-
Pan Moderator
maćka; czy zauważyliście, że punkty ects w planie studiów są czasem inne niż te, które pokazuje usos? dlaczego wf liczy się raz jako 0 pkt a raz jako 1? i na koniec - dlaczego nie uwzględniono szkolenia bhp ani z ochrony własności intelektualnej, za które też punkty nam przyznają. -
Hanna
tak, tez mnie to zdziwilo, ze punkty sa inne w usosie a inne na planie...? Gdzies musi byc błąd- mam nadzieje że tam, gdzie podane sa nizsze punkty; )
Co do szkolenia bhp i wlasnosci intel. to one sa chyba za 0,5 ECTS wiec tak malo ze nie uwzglednili ich. -
Kasia_Katarzyna
też zwróciłam na to uwagę. ale sprawdziłam liczbę ECTS-ów w obu przypadkach i ich liczba jest taka sama. więc myślę, że nie ma potrzeby martwić się tym.
a co do wf-u.. myślę, że ten jednorazowy 1 punkt ECTS za to był tylko dlatego, żeby było ich w sumie 30. bo bez tego punktu na koniec drugiego semestru byłoby z obowiązkowych przedmiotów 29 punktów.
ogólnie myślę, że różnica wynika z tego, że co roku są wprowadzane małe "modyfikacje" w naszym kierunku. ale to jest tylko mój pogląd :)