Odyseja Kosmiczna 2001 [35]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kubrick 2001: The space odyssey explained
    http://www.kubrick2001.com/
  • Jagutka

nie zagladalam na stronke ale odpowiedz na ten film znajduje sie chyba osobiscie, gleboko w srodku..
  • Anonim

w pelni popieram!

ale ktos tam tak fajnie flash'a wykorzystal...
  • Elmer

Zastanawiam się czy ktoś z zarejestrowanych na forum jest zainteresowany nie tylko tematem samej Odyseji Kosmicznej ale także tematem jej autora - genialnego Arthura C. Clarke'a - planuje założyć grono jemu poświęcone i chce wiedzieć czy mogę liczyć na czyjeś zainteresowanie :>?
  • pantherion

na moje możesz. ale chyba nie za dużo będę miał do powiedzenia. chyba wynalazł satelitę telekomunikacyjnego?
  • Kazik

Tutaj jakoś trafiłem więc i do grona Clarka też chętnie będe zaglądał.
  • xeelee

Ta ja tu trafięłm szukając grona Clarka :-)

zapisałbym się ale pewnie zaglądać nie bede (jak na wszystkei grona na których jestem) :/
  • Jasa (druk cyfrowy)

Nawet wciągające, ale czasem nie nadążyłem czytać, albo nie zrozumiałem... - Cholera! Trza się było uczyć za młodu.

A tak w ogóle, to jak wytłumaczyć żonie, że muszę na TCMie obejrzeć odyseję kosmiczną po raz 50?

Na szczęście widzę, że nie jestem sam, że nie tylko ja widzę w tym filmie arcydzieło.
  • Chani Kynes

a jest to groi Clarke'a juz? ja go uwielbiam. przeczytalam juz chyba wszystko co jest po polsku, a teraz sie zabiore do oryginalow; ) ostatnio "Swiatlo minionych dni" bylo na tapecie; )
  • xeelee

światło... jest super
    w zasadzie to ksiażka napisana przez 2 moich ulubionych autorów: Clarke'a i Baxter'a; -)
  • Chani Kynes

czytalam ostatnio ten tytul autorstwa Boba Shawa, ktory byl natchnieniem dla Clarke'a i Baxtera; ) ale chyba jeszcze raz musze to przeczytac bo cos nie bardzo rozumialam; P jakos mi sie zasypialo a krociutkie to dosyc; )
| |

Stankley Kubrick i Arthur C. Clarke w latach 60-tych XX wieku zaczęli myśleć o "typowym dobrym fi...

Miejsca grona (0)