Grono.net - Twój Serwis! [524991]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • blue

Witamy,

Jeszcze dziś udostępniona zostanie w Gronie zupełnie nowa aplikacja - Randki.

Jeżeli szukasz swojej drugiej połowy, pragniesz poznać nowe osoby czy poflirtować, koniecznie zarejestruj swój profil randkowy.

Masz pomysł, jak uatrakcyjnić aplikację? Znalazłeś błędy? Powiedz nam o nich w tym wątku, a natychmiast postaramy się je poprawić.

Życzymy udanej zabawy i czekamy na Wasze uwagi, pomysły, opinie.

Pozdrawiamy,
    Zespół Grono.net
  • Anonim

Hehehe... Dobre :)
    Pani szuka Pana.
  • Anonim

Tak jest, lepiej przed kompem poszukać, zamiast wyjść gdziekolwiek.
  • Basia™

A jak to wyłączyć?
  • Sebek111

>Ja. napisała:
    >A jak to wyłączyć?

A po co wyłączać?
  • Basia™

A po co ma być włączone?
  • Sebek111

>Ja. napisała:
    >A po co ma być włączone?

A Ogłoszenia, Imprezy, Mapy, Ankiety też Ci przeszkadzają?
  • Basia™

Nie pytałam czy mi przeszkadza, tylko jak wyłączyć.
  • Basia™

trzeba było myślec zanim się stało
    To dowiem się czy nie?
    A może po prostu się nie da?
  • k.

>Ja. napisała:
    >trzeba było myślec zanim się stało
    >To dowiem się czy nie?
    >A może po prostu się nie da?

ale co ty chcesz wylączać ? jak nie zarejestrujesz profilu to nie ma cię tam i tyle :) jeden link więcej w aplikacjach jeszcze nikomu nie zawadził; ) pewnie na to nawet uwagi zwracał nie będziesz skoro Ci to nie potrzebne, a ci co chcą to się zainteresują i zarejestrują
  • Basia™

czy sama akceptacja tego nic nie daje?
  • Sebek111

>Ja. napisała:
    >czy sama akceptacja tego nic nie daje?

Nie. Musisz jeszcze zarejestrować profil.
  • Anonim

podoba mi się ta aplikacja.
    przez grono do tej pory można było już poznawać nowych, ciekawych ludzi, a teraz będzie to jeszcze łatwiejsze! :-)
  • shaql

świetnie, kolejny genialny użyszkodnik napisał posta wyrażającego samą opinię, bez konkretów, bez uzasadnienia. wspaniale... czy naprawdę tak trudno napisać parę zdań uzasadnienia? przykładowo:
    ja nie stosuję aplikacji Randki, gdyż nie potrzebuję. nie oznacza to jednak, że jestem za usunięciem jej - nie przeszkadza mi przecież to, że istnieje na gronie. bo co w tym złego? jak ktoś, jak najwyraźniej mój przedmówca, jest przeciwny tej aplikacji, to w takim razie dlaczego? i jeśli ktoś chce, żeby zostało usunięte, to niech weźmie też pod uwagę opinie tych osób, którym aplikacja się podoba, więc nie chcą usuwania tej aplikacji...
  • blue

Słuszna uwaga. Post został skasowany.
  • >>Majonez<<

No dobrze... ale o co w tym właściwie chodzi?

Widzę listę zdjęć, czy to mamby, czy też innych zwierzaków, wykluczając Mojrę i jeszcze jedną koleżankę, jakieś szczegóły jak w jakimś randkomacie i żadnych opisów, nic więcej... Jeżeli już się idzie tym tropem, to może należałoby dodać - sponsoring czy bez zobowiązań, rozmiar biustu, upodobania. Krótki opis - czego się oczekuje...

Jeżeli ma być to aplikacja do przeglądania zdjęć i informacji o kolorze oczu, to po kiego grzyba w ogóle istnieje? Przecież takie rzeczy można stwierdzić po zdjęciu - zakładając, że w ogóle jest jakieś udostępnione. A skoro można stwierdzić to po zdjęciu, równie dobrze, można usiąść i pooglądać normalne profile.
    Brnąc dalej, zamiast dodawać aplikację, można by dodać stosowne info na profilu - które zresztą już jest - szukam: znajomych, partnera, przygody.

Więc jaki sens ma ta aplikacja?
  • >>Majonez<<

>shaql napisał
    >świetnie, kolejny genialny użyszkodnik napisał posta
    >wyrażającego samą opinię, bez konkretów, bez
    >uzasadnienia. wspaniale... czy naprawdę tak trudno napisać
    >parę zdań uzasadnienia? przykładowo:
    >ja nie stosuję aplikacji Randki, gdyż nie potrzebuję. nie
    >oznacza to jednak, że jestem za usunięciem jej - nie
    >przeszkadza mi przecież to, że istnieje na gronie. bo co w
    >tym złego?

No to ja Ci napiszę co w tym złego. Złe w tym jest to - drogi fejku - że za jakieś 3 miesiące - jeżeli oczywiście tam zajrzysz - będzie tam burdel jakich mało. Setka ogłoszeń, z czego większa część, będzie mniej lub bardziej kiepskim żartem, a od czasu do czasu trafi się ogłoszenie, które pojawiło się z faktycznej chęci poznania kogoś.

>jak ktoś, jak najwyraźniej mój przedmówca,
    >jest przeciwny tej aplikacji, to w takim razie dlaczego? i
    >jeśli ktoś chce, żeby zostało usunięte, to niech
    >weźmie też pod uwagę opinie tych osób, którym aplikacja
    >się podoba, więc nie chcą usuwania tej aplikacji...

Ale Ty nie napisałeś, że Ci się podoba. Nie widzę tu opinii, która jednoznacznie stwierdzałaby - ta aplikacja mi się podoba. Zachowałeś się raczej jak lis japiszon, któremu podobają się nowe i błyszczące kury, niezależnie od tego, czy siedzą w kurniku, czy na taśmie w fabryce - przeznaczone na udka do sklepu.

Pozdrawiam
  • >>Majonez<<

>nG™ napisał

Zarejestrowałeś swój profil?
  • Orlov

>>>Majonez<< napisał
    >No dobrze... ale o co w tym właściwie chodzi?
    >
    >Widzę listę zdjęć, czy to mamby, czy też innych
    >zwierzaków, wykluczając Mojrę i jeszcze jedną
    >koleżankę, jakieś szczegóły jak w jakimś randkomacie i
    >żadnych opisów, nic więcej... Jeżeli już się idzie tym
    >tropem, to może należałoby dodać - sponsoring czy bez
    >zobowiązań, rozmiar biustu, upodobania. Krótki opis -
    >czego się oczekuje...
    >
    >Jeżeli ma być to aplikacja do przeglądania zdjęć i
    >informacji o kolorze oczu, to po kiego grzyba w ogóle
    >istnieje? Przecież takie rzeczy można stwierdzić po
    >zdjęciu - zakładając, że w ogóle jest jakieś
    >udostępnione. A skoro można stwierdzić to po zdjęciu,
    >równie dobrze, można usiąść i pooglądać normalne
    >profile.
    >Brnąc dalej, zamiast dodawać aplikację, można by dodać
    >stosowne info na profilu - które zresztą już jest -
    >szukam: znajomych, partnera, przygody.
    >
    >Więc jaki sens ma ta aplikacja?

Aby nie wprowadzać pól wyboru określających swoje preferencje odnośnie np. alkoholu, tytoniu czy też dzieci bezpośrednio na Grono, została stworzona oddzielna aplikacja. Innymi słowy, zamiast wrzucać te zapytania na profil i narażać się na bardzo ostrą krytykę, wprowadzono pole do popisu dla chętnych odnośnie poznania kogoś, jeśli ktoś chętny się znajdzie.
    O ile w Gronie szukamy znajomych i zazwyczaj poznajemy ludzi dla zabawy, tak teraz łatwiej będzie znaleźć kogoś z podobnym pomysłem na życie. Wspólne życie. :)
  • >>Majonez<<

>Orlińsқy napisał
    >Aby nie wprowadzać pól wyboru określających swoje
    >preferencje odnośnie np. alkoholu, tytoniu czy też dzieci
    >bezpośrednio na Grono, została stworzona oddzielna
    >aplikacja. Innymi słowy, zamiast wrzucać te zapytania na
    >profil i narażać się na bardzo ostrą krytykę,
    >wprowadzono pole do popisu dla chętnych odnośnie poznania
    >kogoś, jeśli ktoś chętny się znajdzie.
    >O ile w Gronie szukamy znajomych i zazwyczaj poznajemy ludzi
    >dla zabawy, tak teraz łatwiej będzie znaleźć kogoś z
    >podobnym pomysłem na życie. Wspólne życie. :)

:)

Idea widzę jest. Cel bardzo szczytny i pełnia dobrych chęci. Porywający tekst który, muszę to przyznać, spowodował uśmiech na mej twarzy. Wiem, że ludzie poznają się przez internet. Jednak mam wrażenie, że robią to na forach. Rozmawiają, wymieniają opinie, spotykają się na spotkaniach gronowych.

Jednak czy nie skończy się to tak, jak opisałem to koledze fejkowi? Czy zupa nie będzie za słona i nie zrobi się burdel? Czy nie będzie to polem do popisu dla rozmaitych zboczeńców i gwałcicieli? Czy zbyt wiele serduszek nie zostanie złamanych? Czy nie jest to nadmierna chęć zrobienia ludziom dobrze?

Tak wiele pytań i tak duże ryzyko...

Odpowiedzi w następnych odcinkach?
| |

Grono Administracyjne, na którym: - dowiesz się wszystkiego o Gronie, - zasięgniesz porad ...

Fotki

Miejsca grona (1)