-
Katsia
Dla tych, którzy nie są fanami sprawdzania swojej poczty w miarę regularnie, przesyłam ważne info:
A więc informuję, że w poniedziałek jest test
kwalifikacyjny z języka obcego... Nam nikt nie powiedział bo nie mamy zajęć z orientacji, ale dowiedziała się
o tym informatyka. Dzwoniłam do pani z SJO i oczywiście nic nie wiedziała, wiedziała tyle, ze jeżeli
cokolwiek jest organizowane to la całego wydziału razem a nie dla kierunków osobno, z tego logicznym wydaje się
że i my ten test w poniedziałek mamy. Poniżej macie kopię tego co mailem dostała Informatyka. W załączniku info od SJO.
Podejmę jutro jeszcze jedną próbę dowiedzenia się czegoś, może się uda...
-------------------------- Wiadomość oryginalna --------------------------
Temat: [ORII.A] Test z jezyka obcego
Od: P.Parewicz@elka.pw.edu.pl
Data: 24 Listopada 2009, 6:06 pm, Wt
Do: "Multiple recipients of list" <ORII.A@top.elka.pw.edu.pl>
------------------------------ ------------------------------ --------------
Witam,
Przypominam, że test kwalifikacyjny z języka obcego jest zaplanowany na
poniedz. 7 grudnia
godz. 12.15
sala 133
(w rozkładowym terminie zajęć Orientacja)
Dalej przypominam, ze test jest
--obowiązkowy dla tych z Państwa, którzy w przyszłym semestrze planują
rozpocżąć kursy prowadzące do egzaminu B2
--zalecany dla tych, którzy planują zaliczyć egzamin B2 w tym semestrze,
a w przyszłym semestrze planują zapisać sie na kurs drugiego języka na
poziomie wyższym niż podstawowy.
****************************** ****************************** **
W załączniku krótki tekst informacyjny przygotowany dla Państwa przez
zespół Studium Języków Obcych na naszym wydziale. Wymienione tam
opcje szczegółowo omawiałem na zajęciach--ALE W INFORMACJI SJO SĄ
PONADTO PODANE TERMINY dopełnienia formalności związanych
-- z zaliczeniem B2 na podstawie certyfikatu (w tekście wyróżniłem
kolorem żółtym)
albo
--z zapisem na egzamin B2 w tej sesji (wyróżnienie kolorem zielonym)
Szczegóły tych procedur formalnych wyjaśniałem na zajęciach.
W razie niejasności oczywiście możecie Państwo zgłosić się z pytaniami
do mnie-- zaznaczam jednak, że tym z Was, którym trzeba będzie
tłumaczyć wszystkie zawiłości od początku (bo nie byli/nie słuchali na
zajęciach ORII), będę proponował przyjście na powtórkowe zajęcia
informacyjne. Nie podejmuję się powtarzać kompletu wyjaśnień
kilkanaście/kilkadziesiąt razy kolejno wszystkim, którzy nie
przychodzili na zajęcia.
To jest pierwsza wiadomość przesłana na listę mailową ORII--proszę więc
upoważnionych przedstawicieli grup :-) o potwierdzenie, że mail wraz
z załącznikiem do Was dotarł.
Pozdrawiam,
P.Parewicz -
Katsia
OTO TREŚĆ ZAŁĄCZNIKA:
STUDENCI PIERWSZEGO SEMESTRU
ABY WYKORZYSTAĆ JEDNOSTKI PRZEZNACZONE NA JĘZYK OBCY, MOGĄ:
1. Zgłosić się z odpowiednim certyfikatem z danego języka obcego (por. http://www.sjo.pw.edu.pl)i indeksem do mgr Hanny Manieckiej w poniedziałki w godz.11-12 Stołówka Centralna PW pok.45 do dn. 21.12.2009r. i w ten sposób uzyskać wpis z egzaminu B2.
OBOWIĄZUJE deklaracja Jx-3E w ERESie - jeśli ktoś nie dopełnił tego obowiązku, można wpisać się na listę w pokoju lektorskim (s.1, parter). Wszyscy zapisani do 14 grudnia 2009 będą dodeklarowani na właściwy przedmiot egzaminacyjny.
Po zaliczeniu B2 można:
a) zapisać się na drugi język obcy (nawet od podstaw) lub lektorat tematyczny,
b) zrezygnować z zajęć w drugim semestrze studiów (potrzebne 4 jednostki otrzymują Państwo za Jx-3E), rozpocząć naukę w trzecim wykorzystując jednostki wg p. a)
2. Studenci, którzy nie mają MOŻLIWOŚCI zwolnienia na podstawie certyfikatu, mogą rozpocząć naukę pod warunkiem napisania testu kwalifikacyjnego do grup w terminie, który zostanie rozesłany mailem.
LUB
mogą podejść do B2 w styczniu. OBOWIĄZUJE deklaracja Jx-3E w ERESie i ZAPIS ONLINE w SJO (terminy będą podane na stronie SJO). Powinna to być decyzja przemyślana! Po zdaniu B2, patrz wyżej.
W razie pytań zapraszamy na dyżury mgr Hanny Markiewicz i mgr Doroty Żmijewskiej.
* W trakcie semestru studenci mogą zdać certyfikowany egzamin TELC przeprowadzany przez SJO PW i uzyskać zwolnienie z B2 -
Anonim
hmmm z tego co kojarze, makro ma w srode, wiec albo sie cos nie zgadza albo ja cos pokrecilam... -
Katsia
Bez kitu ja już nic nie wiem... pani w SJO powiedziała mi że to rzeczywiście 2.12 o 14:15. Teraz to ja już cholera sama nie wiem... -
-
Anonim
-
MatizS
no właśnie... widze taki mały problemik, że umówiliśmy się na wtedy ze smolikiem... ma pogadanke o projektach... -
Katsia
Ok info ostateczne:
W środę o godzinie 14:15 sala 161
W planie:
1. Pogadanka o tym jak można się uczyć języków na PW (nawet jeżeli chcecie zdać egzamin na B2 w styczniu/ macie certyfikat który was zwalnia z jakiegoś języka to i tak zalecane jest przyjść!)
2. Test klasyfikujący do grup językowych (jeżeli zwalniacie się z języka obowiązkowego to musicie szybko się zdecydować czego chcecie się uczyć, czy też może chcecie lektoraty tematyczne czy co tam, bo OD RAZU PISZECIE TEST klasyfikujący was do jakiegoś poziomu z wybranego języka - nie wiem co z lektoratami)
3. Certyfikaty można dostarczać do komisji egzaminacyjnej w tych terminach: http://www.sjo.pw.edu.pl/kons_komis...
Zabrać ze sobą indeks to od razu uzyskacie wpis za egzamin B2.
4.Jeżeli ktoś chce się dowiedzieć jakie lektoraty tematyczne są do wyboru to proszę: http://www.sjo.pw.edu.pl/LT_lista.d... pewnie w tym semestrze będą podobne
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne