-
counter
Stało się. Po raz pierwszy legendarny TRESOR Records w Bydgoszczy. TRESOR to niezaprzeczalnie jedna z największych wytwórni muzyki elektronicznej, która zawiera w swoich zbiorach klasyki techno wydane przez takie nazwiska jak Cristian Vogel, Neil Landstrumm, Tobias Schmidt, Jeff Mills czy Robert Hood.
Oprócz tego TRESOR to także kultowa miejscówka (zarówno stara jak i nowa), która przez swoją industrialną surowość przyciągała i będzie przyciągać entuzjastów klubowego brzmienia techno. Klub TRESOR powstał w piwnicach wielkiego magazynu. Otwarcie klubu TRESOR przypada na marzec 1992 roku. W niespełna 3 lata po upadku muru, powstało miejsce w Berlinie, w którym to młodzi ludzie mogli poczuć się wolni. Wszyscy, bez wzglądu na pozycję społeczną, płeć, wyznanie czy rasę, nareszcie mieli gdzie pójść by odreagować przy muzyce, która coraz bardziej zakorzeniała się w ich świadomości. Narodziło się miejsce, w którym zaczęła wytwarzać się nowa generacja ludzi i ich kultura...
18 kwietnia zagości u nas sam DAVE TARRIDA.
Dave to główna postać sceny elektronicznej, wraz z Cristianem Voglem, Neilem Landstrummem i Tobiasem Schmidt tworzyli najstarszy pion legendarnego No Future Managment. Kariera Tarridy rozpoczęła się w Edynburgu w Szkocji w 1991 r., kiedy to założył on klub Sativae. Był on z nim związany od samego początku do końca. Miały tam miejsce Brytyjskie debiuty Cristian-a Vogel-a oraz DJ Hella.
Dave Tarrida ma na swoich koncie wiele udanych produkcji w tym między innymi niesamowity album ‘Paranoid’ wydany dla TRESORA. Jednak najczęściej Tarrida kojarzony jest z Djka. Potwierdza to fakt, że TRESOR wydał kompilację Globus Mix z jego setem. Obok niego Globus Mix był wydany z takimi Djami jak Daneil Bell, Blake Baxter czy Matthew Herbert.
TOTEC będzie imprezą podzieloną na dwie sceny. Scena główna taneczno-dynamiczne techno serwowane przez Davea Tarride i Snow Designers. Techno warm-up poprowadzi hrabia wyszukanego brzmienia DJ Tytt. Ponieważ jest to pierwszy TRESOR w Bydgoszczy zależy nam na tym aby wytworzyć klimat jak najbardziej zbliżony do Berlińskiego klubu, a więc surowy i undergroundowy. Klub zostanie specjalnie przystosowany do imprezy łącznie z przygotowaniem odpowiedniego zaplecza barowego, wyremontowaniem pomieszczeń sanitarnych i sprowadzeniem ‘odpowiednio głośnego’ sprzętu nagłaśniającego.
A skoro UNDERGROUND to oczywiście druga scena na której Error Sound System zaprezentuje nam miodny DUBSTEP (Ćwolo i Bullet) oraz klimaty EXPERIMENTAL. Jak już się zacznie scena dobrze bujać wpadnie z kebabem brodaty DJ Screwball, oprócz niego DJ Gruesome, a małym piekiełkiem zamknie wszystko DJ Lauder z DJką LU. Na mikrofonie prosto z Wrocławia MC PROXY.
TOTEC
piątek 18 kwietnia
klub Yazkia
start 21:00
Wstęp 15 zł
Scena główna:
21:00 – 23:00 DJ Tytt
23:00 – 24:00 DJ Counter
godzina 0 – DJ YANG
godzina 1 – DAVE TARRIDA
godzina 3 – DJ Tripod + Snow Designers
tech-house, techno, minimal
Scena APK:
21:00 – 0:00 Error Sound System (Ćwolo + Bullet)
0:00 – 1:30 DJ Scewball
1:30 – 3:00 DJ Gruesome
3:00 – koniec DJ Lu + DJ Lauder
+ MC PROXY
dubstep, experimantal, drum’n’bass, break
-
counter
wiecej o tresorze na http://www.tresorberlin.com/ -
gruesome
ze swojej strony chcialbym dodac info o gosciu
sciagnietym na scene APK
MC PROXY
Błyskotliwy młody człowiek z Wielunia, oczytany światowiec ekspert od sokowirówek. Zaczynał na wieluńskich i łódzkich imprezach drumowych i junglowych w latach 2000-2003. Mył przy okazji zlewozmywaki i buty lepszym MC i Dj'om (Akira, Mono i Burning Lion Kolektive). Jeździł sobie z wieluńska ekipa DSC tu i tam a we Wrocławiu zasmakował ekskluzywnego życia, przewróciło mu się w głowie od sławy i myślał ze podoła zagrać do wszystkiego. Wiec grał na junglach (JUNGLE SESJE w Wagonie, Playaman, Resk, Dj Dee) na Drumach (Venom Minds, Macbeat, Symptom, Sonic Trip,Cooh,Jade, Masheen, Lee, Propaganda , Chemical i FU , THERAPY SESSION i wielu wielu inncych), breakcore (Strog, C64, Society Suckers, Assasin, Mockstar, Depizg, Szalcht) dancehall; (Pnc selekta, bobo dread, east west rokcers , Jamal oraz rozne clashe ), reggae (Fire Flex, Killa Herz) dub (dj Stick), dubstep (Scuba, The Others, Rusko, Reso, Conquest. Ill1, Vester, Reeclash).
Jednym slowem chlop nawija do wszystkiego!!! Wszechstronny chłopak rozkręci twoja bibę, wyprowadzi psa, zajmie się dzieckiem i naprawi lodówkę.
http://www.venom-minds.com/start.ht...
http://www.myspace.com/venomminds -
-
guess?
>counter napisał
>klub Yazkia
jakas nowa undergroundowa miejscowka? :]
fuck, chyba trzeba byc :)
-
Anonim
> >counter napisał
>klub Yazkia
wlasnie Kanter prosze wyjasnij mi dlaczego akurat tam ? :/ miejscowka do najlepszych nie nalezy.
-
Anonim
duzego wyboru w bydgoszczy chyba nie mamy....
no chyba ze w dyskotekach, to mozna wtedy przebierac jak w ulęgałkach :D -
Anonim
> duzego wyboru w bydgoszczy chyba nie mamy....
no chyba ze w dyskotekach, to mozna wtedy przebierac jak w ulęgałkach :D
mysle ze jest wiele lepszych miejsc niz yakiza aka stary wiatrak w ktorym z tego co wiem to nawet koncesji na wudzitsu nie ma. -
Anonim
>Misza napisał
>> >counter napisał
>
>
>
>>klub Yazkia
>
>wlasnie Kanter prosze wyjasnij mi dlaczego akurat tam ? :/
>miejscowka do najlepszych nie nalezy.
>
>
>
>
a gdzie indziej?? znasz lepsza miejscowke na techno bibe ?? tresorowo musi byc :D
nie marudzic tylko wpadac!! -
gruesome
>counter napisał
Ponieważ jest to pierwszy
TRESOR w Bydgoszczy zależy nam na tym aby wytworzyć klimat
jak najbardziej zbliżony do Berlińskiego klubu, a więc
surowy i undergroundowy
DLATEGO WLASNIE YAKIZA !!! -
Anonim
>::wtf? wrote:
>>Misza napisał
>>> >counter napisał
>>
>>
>>
>>>klub Yazkia
>>
>>wlasnie Kanter prosze wyjasnij mi dlaczego akurat tam ? :/
>>miejscowka do najlepszych nie nalezy.
>>
>>
>>
>>
>
>a gdzie indziej?? znasz lepsza miejscowke na techno bibe ??
>tresorowo musi byc :D
>
>nie marudzic tylko wpadac!!
no jeszcze rozwazam bo 18 lech party inspirations miedzy innymi z mr. oizo,a przede wszystkim z tiefschwarzem!!!1
no ale clubbing lokalny tez sie wspierac powinno.
a co do surowego klimatu to moze Tabu ,bo tam chyba nadal surowo jest ? :PPPPPPPP
-
zrób mi jakąś krzywdę
-
Anonim
>marti napisała:
>blagam was, nie porownujcie wiatraczka z tresorem. !
hehe; ) -
Yang
>Misza napisał
>mysle ze jest wiele lepszych miejsc niz yakiza aka stary
>wiatrak w ktorym z tego co wiem to nawet koncesji na
>wudzitsu nie ma.
Czlowieku nie ma lepszego miejsca w bdg na taka bibe wlasnie jest idealne! chyba nie wiesz co mozna zrobic z takiego miejsca dlatego musisz sie przekonac gwarancja 100%
a i barek tez bedzie wzbogacony -
-
Anonim
-
Anonim
>Yang wrote:
>>Misza napisał
>
>>mysle ze jest wiele lepszych miejsc niz yakiza aka stary
>>wiatrak w ktorym z tego co wiem to nawet koncesji na
>>wudzitsu nie ma.
>
>Czlowieku nie ma lepszego miejsca w bdg na taka bibe wlasnie
>jest idealne! chyba nie wiesz co mozna zrobic z takiego
>miejsca dlatego musisz sie przekonac gwarancja 100%
>
>a i barek tez bedzie wzbogacony
jesli zawitam a jest to wielce prawdopodobne to mam nadzieje ze mnie zaskoczycie.
ale i zeby bar mnie zaskoczyl :PPPP -
ktb
>::wtf? napisał
>Piotrze cisniesz z nami jeszcze dubstepy na 2 scenie :D
e nieeeee, ja hce tylklo tehenka piotrkowe slyszec :) -
Yang
>::wtf? napisał
>Piotrze cisniesz z nami jeszcze dubstepy na 2 scenie :D
oczywiscie nowy materialek dubstepowy juz jest takze pocisnie sie tu i tam:) -
Anonim
-
Yang
>TV napisał
>Wspaniała akustyka, kunsztowne toalety :)
>NIE MA lepszego miejsca :)
>Counter napisal
Klub zostanie specjalnie przystosowany do imprezy łącznie z przygotowaniem odpowiedniego zaplecza barowego, wyremontowaniem pomieszczeń sanitarnych i sprowadzeniem ‘odpowiednio głośnego’ sprzętu nagłaśniającego.
jak widzisz bedzie troche zmian takze niemarudz bezsensu -
Anonim