KN Gender Studies APS [36]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • madgesty.

Zakładam wątek poświęcony ochom i achom na cześć Eweliny i naszego szablonu na blogu!!:D:D:D http://www.genderaps.blog.pl
    G-E-N-I-A-L-N-Y
    Pełen profesjonal!!!!!
    Nawet zdjecia z Loli Lou wrzucone w tekst a nie tak bez ładu i składu jak to ja je wrzuciłam hehe<shame>
    Brawo Ewelka!!
  • madgesty.

Btw myslę, ze skoro mamy takiego bloga to możnaby było przy opisach powrzucać nasze zdjęcia!żeby każdy wiedział kto tu jest fajny:D:D:D
  • Violett

REWELACJA
    taki blog, naprawde wyglada profesjonalnie, to juz chyba strona internetowa w pelni profesjonalna.
  • Anonim

Zajebisty!!!!!!
  • flata

Tylko błagam! Nie wklejajcie tych zdjeć sami bo sie szablon skopie :-( Chodzi o to zeby nam sie nie rozjezdzaly zdjecia i opisy osob, tylko zeby wszystko bylo ladnie obok siebie. Jak ktoś ma foto do dodania to niech wysyła link.

Poza tym jak chcecie dodac notke to prosze o jeszcze jedno:
    -jak juz napiszecie tą notkę co macie do dodania (np. w Wordzie), to przed dodaniem wrzućcie to do Notatnika, zeby pozbawic tekst formatowania i dopiero takiego golca wklejajcie na bloga...

Bo jesli sie cos takiego wklei z Worda wprost na bloga to tekst jest obrosniety masą kodów (co można zobaczyć w edytorze html - kilka wersów kodów do jednego słowa tekstu, do jednego przecinka, bo 12 razy zmienialiśmy wielkość i rodzaj czcionki).. i potem każda notka ma inny krój czcionki, choć w arkuszu stylów jest ustawiony jeden wspólny krój dla wszystkich notek.

• madgesty.

Te zdjecia to ja tak skopałam:P:P

Aaaj a mam pytanie laika!
    Czy jeśli będę pisać notatkę bezpośrednio na blogu( a nie w wordzie np) to problemu z czcionką etc nie będzie,si?:)
  • Karol(ina)

cudo !! cudenko!; D

a jesli chodzi o moje zdjecie na bloga to Ewelina- mozesz wykorzystac moje z avatara.. ja nie chce sie wtracac w bloga bo zaraz cos zwale >;]
  • nayaa

ojacie! maksymalnie mi się podoba!
  • flata

>Czy jeśli będę pisać notatkę bezpośrednio na blogu( a
    >nie w wordzie np) to problemu z czcionką etc nie
    >będzie,si?:)

Jeśli pisze się notkę bezpośrednio ze strony blog.pl to nie powinno być żadnych problemów.. można wtedy sobie ją pogrubiać, przechylać, zmieniać kolor.. można wstawiać dowolną ilość spacji cyferek i innych takich.. Nie wskazana jest zmiana rozmiaru czcionki i jej rodzaju.. domyślnie jest Arial.. ale jeśli chcecie mogę zmienić na inny rodzaj;]
    Problem z wklejaniem z edytorów tekstu jest taki, że wklejana czcionka jest już sformatowana - tzn ma określona wielkość, kolor itp. Można ją pozbawić tego formatowania wklejając ją do Notatnika i potem jeszcze raz kopiować i wkleić dopiero na blog.pl:)
    a! jest jeszcze jeden sposób:)
    jak chce się wkleić notkę z edytora/z poczty.. to można otworzyć zakładkę "nowa notka" na blog.pl, a potem zamiast wpisywać notkę w
    normalnym oknie, kliknąć na "edytuj źródło html" - to jest taka ikonka na końcu linii, gdzie są te wszystkie znaczki do edycji tekstu, otwiera sie wtedy nowe okno i tam można wkleić bezpośrednio tekst.. potem trzeba kliknąć aktualizuj czy ok czy coś w tym stylu a potem notkę zapisać.. minusem dużym takiego wklejania jest to, że wklejony tekst zostanie pozbawiony "enterów", stąd trzeba je będzie potem porobić i ogólnie dużo z tym roboty - dlatego polecam NOTATNIK:))) hihihi:))

no! do dzieła! do odważnych świat należy - w razie co będę poprawiać;)

ps: ja chce adminować! zgłaszam swoją kandydaturę na admina:p hihihi:))) do urn!
  • Mo

Ewelina, jestem pod wrazeniem! blog wyglada naprawde profesjonalnie, zrobilas kawal dooobrej roboty:):)
  • Anonim

Wszedłem wczoraj bardzo późnym wieczorem na blog... I doznałem szoku. "Co tu się stało ?!" :) Pozytywnego szoku, oczywiście. Wspaniały ! Wielkie brawa !
  • madgesty.

Ewelka, czy można gdzieś na blogu zamieścić informację o tym kto jest adminem, bo jeśli tak,to swietnie by było gdybyś się tam umieściła jako admin rzecz jasna!:):)
    To co zrobiłaś z Blogiem jest po prostu genialne:D
    ciekawe jak dr B, podejrzewam że jest zachwycony:):)

• flata

:-}}}} Dziękuję za komplementy :-) A chyba nie ma potrzeby umieszczania takich informacji. Wystarczy ze zainteresowani wiedzą :-)
  • nayaa

wiemy, wiemy ale chcemy się pochwalic Tobą:)
  • madgesty.

Dostałam maila od dr Dąbrowy z pytaniem JAK SIĘ ROBI TAKĄ FAJNĄ STRONĘ INTERNETOWĄ:):)
    powiedzialam,zgodnie z prawdą,że to zasluga naszej złotej cyber- rączki Eweliny;>
| |

Grono Koła Naukowego Gender Studies w Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie http://www.genderaps.blog...

Fotki

Miejsca grona (0)