-
Agusialek:-)
§14
Regulamin wchodzi w życie w dniu
# marca 20
# r.
mógłby mi to ktoś wytłumaczyć??
jak to regulamin bez dokładnej daty może wejść w życie?? -
Anonim
>BoCin napisał
>Na wszelki wypadek. Np. jak znajdzie się taki natarczywy
>użytkownik, który się burzy sam nie wie o co, nawet może
>nie mieć racji, pokazują ten punkt w regulaminie i po
>problemie. To tak jak w życiu. Czym lepiej się
>zabezpieczysz tym mniejsze prawdopodobieństwo wpadki.
Na wszelki wypadek to grono w pozwach utonie... -
Anonim
>Agusialek:-) napisała:
>§14
>
>Regulamin wchodzi w życie w dniu
># marca 20
># r.
>
>mógłby mi to ktoś wytłumaczyć??
>jak to regulamin bez dokładnej daty może wejść w
>życie??
cofnij się przynajmniej dwie strony i poczytaj :) -
Anonim
>Anika napisała:
>>BoCin napisał
>
>>Na wszelki wypadek. Np. jak znajdzie się taki natarczywy
>>użytkownik, który się burzy sam nie wie o co, nawet
>może
>>nie mieć racji, pokazują ten punkt w regulaminie i po
>>problemie. To tak jak w życiu. Czym lepiej się
>>zabezpieczysz tym mniejsze prawdopodobieństwo wpadki.
>
>Na wszelki wypadek to grono w pozwach utonie...
O kto te pozwy będzie składał? -
Anonim
-
Anonim
>Anika napisała:
>Niezadowoleni użytkownicy.
>
>Proszę nie zadawaj takich pytań...
I jak myślisz? Ilu tych niezadowolonych użytkowników złoży pozew? I więcej - ilu z nich wygra?
Osobiście myślę, że żaden niezadowolony użytkownik nie złoży pozwu więc logiczne jest, że żaden moim zdaniem nie wygra. -
Anonim
-
Anonim
>Anika napisała:
>Nie byłabym tego taka pewna.
>
>Dobranoc
No to zobaczymy kto będzie miał rację.
Miłych snów :P -
Jahlove
tak apropos, na swiecie to wyglada tak:
http://webhosting.pl/Facebook.podda... -
Anonim
Do kogoś tam na górze: w dzisiejszych czasach i gimnazjaliści mogą kupić piwo, więc przestań gadać głupoty.
Co do całego tematu: jak chcę to i górę przeniosę, ale nie widzę sensu w mocowaniu się z górą która stoi obok drogi, którą idę. Kłócenie się z gronem o takie rzeczy uważam za kompletny bezsens, zawiść, rodzaj zemsty. Używam tego tylko i wyłącznie do wchodzenia na grono mojej klasy oraz do śmiania się z właśnie takich tematów i kompletnie nie interesuje mnie czy zmiany w regulaminie będą pokazywane na głównej czy nie. Mam to serdecznie gdzieś, lecz jeśli Wam przeszkadza to w takim stopniu, iż straszycie pozwami, sądem, etc. to życzę Wam powodzenia, naprawdę. -
>Jahlove napisał
>tak apropos, na swiecie to wyglada tak:
> http://webhosting.pl/Facebook.podda...
dzięki. właśnie miałem poszukać jak te sprawy mają się w szanowanym serwisie Facebook; )
skoro grono kopiuje dizajn z facebook to i ten pomysł mogliby skopiować..; ) -
Jahlove
Co ciekawe Facebook musial zrezygnowac ze zmiany regulaminu, ktory odbieral uzytkownikowi prawo do wlasnosci tego co ma w profilu, a w gronie wydaje mi sie ze ten zapis o wykorzystywaniu zdjec nawet po usunieciu konta jest w regulaminie juz od dluzszego czasu i cos mi tu pachnie naduzyciem, przydalby sie kompetentny prawnik. -
.Rudolf
Jak mam się kurwa wypisać z jebanego grona tematycznego do chuja ciężkiego ! ? ! ? KURWA LUDZIE !! Ochujeliście kompletnie z tym gronem... Już prościej jest zajebać młotkiem w monitor niż coś znaleźć na tym jebanym Facebooku !!!!!!!!!!!!!!!! i mnie kurwa nie spławiajcie do rubryczki support bo kurwa pisałem 2 tyg temu i nikt się kurwa łaskawie nie odezwał !
bez kurwa mać pozdrowień ! -
>.Rudolf napisał
>farmazony [*]
To czy ktoś ci odpowie zależy od dobrej woli odpowiadającego, więc powinieneś ŁADNIE poprosić w ODPOWIEDNIM temacie i ŁASKAWIE czekać na odpowiedź, którą otrzymasz lub nie. A między nami mówiąc, na takich jak ty powinno nakładać się dożywotnie bany. Pozdrawiam. -
Jahlove
tak btw, to w lewym gornym rogu pod ikonka grona znajduje sie miedzy innymi opcja "wypisz sie"
:) -
gas
>Wolfchen napisał
>>Galadriela hat geschrieben:
>>Ponawiam pytanie kiedy powstał aktualny regulamin? I czy
>>jest to zgodne z prawem aby zmieniać regulamin ? Godzę
>>się na to co widzę w chwili założenia konta w
>gronie...
>>Zmiany które zastępują później uważam za bezprawne.
>
>Serwis Grono.net ma prawo zmienić Regulamin, nie są to
>zmiany bezprawne.
>
>§10
>34. Serwisowi Grono.net przysługuje wyłączne prawo
>ustalania zawartości serwisu,
>w tym także prawo do jednostronnego, w każdym czasie,
>usunięcia i modyfikacji treści oraz funkcji serwisu,
>uniemożliwienia użytkownikowi dostępu do serwisu,
>zaprzestania prowadzenia serwisu,
>a także każdej z jego usług, przeniesienia praw do
>serwisu oraz podjęcia wszelkich dozwolonych przez prawo
>czynności związanych z serwisem.
Wilczek, są to zmiany bezprawne, ponieważ nad regulaminem jest kodeks cywilny, który mówi, że "(...) uważa się, że niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w szczególności: (...) 10) uprawniają kontrahenta konsumenta do jednostronnej zmiany umowy bez ważnej przyczyny wskazanej w tej umowie(...)" (Art. 385[3] k.c.)
Zmienialiście regulamin i jestem w stanie to udowodnić. Obowiązuje mnie stary regulamin, nowego nie akceptuję czynnie i biernie. Poza tym jak u diabła ma ten regulamin obowiązywać, skoro sami go nie przestrzegacie, zabraniając użytkownikowi usunięcia konta (zerwania umowy na czas nieokreślony)? -
>Galadriela hat geschrieben:
>no to ja poproszę o ten z 2007 roku :]
Art 384 KC
§ 4. Jeżeli jedna ze stron posługuje się wzorcem umowy w postaci elektronicznej, powinna udostępnić go drugiej stronie przed zawarciem umowy w taki sposób, aby mogła ona wzorzec ten przechowywać i odtwarzać w zwykłym toku czynności.
Zgodnie z powyższym, w Twoim interesie było pobranie kopii Regulaminu ze strony. A skoro tego nie uczyniłaś, to zaniedbanie jest po Twojej stronie.
>TJWW_Ogon hat geschrieben:
>ABY INFORMOWANO NAS O ZMIANIACH W REGULAMINIE ORAZ PODANO
>DATE WEJŚCIA W ŻYCIE AKTUALNEGO(CZY OBY NAPEWNO)
>REGULAMINU, MAM TO NARYSOWAĆ???
Opublikowany Regulamin jest ważny od 20 marca 2009 roku.
Informację o zmianach w Regulaminie stanowi sama jego publikacja.
>gas hat geschrieben:
>Wilczek, są to zmiany bezprawne, ponieważ nad regulaminem
>jest kodeks cywilny, który mówi, że "(...) uważa się,
>że niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w
>szczególności: (...) 10) uprawniają kontrahenta
>konsumenta do jednostronnej zmiany umowy bez ważnej
>przyczyny wskazanej w tej umowie(...)" (Art. 385[3] k.c.)
>
>Zmienialiście regulamin i jestem w stanie to udowodnić.
>Obowiązuje mnie stary regulamin, nowego nie akceptuję
>czynnie i biernie. Poza tym jak u diabła ma ten regulamin
>obowiązywać, skoro sami go nie przestrzegacie,
>zabraniając użytkownikowi usunięcia konta (zerwania umowy
>na czas nieokreślony)?
Sugerujesz, iż prawnik (którego zdanie jest najważniejsze w kwestii dokonywania zmian w Regulaminie) nie zna obowiązującego prawa?
--
Proszę o zaprzestanie floodowania i offtopowania, ponieważ będę zmuszony zamknąć kolejny temat. -
Jahlove
Ciekaw jestem w jaki sposob zaprotestowali uzytkownicy facebooka, bralbym pod uwage to, ze skoro tam sie udalo, moze sie udac i tutaj, zamykanie tematow to akurat nie jest najrozsadniejszy sposob rozwiazywania problemow. -
Anonim
>Wolfchen napisał
>Opublikowany Regulamin jest ważny od 20 marca 2009 roku.
>Informację o zmianach w Regulaminie stanowi sama jego
>publikacja.
Rozumiem, ale to oznacza, że codziennie musze wchodzić na strone gdzie jest opublikowany i czytać go, a gdyby sie pojawiło na stronie głónej informacja, czy nawet wysłana wiadomość do wszystkich użytkowników, to nie byłoby czego sie czepiać, bo wtedy każdy świadomie zaakceptowałby regulamin. -
>Jahlove hat geschrieben:
> (...) zamykanie tematow to akurat nie jest
>najrozsadniejszy sposob rozwiazywania problemow.
Zgodzę się z tym. Ale skoro jest dany temat, to proszę o dyskusję WYŁĄCZNIE na dany temat i bez floodowania (jak ktoś nie rozumie - pisanie kilku postów pod rząd).