-
Dobo
Witam nowych studentów.
Myślę, że prędzej czy później taki temat by powstał, więc:
Sprzedam książki na pierwszy rok ILu, jak również sporo materiałów "pomocniczych" jako bonus do książek :)
Służę radą w razie problemów; ) -
>>Jacek<<
Oddam deske kreślarską - duża, ciężka, rozkładana - za to przydała się na 1 roku. Odbiór osobisty Białołeka, kotakt prv -
Goś Tokarynia
-
piotrek_kom
Może trochę popsuję rynek, ale nie ma sensu kupować żadnych książek z pierwszego roku, dlatego mnóstwo osób je potem usilnie chce sprzedać. Jest biblioteka, a nawet dwie, jedna na 6 piętrze a druga w GmachuGłównym, jak sie zepniecie w porę to wszystko da się wypożyczyć i nie ma z tym problemu większego. A co do ważniejszych tytułów do wypożyczenia na 1 sem:
- laborki z chemii budowlanej (tylko nie kupujcie takiej grubej CHEMII BUDOWLANEJ Czarneckiego, bo już paru takich było, a 50 zł na co innego można wydać :) )
- analiza matematyczna, autorów nie pamietam
- geometria wykreślna Bielińskiego (taka granatowa) + ćwiczenia z geom. wykr. dla IŚ Bielińskiego
i chyba tyle, coś tam warto mieć z geodezji ale to zależy jeszcze do kogo traficie.
Powodzenia, przyda sie... -
-
Stoper
Ja mam sporo notatek. Wszystkie dość sensowne :) Wiele osób też z nich korzystało. Za niewielką opłatą jestem w stanie podzielić się kserówkami :) Wiadomość na Priv.
PeeS: Oczywiście posiadanie notatek nie zwalnia z przebywania na wykładach. Ale jest ciekawiej jak się nic nie pisze. -
♠ T
Sprzedam książkę do kreski za rozsądne pieniądze:)
mam też kilka innych książek ale w tej chwili jestem poza warszawą i nie pamiętam jakie:) jakby coś to pytać.
sprzedam też notatki i różne materiały pomocnicze (niektóre sprawozdania z chemii budowlanej i inne rzeczy- jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam na prv) :) -
Kumek
>piotrek_kom napisał
>- analiza matematyczna, autorów nie pamietam
....... Krysicki i Włodarski, jak takich rzeczy mozna nie pamietac....
a przy okazji mam skrypt z chemii, oddam za 2 bro:P -
studek
co Wam się na prawdę przyda?
-> ćwiczenia laboratoryjne z chemii (wydanie >2007, u mnie chodzili i sprawdzali czy masz stare czy nowe wydanie!)
-> podręcznik + ćwiczenie do geometrii Bielińskiego (zrozumiecie po co cały zestaw przy 27 próbie zrobienia arkusza bez błędu.. a i tak będziecie przerysowywać na pałę arkusze z ksera)
-> miernictwo/ geodezja: są dwie książki przydatne, ale nie ma sensu ich kupować, gdyż jest ich pełno i w bibliotece wydziałowej, i w GG i w alca i w babilonie, starczy dla prawie wszystkich
z książek w formie książkowej to tyle, reszta:
-> analiza to ebook gewert/ skoczylas (z niego biorą zadania na kolosy), skrypt z ksera, krysicki i włodarski się przydają jak ktoś jest zagorzałym fanem
-> algebra wystarczy skrypt z ksera
-> rysunek techniczny? chyba tylko gotowe prace innych do odbicia przez szybę, czasem wierne ksera również do zrobienia przez szybę
-
Sylwia
-
:)
jednak jakby ktoś chciał kupić książki (np. Geometrie wykreślną, laborki z chemi lub inne na pierwszy rok) to zapraszam na priv -
studek
>A mi się wydaje że Jagielskiego nigdzie nie mozna było wypożyczyć :P
zależy kiedy :P ale w którejś z bibliotek zawsze coś tam było (przynajmniej ja zawsze jak potrzebowałem dało radę pożyczyć, choćby na tydzień) -
cypis
ksero jagielskiego kosztuje chyba ~20zl. jakby sie uprzec, to strony, ktore sa naprawde potrzebne moznaby skserowac za 3zl na polnej -
Anonim
skoro giełda..
to i RYSUNEK.
i KRESKA.
masz dość nieprzespanych nocy nad kartką papieru?
masz dość zmarnowanych wieczorów?
potrzebujesz rysunku?
czas to wartość bezcenna! szkoda go marnować,
gg#13236968 -
Daniel...po prostu:)
chyba jeszcze nie maja dosc:P
za to ja mam na zbyciu genialna deske kreslarska z glowica [A3 Faber-Castell]
i pare rapidografow[ tej samej znakomitej firmy] z dodatkowymi koncowkami i tuszem oczywiscie:)
wszystko sprawne i wymagane do sprawnego rysowania na pierwszym semestrze:) -
kosa64
-
Bartek
Sprzedam:
-Geometria Wykreślna- A. Bieliński- bez tej książki ani rusz na 1 roku,
-Rysunek techniczny- Dobrzański,
-Deska kreślarska A3 faber-castell z głowicą + gratisowo zestaw rapitografów rystor trochę zaschniętych, ale po oczyszczeniu będą śmigać + w połowie pełny zbiorniczek z tuszem
Ceny do dogadania -
kosa64
-
cypis
-
kosa64
-
cypis
to pozostalosci z czerwcowej rzezi. mam tylko jeden egzamin do zaliczenia we wrzesniu i 54ectsy, wiec w moim przypadku 1szy rok na ILu nie zdarzy sie 2 razy.
teraz opis jest raczej przestroga dla Was - mlodszych kolegow i kolezanek.
btw. gdyby ktos jednak nie kupil deski i rapidow, to chetnie pomoge mu z rysunkami.
ale o tym to dopiero za jakies poltora miesiaca po 'wprawkach kreslarskich' z dr J. Mazurem : p
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne