- 1
- 2
-
Mania
czy planuje ktos trzecią edycje rAIdu teraz w czerwcu ? czy zawieszamy zabawe do września/ października?
/no bo my z Domą musimy wiedzieć jak bardzo musimy teraz przykoksować czy może rozłożyć treningi w czasie bardziej itd. ./ -
Anonim
Lion z Sołtysem proponowali organizację na 28 czerwca.
Termin trochę późny, my na przykład już będziemy na obozie.
Ktoś jest chętny na taki termin? A może jakiś inny termin?
Jeśli nie - zostawmy sprawę na po wakacjach. Będzie dużo czasu na trening! Poza tym przez ten czas odbędzie się na pewno sporo innych rajdów ( http://napieraj.pl), na które można się wybrać. Szarpanina już za tydzień. -
Mania
-
Anonim
Mnie termin pasuje, ale ktoś musi tę imprezę zorganizować.
Jacyś chętni? -
-
Janek
Ja się nie włączę w przygotowania ze względu na sesję. Oczywiście popieram idę ścigania się w czerwcu, ale pytanie czy są chętni (uczestnicy i organizatorzy). Jeśli jest mała grupa to wybierzcie się na jakiś rajd z obszernej oferty w kalendarzu na napieraj ( http://www.napieraj.pl/xoops/module... Polecam DyMNO, ma nawet trasę rajdu ekstremalnego 85km i dobrą reputację.
A tak ogólnie o rajdach to proponuję kilka zasad (myśli przewodnich) co do kolejnych edycji, co Wy na to:
Zaday organizaowania rAId'ów w ramach akcji Niezła Korba:
1. PROGRES - rAId'y za każdym razem się rozwiją (nowe zadania specjalne, dyscypliny, odcinki specjalne, miejsca i pomysły);
2. skupiamy się bardziej na rzeczach wpisujących się w AR (uczenie się na pamięć można wykorzytsać, ale w innej formie; no i rezygnujemy z punktów za różne rzeczy);
3. rajdy mogą organizować dowolini chętni (jeśli będa skołonni nie zmieniać za bardzo idei i ew. się z nami konsultować)
4. celem rAIdu jest sprawdzenie zadań specjalnych, dyscyplin i miejsc przed dużym Harcerskim Radjem Przygodowym "Niezła Korba" dla czwórek na ok. 100km z zadaniami harcerskim na ZS lub PK (ratownictwo, Morse, rozstawienie dychy, kuchnia polowa, itp.).
Tyle moich przemyśleń.
PS
a możę ktoś chce jako kibic do Bełchatowa na Szarpaninę pojechać? -
Siekson!
2. skupiamy się bardziej na rzeczach wpisujących się w AR (uczenie się na pamięć można wykorzytsać, ale w innej formie; no i rezygnujemy z punktów za różne rzeczy);
nie zrozumiałem ? :D
takie np jak ostatnio, z balonem albo wstążkami Wam nieodpowiada ? -
Janek
Ja bym wolał skupiać się bardziej na ostrym napieraniu (w nowej definicji tego słowa), a mniej na robieniu balonów. To jest moje zdanie. Ale wiersza na punkcie mogę sie nauczyć - jako intelektualne zdanie specjalne. Nauczysz się, możesz iść dalej (rozliczany jest czas). A takie zadanie sprawdza coś niefizycznego.
Hm?
PS
słyszałem, że niektórzy zamiast 'napierać' mówią 'orać'... coś w tym jest. -
Anonim
Myślę, że napieranie umysłowe w niektórych przypadkach może się okazać równie dużym, jeśli nie jeszcze większym wyzwaniem. :P -
Anonim
Odświeżam temat kolejnego rAIdu. Po dzisiejszej radzie wiem już, że zainteresowanie jest i... mam nadzieję, że następna edycja zgromadzi jeszcze więcej uczestników niż druga.
Co do miejsca - tym razem proponuję kierunek północny. Tam nas jeszcze nie było, a tereny są ciekawe i warte poznania. Poza tym oferują dodatkowe niespodzianki; -).
Co do terminu -> zastanawiam się nad połową listopada. Ciekawe jaka będzie wtedy pogoda; -). Ale mam nadzieję, że Was to nie przerazi?
Czekam na opinie. Kto się pisze? -
BrutuSs
pisze się na to.
a tak z ciekawości... kto organizował by trzecią edycje? :) -
Anonim
Myślę, że ja. Tzn. mam już na nią pomysł, więc z chęcią ją przygotuję. I pewnie znajdę kogoś do pomocy; -). -
.......K@si@......
-
Mania
-
Anonim
-
Siekson!
ja bym sobie ponapieral tylko bez przegiec po blotach i bagnach prosze :| -
el magico
-
Maciek
-
Anonim
-
BrutuSs
-
Anonim
rAId 3 - "Days and nights in Warsaw"
Tak, tak... Przed nami już trzecia edycja rAIdowych zmagań, która tym razem odbędzie się na terenie... Warszawy. Dziwne? Niefajne? A może ambitne? Wszak nie na darmo mówi się o "miejskiej dżungli"!
Termin: 14/15 listopada (tradycyjnie piątek/sobota).
Miejsce: Warszawa
Koszt: standardowy (10-15 złotych na pokrycie kosztów benzyny, ksero etc.)
Trasa: jeszcze niesprecyzowana, bez fajerwerków - około 75 km + zadania specjalne.
Zgłoszenia przyjmujemy na stronie rAIdu: http://niezlakorba.pl/raid/
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Sport
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem