-
...can you imagine no love?
Tak się jakoś zrobiło, że forum to jest głównie o polityce:)
Jak oceniacie dzisiejsze manifestacje i słowa liderów tych 3 partii? Czy te wszystkie wiece były w ogóle potrzebne? Przecież od kilku tygodni wiadomo, że spada poparcie dla PiS-u, nie mówiąc już o LPR, a PO systematycznie buduje swoją przewagę. -
Zocha
Moim zdaniem dobrze że odbyły sie manifestacje bo to takie troszke utarcie nosa Pis-owi który mysli, ze wszystko moze i ze i tak sie wykręci ze wszystkiego co sie ostanio stało. Tusk oczywiście musiał mówić radykalnie, żeby podburzać jeszcze ludzi i tak jak swego czasu (to taki uźne porównanie) Wałęsa pokazać ze , jest z ludźmi.
Ale najbardziej rozśmieszyła mnie wypowiedź Kamińskiego z Pis-u :
"Chcę byśmy oklaskami i przyjaźnie odnieśli się do tych, którzy dzisiaj przyjechali do Warszawy, by przeciwko nam protestować" - mówił- Jad nienawiści, który od ponad roku liderzy Platformy Obywatelskiej sączą w polski naród, jest jadem, który nas nie zatruł. My ich kochamy, bo kochamy Polskę. Nienawiść zostawiamy im"
Skomentuję to po prostu HA Ha Ha żałosne... -
Hяiz
A Tusk to niby taki dużo lepszy? Nie sądzę. Aczkolwiek chwali mu się jedno - że nie dał Hance 'Gronkowiec' dojść do głosu :) -
Zocha
Ja tutaj nie stoję w obronie Tuska, który długo myślał nad taktyką, ale jak narazie na tle PiS-u, LPR-u i innych takich dziwnych wychodzi razem z PO na moze nie świętego, ale przynajmniej w miarę dobrego. Choć i tak każdy po dojściu do władzy rwie dla siebie ile moze :/
Pozdrawiam serdecznie :) -
-
...can you imagine no love?
Tak, tylko to PO jako pierwsze wpadło na pomysł zrobienia manifestacji, a reszta podchwyciła. Wszystkie 3 partie chciały tym samym pokazać swoją siłę. Dodatkowo PiS na kilka dni <bodaj 3 dni> przed manifestacją PO zdecydował sie zorganizować <niemal z marszu> swój wiec, jakby chcieli pokazać: nie jesteśmy gorsi. Dziecinada! PO sie udało - wiec był najliczniejszy. PiS poległ i potwierdził tylko spadające poparcie dla tej partii. Po raz kolejny okazało się, że wyborcy PiS-u mają średnio ok. 70 lat:p LPR sie zbłaźniło i skompromitowało w oczach narodu - nie po raz pierwszy i zapewne nie ostatni. Słowa liderów partii miały znaczenie, ale mniejsze niż sama liczebność. Był to typowy pokaz sił. Wg mnie kompletnie nie potrzebne manifestacje, ale przynajmniej (wbrew przypuszczeniom) spokojne. -
Zocha
Zgadzam sięz Tobą również uważam że był to pokaz sił i teraz nie wiem czy do końca wypalił i czy nie obróci się przeciwko PO. Już pojawiły sie propozycje powrotu do koalicji(która mam nadzieję nie zostanie stworzona)... Ale myśle też ze takie pokazanie kto ma więcej siły było potrzebne zeby utrzeć nosa PiS-owi i całej tej "bandzie"...zobaczymy co bedzie dalej
Pozdrawiam :)