wspomnienia z ...Wiednia [24]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • edi@na

podzielcie się swoimi uwagami...
  • marcinkiewicz

hmm no wiesz ja tam jeżdże prawie co roku bo mam tam rodzine i jest fajnie mozna poszalec na praterze i zrelaksowac sie w parku pojezdzic na rowerze wzdluz Dunaju pogoda prawie taka sama jak u nas :D

jak bedziesz ciekawa moge napisac wiecej, pytaj!
  • Anonim

ja sie wybieram do wiednia 31 lipca na miesiac i z chęcią poczytam jakies porady tych któzy tam byli? słyszałem ze bardzo drogo? prawda?! czekam na jakąś odpowiedź:)
  • marcinkiewicz

no niestety drozej jest bo Austria jest w UE zwlaszcza wszelkiego rodzaju uslugi sa o wiele drozsze niz w Polsce

porownaj sobie ceny
    bilet do kina 6 - 7euro!
    bilet tygodniowy/miesieczny 12/50 euro!
  • Anonim

... od chwili kiedy tylko wysiadłam z autokaru w Wiedniu byłam nim oczarowana, bo tak ... niby kraj wcale od nas nie odległy, pogoda ta sama, ludzie juz niekoniecznie; ) to ten klimat da sie odczuc od razu...wszystko tam wydaje się takie potężne, co może być związane dawną siłą państwa austriackiego i da się to wyraźnie odczuć ... jednak ludzie są tam otwarci i dośc wyluzowani. Trzeba się przygotowac na dużo zwiedzania, ale WARTO! bo byc w stolicy waltza i nie zobaczyc tego wszystkiego to powazne wykroczenie, a wrecz grzech! ale jak wszedzie trzeba na siebie uważać! ja nocowałam na stacji metra, bo byłam mała i głupia i się zgubiłam, to mnie okradli :/ ale nie ma sie czemu dziwic jak ktos takie sytuacje prowokuje... mozna tez spotkac duzo polaków...jak np. w moim przypadku :D spotkałam goscia,ktory tam mieszkal juz 40 lat i postawil mi zarełko i cole; ) pobyt tam wspominam BAAAARDZO miło :]
  • Grono.Net

Równiez bylem w Wiedniu na kilku dniowej wycieczce obiazdowej po kilku stolicach Europy na raz i zapewniam Wszystkich ze to fantastyczne miast, porównywalnie piękne do Budapesztu:) Pozdrawiam wszystkich podróznych :) DM28
  • sonifizzle

Hallo !
    Bin grade in Wien !!! :)
    Wlasnie siedze sobie u kuzynki i pisze ten post. Mieszkalam w Wiedniu przez rok i musze powiedziec ,ze sie w tym miescie zakochalam :P Teraz nie za bardzo mam o czym pisac, ale jezeli ktos ma jakies Fragen, to prosze pytac - odpowiem jezeli pozwoli na to ma wiedza :)
  • kszyśko

chciałbym sie dowiedziec cos o tanich noclegach w tym miescie, gdze są?
    Wszystkie są drogie sehr....
    moga byc schroniska. hostele...
  • J

w czasie wakacji najlepiej nocowac w akademikach.... ok 12 do 15 euro za noc, a za caly miesiac ok 200 euro

tanie hostele to np Strawberry 18 euro za noc ze sniadaniem
  • Anonim

o taaaak WiEdeŃ wielkie piękne cudowne oszałamiające olśniewające zachwycające czarujące magiczne rozrywkowe szalone porywające taneczne miasto :) gorąco wszystki polecam warte odwiedzenia poznania i zakochania się w nim; p
  • VERA 7

w wiedniu jest cos magicznego co przyciaga ludzi do tego miasta mi sie wydaje ze jest to taka magiczna atmosfera jak tam panuje :))
  • Anonim

szczerze mówiąc to w wiedniu dawno nie bylam bo juz od 98 roku ale bardzo miło wspominam czasy kiedy to sie szło z bratem nad dunaj albo do modenapark :] heh
  • Czarnulka:)

w wiedniu.....sama nie wiem mieszkam tu ale nic szczegolnego nie widze:)))ale fajnie ze znalazlam to grono:))
  • Yuli

ja uwazam, ze jest duzo szczegolnych rzeczy do zobaczenia a do zauwazenia to juz napewno heh !!! nie da sie zauwazyc hehe a po za tym nawet chcialo by sie zobaczyc rozne rzeczy mnie i mojego chlopaka bardzo interesowalo to gdzie mieszkal Betchoween :-) moj chlopak nie mogl sie nadziwic, ze jest w tym miejscu. Bylismy tylko przy jednym mieszkaniu Betchoweena choc zmienial On adres zamieszkania w ciagu swego zycia 70 pare razy; -) po za tym bardzo podoba mi sie to,ze mozna uzadzic sobie piknik w srodku miasta i, ze w taki sposob ludzie spedzaja milo czas ze znajomymi u mnie w miescie bardzo bym sie nadziwila jak bym cos takiego zoabczyla a tam wydawalo mi sie to bardzo oczywiste ... :-)
  • St¤kr¤tkA

Wyjatkowe miejsce gdzie mozna nieżle sie wyszaleć :) Mile wspominam i bardzio lubie tam jezdzic. Mam to szczescie ze moja rodzinka tam mieszka i moge ja odwiedzac :)
  • Anonim

jakie miejsce wg ciebie jest warte polecenia... Mnie Belweder i Leopoldsberg przypada do gustu, chociaż jest ich wiele tak naprawdę:)))) To miasto, w którym można się zakochać na zawsze... Tak jak zostawić w nim część siebie samego... Nawet w wspomnieniach z przeszłości:)))) Łajby nad Dunajem, był tam ktoś z Was na fajnej imprezie???? Polecam:)))
  • Anonim

ja w Wiedniu jestem czesto (sluzboeo tylko niestety) i mam nadzieje, ze moze uda mi sie go kiedys chociaz troche zwiedzic, bo do tej pory znam tylko lotnisko:(
  • St¤kr¤tkA

ja własnie jestem w Wiedniu na wsześniejszych wakacjach :) szkoda tylko ze zimnawo jest ale to i tak zadna przeszkoda w zwiedzaniu. a wsobote szykuje sie wypadzik na prater :) pozdro
  • 622 upadki Bunga

a czy moze ktos sie z tutejszych gronowiczow orientuje czy w Wiedniu bedzie sie jeszcze odbywal jakis koncert Mozartowski w tym roku? i gdzie moznaby zalatwic bilety? za inforamcje z gory dziekuje
| |

Wiedeń- miasto muzyki i kolebka tańca. Usytuowany jest bardzo blisko granicy na południe od Kotl...

Miejsca grona (0)