka.prv.pl
Szczegóły i regulamin na gronie tematycznym:
grono.net/forum/topic/2372472/ 0/
Prześlij to dalej do jak największej liczby osób!
Pamiętaj:
23 czerwca - 16.30 - park przy metrze centrum - Zombie Walk :)
Do zobaczenia na akcji! -
-
Paulina 'Pola' Brzostek
Ja to nie wiem - jak dla mnie zbyt wielkie hehehe chyba nie wezme udziału... no chyba, że ktoś użyje mocnych argumentów by mnie przekonać hehehehehehe -
Bury
-
Poliż Psycho
-
Anonim
-
Anonim
grorororo. Mam nadzieje, że sie wyrobie bo akurat 23 wyjeżdżam >.< ale rozszerzę akcję jak tylko bedę mógł :) -
oś
-
Bury
No dobra to wpadne xD tylko tez niewiem kiedy wyjezdzam , ale chyba sie wyrobie :P -
Korek.
>~>P҉ rinceton girl<~ napisała:
>Ja to nie wiem - jak dla mnie zbyt wielkie hehehe chyba nie
>wezme udziału... no chyba, że ktoś użyje mocnych
>argumentów by mnie przekonać hehehehehehe
mocny argument: będzie super :P
no ale zawsze możesz robić zdjęcia XD -
Nie wiem czemu ktoś ma cię namawiać księżniczko. Jeżeli chcesz to zaszczycisz nas swoją obecnością - tyle.
Ja i moje przyboczne trupy zjawią się na bank! =] -
Korek.
uprzejmie proszę o rozsyłanie znajomym wiadomości przeznaczonej na gadu (trzeci post od góry) :) -
-
Anonim
rozwalił mnie tekst że w gre nie wchodzą gwałty xD kurde, a już miałam nadzieję xD
chyba się pojawie :D -
Poliż Psycho
-
Vivin
>Ciasteczkowa Królowa napisała:
>rozwalił mnie tekst że w gre nie wchodzą gwałty xD
>kurde, a już miałam nadzieję xD
>
>chyba się pojawie :D
moge Cię skarbie zgwałcić; D
będę na pewno;] -
Kain
Uuuu......a mnie???!!!! A mnie!!????
Angelusie........no proszę......
jak i starzy zezwolą..na 70% to ide.....
a tak w ogóle......to Witam......
hahaha......PZDR....... -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim