Inżynieria biomedyczna 09' pw :) [45]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Katsia

Dla tych, którzy nie są fanami sprawdzania swojej poczty w miarę regularnie, przesyłam ważne info:

A więc informuję, że w poniedziałek jest test
    kwalifikacyjny z języka obcego... Nam nikt nie powiedział bo nie mamy zajęć z orientacji, ale dowiedziała się

o tym informatyka. Dzwoniłam do pani z SJO i oczywiście nic nie wiedziała, wiedziała tyle, ze jeżeli
    cokolwiek jest organizowane to la całego wydziału razem a nie dla kierunków osobno, z tego logicznym wydaje się
    że i my ten test w poniedziałek mamy. Poniżej macie kopię tego co mailem dostała Informatyka. W załączniku info od SJO.

Podejmę jutro jeszcze jedną próbę dowiedzenia się czegoś, może się uda...

-------------------------- Wiadomość oryginalna --------------------------
    Temat: [ORII.A] Test z jezyka obcego
    Od: P.Parewicz@elka.pw.edu.pl

Data: 24 Listopada 2009, 6:06 pm, Wt
    Do: "Multiple recipients of list" <ORII.A@top.elka.pw.edu.pl>

------------------------------ ------------------------------ --------------

Witam,

Przypominam, że test kwalifikacyjny z języka obcego jest zaplanowany na
    poniedz. 7 grudnia
    godz. 12.15
    sala 133
    (w rozkładowym terminie zajęć Orientacja)

Dalej przypominam, ze test jest
    --obowiązkowy dla tych z Państwa, którzy w przyszłym semestrze planują
    rozpocżąć kursy prowadzące do egzaminu B2
    --zalecany dla tych, którzy planują zaliczyć egzamin B2 w tym semestrze,

a w przyszłym semestrze planują zapisać sie na kurs drugiego języka na
    poziomie wyższym niż podstawowy.
    ****************************** ****************************** **
    W załączniku krótki tekst informacyjny przygotowany dla Państwa przez

zespół Studium Języków Obcych na naszym wydziale. Wymienione tam
    opcje szczegółowo omawiałem na zajęciach--ALE W INFORMACJI SJO SĄ
    PONADTO PODANE TERMINY dopełnienia formalności związanych
    -- z zaliczeniem B2 na podstawie certyfikatu (w tekście wyróżniłem

kolorem żółtym)
    albo
    --z zapisem na egzamin B2 w tej sesji (wyróżnienie kolorem zielonym)
    Szczegóły tych procedur formalnych wyjaśniałem na zajęciach.

W razie niejasności oczywiście możecie Państwo zgłosić się z pytaniami

do mnie-- zaznaczam jednak, że tym z Was, którym trzeba będzie
    tłumaczyć wszystkie zawiłości od początku (bo nie byli/nie słuchali na
    zajęciach ORII), będę proponował przyjście na powtórkowe zajęcia
    informacyjne. Nie podejmuję się powtarzać kompletu wyjaśnień

kilkanaście/kilkadziesiąt razy kolejno wszystkim, którzy nie
    przychodzili na zajęcia.
    To jest pierwsza wiadomość przesłana na listę mailową ORII--proszę więc
    upoważnionych przedstawicieli grup :-) o potwierdzenie, że mail wraz

z załącznikiem do Was dotarł.

Pozdrawiam,

P.Parewicz
  • Katsia

OTO TREŚĆ ZAŁĄCZNIKA:

STUDENCI PIERWSZEGO SEMESTRU
    ABY WYKORZYSTAĆ JEDNOSTKI PRZEZNACZONE NA JĘZYK OBCY, MOGĄ:

1. Zgłosić się z odpowiednim certyfikatem z danego języka obcego (por. http://www.sjo.pw.edu.pl)i indeksem do mgr Hanny Manieckiej w poniedziałki w godz.11-12 Stołówka Centralna PW pok.45 do dn. 21.12.2009r. i w ten sposób uzyskać wpis z egzaminu B2.
    OBOWIĄZUJE deklaracja Jx-3E w ERESie - jeśli ktoś nie dopełnił tego obowiązku, można wpisać się na listę w pokoju lektorskim (s.1, parter). Wszyscy zapisani do 14 grudnia 2009 będą dodeklarowani na właściwy przedmiot egzaminacyjny.

Po zaliczeniu B2 można:
    a) zapisać się na drugi język obcy (nawet od podstaw) lub lektorat tematyczny,
    b) zrezygnować z zajęć w drugim semestrze studiów (potrzebne 4 jednostki otrzymują Państwo za Jx-3E), rozpocząć naukę w trzecim wykorzystując jednostki wg p. a)

2. Studenci, którzy nie mają MOŻLIWOŚCI zwolnienia na podstawie certyfikatu, mogą rozpocząć naukę pod warunkiem napisania testu kwalifikacyjnego do grup w terminie, który zostanie rozesłany mailem.
    LUB
    mogą podejść do B2 w styczniu. OBOWIĄZUJE deklaracja Jx-3E w ERESie i ZAPIS ONLINE w SJO (terminy będą podane na stronie SJO). Powinna to być decyzja przemyślana! Po zdaniu B2, patrz wyżej.

W razie pytań zapraszamy na dyżury mgr Hanny Markiewicz i mgr Doroty Żmijewskiej.

* W trakcie semestru studenci mogą zdać certyfikowany egzamin TELC przeprowadzany przez SJO PW i uzyskać zwolnienie z B2
  • Anonim

hmmm z tego co kojarze, makro ma w srode, wiec albo sie cos nie zgadza albo ja cos pokrecilam...
  • Katsia

Bez kitu ja już nic nie wiem... pani w SJO powiedziała mi że to rzeczywiście 2.12 o 14:15. Teraz to ja już cholera sama nie wiem...
  • Anonim

oo czyli w srode??
  • MatizS

no właśnie... widze taki mały problemik, że umówiliśmy się na wtedy ze smolikiem... ma pogadanke o projektach...
  • Katsia

Ok info ostateczne:

W środę o godzinie 14:15 sala 161

W planie:
    1. Pogadanka o tym jak można się uczyć języków na PW (nawet jeżeli chcecie zdać egzamin na B2 w styczniu/ macie certyfikat który was zwalnia z jakiegoś języka to i tak zalecane jest przyjść!)
    2. Test klasyfikujący do grup językowych (jeżeli zwalniacie się z języka obowiązkowego to musicie szybko się zdecydować czego chcecie się uczyć, czy też może chcecie lektoraty tematyczne czy co tam, bo OD RAZU PISZECIE TEST klasyfikujący was do jakiegoś poziomu z wybranego języka - nie wiem co z lektoratami)
    3. Certyfikaty można dostarczać do komisji egzaminacyjnej w tych terminach: http://www.sjo.pw.edu.pl/kons_komis...
    Zabrać ze sobą indeks to od razu uzyskacie wpis za egzamin B2.
    4.Jeżeli ktoś chce się dowiedzieć jakie lektoraty tematyczne są do wyboru to proszę: http://www.sjo.pw.edu.pl/LT_lista.d... pewnie w tym semestrze będą podobne
| |

EiTI - Inżynieria Biomedyczna

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)