Rozenplac [30]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Andrzej

wysuwam kandydature Kozla. nie pytalem go o zgode, ale to formalnosc, bo Koziol sie na wszystko zgadza.

wprawdzie nie jest rdzennym rosenianinem (nie wiem jak to sie odmienia, na zasadzie Bodzentyn - bodzentynianie) ale da rade, cos jak Tyminski w wyborach - tez pojawil sie nagle, a mazowieckiego pokonal.

kto popiera Kozlarza niech sie wpisuje, mysle, ze uda sie naciagnac go na festyn wyborczy - w sensie darmowe piwo i kielbasa. a wiadomo, ze jezeli chodzi o kielbase to Koziol ma wielkie mozliwosci...

smialo, smialo.
  • out of time man

Kielbasiany Krol - popieram bo gastronomiczne to on ma wielkie mozliwosci a i politycznie nie jest w ciemie bity!
  • a||@n

proponuje pana z pieskiem
  • a||@n

albo przywodce stada golasow z dnia 12.12.2004 hehe
  • Andrzej

czyli na razie tak:

kozlak: 2 glosy
    pan z pieskiem: 1 glos

kandyduje rowniez babka w okularach co wyrzuca worki ze smieciami do betonowego kosza na rosen. nie wiem jak sie nazywa, ale mowi sie na nia po prostu "ta co wyrzuca smieci na rosen". chodzi w ortalionowych dresach, czesto w towarzystwie psow (po ktorych zreszta nie sprzata).
  • Jurek

oddaje głos na "tą od smieci"
  • Anonim

huj widze że trzeba porządki zrobić.nawiasem mowiąc kozioł zostaje skreślony
  • Anonim

moim kandydatem jest niejaka natka jeśli wiecie o kogo chodzi.to będą rządy twardej ręki,a kozioł może dzierżyć berło z nią razem.
  • ziomziomziom

no no no bo jeszcze sie natka dowie ze tu takie podśmiechawy z niej i wszyscy dostaniemy dożywotni zakaz wstępu na żol.

a królem rozen jest janowska co gasi latarnie
  • out of time man

buuu nie skreslajcie kozla tak odrazu - a co do jego konfrontacji z natka to mam wrazenie ze prowadzili by oboje dosc agresywna kampanie wyborcza, polaczona z agitacja Kozlaka pod Minieuropa...
    Pozatym Kozlak chce nielegalnie zdobyc glosy, bo Bronson mi mowil (ten zul z Wilsona) ze Kozlak namawial go na wizyte na Rozen i wziecia udzialu w jakims glosowaniu..
    Spodziewani sa tez Zyta z Kazimierza i Jacek (niektorzy wiedza o co chodzi) a takze dziadek Magdy K.
    Mam wrazenie ze Ktos chce sobie powetowac przegrana w wyborach do Rady Fundacji na rzecz walki z autyzmem (chodza sluchy ze oblal test na tabliczke mnozenia).
  • Anonim

Janowska - ciekawa kandydatura.
    A czemu nikt nie pomyslal o lokalnym handlarzu, ktory swojego czasu posiadal sklep na kaniowskiej.
    Kto jak kto, ale on wie o rosen najwiecej.
    Koziol nie nadaje sie na takie stanowisko. zbyt duzy stres, a jak widze on nawet bez tego ledwo co sie trzyma.

swoja droga, kto oddal janowskiej pilota do latarnii???
  • Andrzej

a, racja.. ten sklepikarz z kaniowskiej to fachowiec.

ja zglaszam jeszcze mechanika z kaniowskiej, niejakiego Turlejskiego.. to beda rzady. "kapota".
  • Anonim

Ile osob ma zostac wybranych do Rady Rosen (zwanych w niektorych krega RR)
  • Andrzej

wlasnie, dobre pytanie.. w sumie tyle sie slyszy o tej radzie rosen, a niewiadomo jaka forme ma miec to cialo.

i czy bedzie mialo wladze ustawodawcza, sadowiczna czy moze wykonawcza?

proponuje, zeby koledzy prawnicy sie wypowiedzili w tej kwestii.
  • Grono.Net

nie.no ja na pana turlejskiego stawiam.
    moj faworyt.
  • out of time man

hmm a kto powiedzial ze forma demokratycznych wyborow przedstawicielskich musi odrazu tworzyc trojpodzial wladzy?

WLADZA W RECE LUDU!!!!!!!
  • Andrzej

no dobra, ale zalozmy (hipotetycznie, rzecz jasna), ze wygra koziol. i co? koziol ustala reguly tam panujace (chyba nie, bo w koncu to rada)? to ma byc typ przywodztwa autorytatywny, demokratyczny, permisyjny? koziol ma realizowac ustalenia rady i dbac o porzadek (na zasadzie, ze jak nie wolno pic tam piwa to koziol podejdzie i wyjmie je tobie z reki)? warto to doprecyzowac, bo pozniej moga byc problemy.. a nastepne wybory dopiero za rok.
  • Anonim

chwila... nikt nie wspomnial ze te wybory dotycza tak powaznej kwestii. Myslalem ze wybieramy kogos do egzekutywy lokalnej a nie wladze autorytarna.
    Boje sie ze to moze byc katastrofa jezeli koziol przy swoich obowiazkach przyjmie jeszcze na swoje barki taka odpowiedzialnosc. Boje sie w pierwszej kolejnosci o jego zdrowiea ale rowniez o nasze.
  • offca

A ja proponuje pana Mareczka co prawda od keidy mu pies zdechł to żadziej sie pokazuje tu i uwdzie ale on wie wszsytko. Poza tym jest bardzo miły i przyjacielski jak wdasz sie w gadke znim to godzinka z życiorysu wyjęta :)
  • Anonim

elo elo żoliborską królewną w kamcie już mianowałem babcie reszki,to jest Dama o wrodzonej elegancji i szyku zezelo