Telematyka Transportu [32]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • k.

...
  • R E

http://www.it.pw.edu.pl/twt/downloa...

Trochę Sumiła pomieszał i grupy nie są podzielone tak jak chcieliśmy.
    Napisałem do niego maila, może zrobi tak jak chcieliśmy.
  • Kilo

poprawione
  • Żółwiu

siema, sory ze tak w swieta pytam ale kto ma w srode laborke? jest zgodnie z terminem czy ze wzgledu na to ze w srode przed swietami byl piatek to sie przesunelo o tydzien?
  • Pata

chyba wg harmonogramu
  • memorabilis

31.03 zajec nie bylo, wiec wg mnie sa przesuniete po prostu i teraz ten pierwszy ciag powinien miec zajecia
  • k.

no chyba właśnie nie zgodnie z harmonogramem. Bo grupy 1-4 nie mialy 31.03(a tak jest w harmonogramie) czyli oni maja jutro a grupy 5-8 za tydzien. Tak mi sie wydaje;p
  • R E

Kiedy zalka?
  • Żółwiu

Dodatkowy termin zaliczenia
    Dotyczy przedmiotu: Systemy Komutacyjne

Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami ostateczny termin zaliczenia przedmiotu dla grupy TT ustala się na 9 czerwca 2010 r. o godz. 10:15 w sali 14 Nowej Kreślarni PW.

Marek Sumiła, 2010-06-02

przypominam ze przesunelismy zaliczenie na 10 bo o 12 kilka osob ma automatyke

pytania z pierwszego terminu - czesc lab.:
    1 - Czym rozni sie numer fizyczny abonenta od katalowego?
    2 - Dlaczego operacja REDIAL w aparacie ISDN jest wykonywana szybciej niż w aparacie CB?
    3 - Wymień krytyczne elemnty niezbędne do uruchomienia nowego abonenta w centrali DGT
    4 - Do czego wykorzystywane sa rejestry przyjsciowe i wyjsciowe na porcie abonenckim?
    5 - Do czego sluza rekordy T,F,U?
    6 - W jaki sposob taryfikowane sa rozmowy telefoniczne przez abonenta? opisz je.
    7 - Wymien zdarzenia sygnalizacjio cyfrowej DSS1 (przynajmniej 3)
    8 - Jakie w kolejnosci sa przekazywane wiadomosci sygnalizacyjne podczas nawiazywania polaczenia w ISDN?

teoria (wyklad)
    1 - Wymien i scharakteryzuj styki w ISDN
    2 - Scharakteryzuj strukture sygnalizacji SS7

jesli chodzi o czesc laboratoryjna to sa po 2 pytania do kazdego cwiczenia, ale nie trzeba zaliczyc osobno kazdego cwiczenia tylko calosc (czyli miec pewnie 4-5 dobrze pytan) Moim jakze skromnym zdaniem dobrze jest ogarnac poza instrukcjami - sprawozdania (najlepiej od kogos kto ma dobrze zrobione :D)
  • R E

Jak to jest z tymi sprawkami?
    My jednego nie oddaliśmy i mamy 4 wpisane.

Łącznie były 4 ćwiczenia, a nie 5. Muszę na jutro przynieść to zaległe sprawko, czy jak?

BTW. Ma ktoś sprawko z "1 - Nadzór central cyfrowych"?
    lgahassad@wp.pl jak coś, będę wdzięczny.
    Sorka za ten bełkot, ale dopiero wstałem, a roboty od pyty. :]
  • Żółwiu

wieadomo cos o terminie wrzesniowym?
  • k.

właśnie nie;D
  • memorabilis

jak dla mnie to lepiej by to bylo na poczatku nowego semestru zrobic :P Sesja i tak latwa to nie bedzie; )
  • R E

U mnie ta rejestracja to będzie jakaś rosyjska ruletka,
    bo nie wiem na który semestr mnie zarejestrują,
    a mogą od 3 do 7. Dlatego im wcześniej będę miał wpisy
    tym lepiej i wolałbym to zaliczać jakoś w sesji.

Co do tego egzaminu, to Sumiła mógłby nam go ulgowo
    zaliczyć, albo chociaż podać nam pytania tydzień przed. :)

• k.

Termin zaliczenia przedmiotu
    Dotyczy przedmiotu: Systemy Komutacyjne I

Dodatkowy termin zaliczania przedmiotu Systemy Komutacyjne I odbędzie się dnia 13.09.2010 w sali 107 Szkoły Biznesu w godzinach 10:00 - 11:00

Marek Sumiła, 2010-09-06
  • k.

super , wtedy jest Mechana I i TTS II, ja pierdole;)
  • memorabilis

niech to przelozy na koniec wrzesnia, a przynajmniej ze 2 dni po ttsach zeby wszyscy mieli czas to ogarnac...
    to musi sie odbyc w tej sesi? bo jesli nie to chyba lepiej to pozniej zrobic pare dni chociaz po oficjalnym zakonczeniu jak np drugi termin z metrologi jest
  • Czarny

popieram Pawla, niech starosta grupy albo ktos, kto bedzie mial z Sumila do czynienia w najblizszych dniach zainterweniuje
  • Kilo

łatwiej mnie na Mailu złapać.

Jeśli chcecie mogę się tym zająć, tylko podajcie mi konkretny termin i godziny jakie wam pasują. Ostrzegam że nie wiadomo jaki plan na przyszły semestr - nie chodzi tu tylko o nasz, więc ja bym polecał do końca września.

Chyba że wolicie jakiegoś przedstawiciela z grupy osób które muszą to pisać to też dajcie znać.
  • memorabilis

jak dla mnie to im pozniej tym lepiej
    a jak za pozno nie moze byc to od 19 powiedzmy do kiedykolwiek (bez 21, bo wtedy jest termin z metrologii drugi)
  • 1
  • 2
| |

Grono specjalizacji Telematyka Transportu WT PW.

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)