Klub Czytelnika Zaangażowanego [5]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kamil

Ponieważ nie sądzę, żebym zdołał choćby przejrzeć _Europę.._, zapytowywuję się o propozycje następne.

Podobno coś sugerowałem, ale za Chiny przypomnieć se nie mogę. Ostatnio tylko _Kolonie_ Różyckiego zrobiły na mnie wrażenie, ale chyba nic o tym nie mówiłem.
  • Anonim

o nie!!!musisz przeczytać Europę!!!!masz 5 dni, to piękne eseje...nie mam propozycji następnych lektur, ale może coś wymyślę bo przecie następne spotkanie po piątku będzie za sto lat...! ogarnij się i czytaj kamilu
  • Anonim

ZNIKAJąCA EUROPA SPOTKANIE 13 PAźDZIERNIKA
  • Kasiunia

a może "Razem osobno" Baumana? Co prawda nie czytałam jeszcze, ale może byc ciekawe, bo jest to książka, cytuję z okładki: "Ironiczna i gorzka refleksja o niepewności życia w czasach współczesnych, o lękach i nadziejach, o perspektywach międzyludzkiej solidarności, o samotności, byciu razem, o miłości, śmierci, nieśmiertelności, globalizacji, ksenofobii i innych bolączkach naszych czasów..." upierać się nie będę, zwłaszcza, że jak mówię nie czytałam, ale może morze...
  • Kasiunia

a z uwagi na o, że pisze pracę mgr właśnie mogę zaproponować coś z dziedziny eutanazji, ale przy tym tym bardziej się nie będę upierać...;P
  • Kamil

A może jakaś beletrystyka dla odmiany? Bo ostatnio o ideach było (nie licząc Sebalda, ale to była moja szarża ułańska) i teraz też będzie, a ja bym o literaturze pogadał.

Mnie zafrapowało ostatnio "Wszystko jest" Malickiego, ale już to obgadałem trochę i mniej mi się chce.. Może Mariana Pankowskiego? Albo "Wszystkie języki świata"? Albo, a co, Rylskiego? Albo "Występ gościnny w Bolzano" Maraiego (Maraia?)? A może pomieszanie idei, prozy i poezji, czyli tę ostatnią książczyninę (mówię tylko o fizycznej objętości) Bergera?
  • Kasiunia

literatura jak najbardziej pożądana
  • Anonim

jestem otwarty, podejzewam że ustalimy to w piątek,
  • Kasiunia

hej, co czytamy?? Bo Ania ostatnio propoowała "Śnieg"... a wcześniej Andrzej mówił o "Znanym świecie" a Adam o "Lali". Nie mogę na razie przeczytać wszystkich, bowisi nade mą magisterka
    :( Dajcie znaka co i na kiedy:) pozdr
  • Anonim

sytuacja jest taka: na początek grudnia planujemy Znany Świat, a być może przed świętami uda nam się zrobić spotkanie z Jackiem Dehnelem, więc Lalę trzeba przeczytac.
  • Kasiunia

dobra dzięki za info. sie przejęłam, że to na juz, ale jak to w grudniu to spoko zdążę ze wszystkim. pozdr
  • Kamil

Spotkanie z Dżekiem Danielsem, no proszę. Kto sponsoruje tym razem? Chyba kolejka Pani Pułkownikowej Madalińskiej ponownie.
  • Kamil

Aha, tylko dlaczego pod tego Danielsa mamy czytać Prusa?
  • Anonim

śmieszniutkie.Z Danielsem trwają rozmowy
  • Kamil

Takie zmęczone poczucie humoru. Ale trwają te rozmowy czy nie?
  • Anonim

no trwają, mam nowego pośrednika, konkrety nadejdą wkrótce. bądż cierpliw. jeśli chodzi mo termin, to najwcześniej w weekend przed świętami BN.
  • Anonim

JACEK DEHNEL 16 GRUDNIA W KLUBIE CZYTELNIKA ZAANGAżOWANEGO
  • Anonim

dziękuję wszystkim uczestnikom spotkania z Jackiem Dehnelem.było uroczo.dzięki wam.
  • Kasiunia

dzięki również:) było bardzo fajnie!!
    Pamuk czy Tokarczuk czy jeszcze coś innego teraz??
  • Anonim

PAMUK!!!!!!!!!!w styczniu.
  • 1
  • 2
| |

grono dla wtajemniczonych, ale zapraszamy wszystkich nieobojętnych na dobrą literaturę współcze...

Miejsca grona (0)