-
madgesty.
Zakładam wątek poświęcony ochom i achom na cześć Eweliny i naszego szablonu na blogu!!:D:D:D http://www.genderaps.blog.pl
G-E-N-I-A-L-N-Y
Pełen profesjonal!!!!!
Nawet zdjecia z Loli Lou wrzucone w tekst a nie tak bez ładu i składu jak to ja je wrzuciłam hehe<shame>
Brawo Ewelka!! -
madgesty.
Btw myslę, ze skoro mamy takiego bloga to możnaby było przy opisach powrzucać nasze zdjęcia!żeby każdy wiedział kto tu jest fajny:D:D:D -
Violett
REWELACJA
taki blog, naprawde wyglada profesjonalnie, to juz chyba strona internetowa w pelni profesjonalna. -
Anonim
-
-
flata
Tylko błagam! Nie wklejajcie tych zdjeć sami bo sie szablon skopie :-( Chodzi o to zeby nam sie nie rozjezdzaly zdjecia i opisy osob, tylko zeby wszystko bylo ladnie obok siebie. Jak ktoś ma foto do dodania to niech wysyła link.
Poza tym jak chcecie dodac notke to prosze o jeszcze jedno:
-jak juz napiszecie tą notkę co macie do dodania (np. w Wordzie), to przed dodaniem wrzućcie to do Notatnika, zeby pozbawic tekst formatowania i dopiero takiego golca wklejajcie na bloga...
Bo jesli sie cos takiego wklei z Worda wprost na bloga to tekst jest obrosniety masą kodów (co można zobaczyć w edytorze html - kilka wersów kodów do jednego słowa tekstu, do jednego przecinka, bo 12 razy zmienialiśmy wielkość i rodzaj czcionki).. i potem każda notka ma inny krój czcionki, choć w arkuszu stylów jest ustawiony jeden wspólny krój dla wszystkich notek.
-
madgesty.
Te zdjecia to ja tak skopałam:P:P
Aaaj a mam pytanie laika!
Czy jeśli będę pisać notatkę bezpośrednio na blogu( a nie w wordzie np) to problemu z czcionką etc nie będzie,si?:) -
Karol(ina)
cudo !! cudenko!; D
a jesli chodzi o moje zdjecie na bloga to Ewelina- mozesz wykorzystac moje z avatara.. ja nie chce sie wtracac w bloga bo zaraz cos zwale >;] -
nayaa
-
flata
>Czy jeśli będę pisać notatkę bezpośrednio na blogu( a
>nie w wordzie np) to problemu z czcionką etc nie
>będzie,si?:)
Jeśli pisze się notkę bezpośrednio ze strony blog.pl to nie powinno być żadnych problemów.. można wtedy sobie ją pogrubiać, przechylać, zmieniać kolor.. można wstawiać dowolną ilość spacji cyferek i innych takich.. Nie wskazana jest zmiana rozmiaru czcionki i jej rodzaju.. domyślnie jest Arial.. ale jeśli chcecie mogę zmienić na inny rodzaj;]
Problem z wklejaniem z edytorów tekstu jest taki, że wklejana czcionka jest już sformatowana - tzn ma określona wielkość, kolor itp. Można ją pozbawić tego formatowania wklejając ją do Notatnika i potem jeszcze raz kopiować i wkleić dopiero na blog.pl:)
a! jest jeszcze jeden sposób:)
jak chce się wkleić notkę z edytora/z poczty.. to można otworzyć zakładkę "nowa notka" na blog.pl, a potem zamiast wpisywać notkę w
normalnym oknie, kliknąć na "edytuj źródło html" - to jest taka ikonka na końcu linii, gdzie są te wszystkie znaczki do edycji tekstu, otwiera sie wtedy nowe okno i tam można wkleić bezpośrednio tekst.. potem trzeba kliknąć aktualizuj czy ok czy coś w tym stylu a potem notkę zapisać.. minusem dużym takiego wklejania jest to, że wklejony tekst zostanie pozbawiony "enterów", stąd trzeba je będzie potem porobić i ogólnie dużo z tym roboty - dlatego polecam NOTATNIK:))) hihihi:))
no! do dzieła! do odważnych świat należy - w razie co będę poprawiać;)
ps: ja chce adminować! zgłaszam swoją kandydaturę na admina:p hihihi:))) do urn!
-
Mo
Ewelina, jestem pod wrazeniem! blog wyglada naprawde profesjonalnie, zrobilas kawal dooobrej roboty:):) -
Anonim
Wszedłem wczoraj bardzo późnym wieczorem na blog... I doznałem szoku. "Co tu się stało ?!" :) Pozytywnego szoku, oczywiście. Wspaniały ! Wielkie brawa ! -
madgesty.
Ewelka, czy można gdzieś na blogu zamieścić informację o tym kto jest adminem, bo jeśli tak,to swietnie by było gdybyś się tam umieściła jako admin rzecz jasna!:):)
To co zrobiłaś z Blogiem jest po prostu genialne:D
ciekawe jak dr B, podejrzewam że jest zachwycony:):)
-
flata
:-}}}} Dziękuję za komplementy :-) A chyba nie ma potrzeby umieszczania takich informacji. Wystarczy ze zainteresowani wiedzą :-) -
nayaa
-
madgesty.
Dostałam maila od dr Dąbrowy z pytaniem JAK SIĘ ROBI TAKĄ FAJNĄ STRONĘ INTERNETOWĄ:):)
powiedzialam,zgodnie z prawdą,że to zasluga naszej złotej cyber- rączki Eweliny;>