-
counter
- 06/04/2008 15:07
Oprócz tego TRESOR to także kultowa miejscówka (zarówno stara jak i nowa), która przez swoją industrialną surowość przyciągała i będzie przyciągać entuzjastów klubowego brzmienia techno. Klub TRESOR powstał w piwnicach wielkiego magazynu. Otwarcie klubu TRESOR przypada na marzec 1992 roku. W niespełna 3 lata po upadku muru, powstało miejsce w Berlinie, w którym to młodzi ludzie mogli poczuć się wolni. Wszyscy, bez wzglądu na pozycję społeczną, płeć, wyznanie czy rasę, nareszcie mieli gdzie pójść by odreagować przy muzyce, która coraz bardziej zakorzeniała się w ich świadomości. Narodziło się miejsce, w którym zaczęła wytwarzać się nowa generacja ludzi i ich kultura...
18 kwietnia zagości u nas sam DAVE TARRIDA.
Dave to główna postać sceny elektronicznej, wraz z Cristianem Voglem, Neilem Landstrummem i Tobiasem Schmidt tworzyli najstarszy pion legendarnego No Future Managment. Kariera Tarridy rozpoczęła się w Edynburgu w Szkocji w 1991 r., kiedy to założył on klub Sativae. Był on z nim związany od samego początku do końca. Miały tam miejsce Brytyjskie debiuty Cristian-a Vogel-a oraz DJ Hella.
Dave Tarrida ma na swoich koncie wiele udanych produkcji w tym między innymi niesamowity album ‘Paranoid’ wydany dla TRESORA. Jednak najczęściej Tarrida kojarzony jest z Djka. Potwierdza to fakt, że TRESOR wydał kompilację Globus Mix z jego setem. Obok niego Globus Mix był wydany z takimi Djami jak Daneil Bell, Blake Baxter czy Matthew Herbert.
TOTEC będzie imprezą podzieloną na dwie sceny. Scena główna taneczno-dynamiczne techno serwowane przez Davea Tarride i Snow Designers. Techno warm-up poprowadzi hrabia wyszukanego brzmienia DJ Tytt. Ponieważ jest to pierwszy TRESOR w Bydgoszczy zależy nam na tym aby wytworzyć klimat jak najbardziej zbliżony do Berlińskiego klubu, a więc surowy i undergroundowy. Klub zostanie specjalnie przystosowany do imprezy łącznie z przygotowaniem odpowiedniego zaplecza barowego, wyremontowaniem pomieszczeń sanitarnych i sprowadzeniem ‘odpowiednio głośnego’ sprzętu nagłaśniającego.
A skoro UNDERGROUND to oczywiście druga scena na której Error Sound System zaprezentuje nam miodny DUBSTEP (Ćwolo i Bullet) oraz klimaty EXPERIMENTAL. Jak już się zacznie scena dobrze bujać wpadnie z kebabem brodaty DJ Screwball, oprócz niego DJ Gruesome, a małym piekiełkiem zamknie wszystko DJ Lauder z DJką LU. Na mikrofonie prosto z Wrocławia MC PROXY.
TOTEC
piątek 18 kwietnia
klub Yazkia
start 21:00
Wstęp 15 zł
Scena główna:
21:00 – 23:00 DJ Tytt
23:00 – 24:00 DJ Counter
godzina 0 – DJ YANG
godzina 1 – DAVE TARRIDA
godzina 3 – DJ Tripod + Snow Designers
tech-house, techno, minimal
Scena APK:
21:00 – 0:00 Error Sound System (Ćwolo + Bullet)
0:00 – 1:30 DJ Scewball
1:30 – 3:00 DJ Gruesome
3:00 – koniec DJ Lu + DJ Lauder
+ MC PROXY
dubstep, experimantal, drum’n’bass, break
-
counter
- 06/04/2008 16:11
-
gruesome
- 06/04/2008 16:30
sciagnietym na scene APK
MC PROXY
Błyskotliwy młody człowiek z Wielunia, oczytany światowiec ekspert od sokowirówek. Zaczynał na wieluńskich i łódzkich imprezach drumowych i junglowych w latach 2000-2003. Mył przy okazji zlewozmywaki i buty lepszym MC i Dj'om (Akira, Mono i Burning Lion Kolektive). Jeździł sobie z wieluńska ekipa DSC tu i tam a we Wrocławiu zasmakował ekskluzywnego życia, przewróciło mu się w głowie od sławy i myślał ze podoła zagrać do wszystkiego. Wiec grał na junglach (JUNGLE SESJE w Wagonie, Playaman, Resk, Dj Dee) na Drumach (Venom Minds, Macbeat, Symptom, Sonic Trip,Cooh,Jade, Masheen, Lee, Propaganda , Chemical i FU , THERAPY SESSION i wielu wielu inncych), breakcore (Strog, C64, Society Suckers, Assasin, Mockstar, Depizg, Szalcht) dancehall; (Pnc selekta, bobo dread, east west rokcers , Jamal oraz rozne clashe ), reggae (Fire Flex, Killa Herz) dub (dj Stick), dubstep (Scuba, The Others, Rusko, Reso, Conquest. Ill1, Vester, Reeclash).
Jednym slowem chlop nawija do wszystkiego!!! Wszechstronny chłopak rozkręci twoja bibę, wyprowadzi psa, zajmie się dzieckiem i naprawi lodówkę.
http://www.venom-minds.com/start.ht...
http://www.myspace.com/venomminds -
guess?
- 06/04/2008 18:10
>klub Yazkia
jakas nowa undergroundowa miejscowka? :]
fuck, chyba trzeba byc :)
-
Misza
- 06/04/2008 18:40
>klub Yazkia
wlasnie Kanter prosze wyjasnij mi dlaczego akurat tam ? :/ miejscowka do najlepszych nie nalezy.
-
mãrtãmãrtã
- 06/04/2008 18:47
no chyba ze w dyskotekach, to mozna wtedy przebierac jak w ulęgałkach :D -
Misza
- 06/04/2008 19:05
no chyba ze w dyskotekach, to mozna wtedy przebierac jak w ulęgałkach :D
mysle ze jest wiele lepszych miejsc niz yakiza aka stary wiatrak w ktorym z tego co wiem to nawet koncesji na wudzitsu nie ma. -
buddah cwo
- 06/04/2008 19:14
>> >counter napisał
>
>
>
>>klub Yazkia
>
>wlasnie Kanter prosze wyjasnij mi dlaczego akurat tam ? :/
>miejscowka do najlepszych nie nalezy.
>
>
>
>
a gdzie indziej?? znasz lepsza miejscowke na techno bibe ?? tresorowo musi byc :D
nie marudzic tylko wpadac!! -
gruesome
- 06/04/2008 19:19
Ponieważ jest to pierwszy
TRESOR w Bydgoszczy zależy nam na tym aby wytworzyć klimat
jak najbardziej zbliżony do Berlińskiego klubu, a więc
surowy i undergroundowy
DLATEGO WLASNIE YAKIZA !!! -
Misza
- 06/04/2008 19:27
>>Misza napisał
>>> >counter napisał
>>
>>
>>
>>>klub Yazkia
>>
>>wlasnie Kanter prosze wyjasnij mi dlaczego akurat tam ? :/
>>miejscowka do najlepszych nie nalezy.
>>
>>
>>
>>
>
>a gdzie indziej?? znasz lepsza miejscowke na techno bibe ??
>tresorowo musi byc :D
>
>nie marudzic tylko wpadac!!
no jeszcze rozwazam bo 18 lech party inspirations miedzy innymi z mr. oizo,a przede wszystkim z tiefschwarzem!!!1
no ale clubbing lokalny tez sie wspierac powinno.
a co do surowego klimatu to moze Tabu ,bo tam chyba nadal surowo jest ? :PPPPPPPP
-
zrób mi jakąś krzywdę
- 06/04/2008 19:31
-
buddah cwo
- 06/04/2008 19:39
>blagam was, nie porownujcie wiatraczka z tresorem. !
hehe; ) -
Yang
- 06/04/2008 19:48
>mysle ze jest wiele lepszych miejsc niz yakiza aka stary
>wiatrak w ktorym z tego co wiem to nawet koncesji na
>wudzitsu nie ma.
Czlowieku nie ma lepszego miejsca w bdg na taka bibe wlasnie jest idealne! chyba nie wiesz co mozna zrobic z takiego miejsca dlatego musisz sie przekonac gwarancja 100%
a i barek tez bedzie wzbogacony -
buddah cwo
- 06/04/2008 19:52
-
Misza
- 06/04/2008 19:54
>>Misza napisał
>
>>mysle ze jest wiele lepszych miejsc niz yakiza aka stary
>>wiatrak w ktorym z tego co wiem to nawet koncesji na
>>wudzitsu nie ma.
>
>Czlowieku nie ma lepszego miejsca w bdg na taka bibe wlasnie
>jest idealne! chyba nie wiesz co mozna zrobic z takiego
>miejsca dlatego musisz sie przekonac gwarancja 100%
>
>a i barek tez bedzie wzbogacony
jesli zawitam a jest to wielce prawdopodobne to mam nadzieje ze mnie zaskoczycie.
ale i zeby bar mnie zaskoczyl :PPPP -
ktb
- 06/04/2008 20:12
>Piotrze cisniesz z nami jeszcze dubstepy na 2 scenie :D
e nieeeee, ja hce tylklo tehenka piotrkowe slyszec :) -
Yang
- 06/04/2008 20:30
>Piotrze cisniesz z nami jeszcze dubstepy na 2 scenie :D
oczywiscie nowy materialek dubstepowy juz jest takze pocisnie sie tu i tam:) -
TV
- 06/04/2008 20:39
NIE MA lepszego miejsca :) -
Yang
- 06/04/2008 20:44
>Wspaniała akustyka, kunsztowne toalety :)
>NIE MA lepszego miejsca :)
>Counter napisal
Klub zostanie specjalnie przystosowany do imprezy łącznie z przygotowaniem odpowiedniego zaplecza barowego, wyremontowaniem pomieszczeń sanitarnych i sprowadzeniem ‘odpowiednio głośnego’ sprzętu nagłaśniającego.
jak widzisz bedzie troche zmian takze niemarudz bezsensu -
TV
- 06/04/2008 20:46
Ja też czasem kompletne pierdoły piszę; ] -
DJ TrocheTańcze
- 06/04/2008 21:47
-
o
- 06/04/2008 21:51
:) -
counter
- 06/04/2008 22:02
Co do baru to wodka bedzie sie lala tyle powiem. Jeszcze sie zastanawiamy jakie alkohole inne zalatwic ale to tez zalezy od klubu.
Poza tym Yakiza, bo Snow Designers i estrada razem sa kojarzeni z Magneticiem.
Totec jest impreza DJska i ma odrobinę inna formę. Doświadczenia zebrane przy Magneticu przelaliśmy w nowy projekt. Totec to taki MAGNETIC z innej perspektywy. Chcemy zeby uwaga jeszcze bardziej byla skupiona na muzyce, troszkę mniej efektów dookoła. Dlatego miejscowka jest Yakiza.
A poza tym ludzie z Yakizy maja bardzo otwarte podejscie i naprawde sa pomocni i robia to dla ludzi a nie dla zarobku. Powoli też szykują się do wiekszego remontu wiec mysle ze klub bedzie naz coraz bardziej zaskakiwal.
W każdym razie chyba najważniejsze w tym, że w końcu zagości do nas Tresor. Cieszę się, że takie rzeczy dzieją sie u nas bo to znaczy, ze coraz wiecej ludzi chodzi na imprezy i jest otwartych na nowe brzmienia. Bydzia sie rozwija !
PS.Misza Tabu to temat tabu aczkowielk ta impreza miała się tam odbyć.
(tak przy okazji jeszcze raz STO LAT. zabiles mnie wczoraj tym kamikadze)
-
counter
- 06/04/2008 22:31
-
mãrtãmãrtã
- 06/04/2008 22:36
>Na bramce przywita was najbardziej znana bramkarka w Bydzi -
>Martamarta...to tak zeby nie bylo zaskoczenia; )
no i zeby nikt sie nie zdziwil ze taki paker wam nie odpusci :P -
counter
- 06/04/2008 22:52
-
- 06/04/2008 23:25
piona:) -
counter
- 06/04/2008 23:31
-
counter
- 07/04/2008 00:06
-
- 07/04/2008 00:22
-
o
- 07/04/2008 08:15
>nikt nie porownuje z tego co widze...
>
>
a witarczek dlatego zeby klimat byl zbilzony:)) -
zrób mi jakąś krzywdę
- 07/04/2008 09:19
Pamietam jaka prawie cała Ekipa Snowkow ruszyla na
>Tarride do Eskulapa pare lat temu. Oj jeny co to
>bylo...bylem krolem podestu LOL
nie bo ja! :D -
zrób mi jakąś krzywdę
- 07/04/2008 09:20
>>counter napisał
>>nikt nie porownuje z tego co widze...
>>
>>
>
>a witarczek dlatego zeby klimat byl zbilzony:))
no pewnie, ten underground.. surowy klimat!; ) -
iziczikiczikiizi
- 07/04/2008 10:18
-
tytt
- 07/04/2008 10:18
poza wszystkim co byscie tu nie nagadali-gosc taki jak tarrida w takim miescie jak bydgoszcz to juz na starcie wielki ogromny szacunek!!
to jest ludzie moi kochani gwiazda! :) g w i a z d a!
co do miejsca hmm sa tylko dwa miejsca w bdg sie nadajace i jedno z nich zostalo wybrane. ciekawiej,bo inaczej niz w przypadku magneticow.
tez bylem kilak lat temu na tresorze z tarrida, chlopakow ze snow nie widzialem, ale nie mowie ze nie byli; p
generalnie heavy metal, hard core i death. ale tryka! -
TV
- 07/04/2008 10:23
>to jest ludzie moi kochani gwiazda! :) g w i a z d a!
No ukryć się nie da.
Z tym że jak piszesz - hard core, metal, grind death, flaki na ścianie, wątroba techno. -
TV
- 07/04/2008 10:26
>wielki ogromny szacunek!!
Zgadzam się, zgadzam, true, true, bardzo poważny booking i odważna decyzja z tym wiatraczkiem. Tym samym szacun Snow People.
Tym niemniej, jak piszesz - hard core, detah metal, flaki na ścianie, wątroba techno.
Czyli będą mogli o mnie mówić "nie byłeś, to nie pierdol"; ] -
tytt
- 07/04/2008 10:34
nie jestem smiertelnym fanem tresora. ale plulbym sobie w brode gdybym nie skorzystal z okazji zobaczenia i posluchania goscia tego formatu we wlasnym miescie. byloby to troche dziwne!
ale kazdy ma swoje, podejrzewam,ze przyjdzie mnostwo ludzi dla ktorych TAKIE techno to jest To techno! a to NASZE nowe techno miedzy bajki :) -
Wiesław Aromat
- 07/04/2008 10:39
>tez bylem kilak lat temu na tresorze z tarrida, chlopakow ze
>snow nie widzialem, ale nie mowie ze nie byli; p
>generalnie heavy metal, hard core i death. ale tryka!
no mam nadzieje, bo z jutuba to mi jakims tech-chujowym pitu pitu lecialo z tego sq k2 czy gdzie to tam -
kulas
- 07/04/2008 10:43
>widze ze marti troche miedzy wierszami podprogowo wypowiada
>sie jako przedstawiciel drugiego obozu miesiaca kwietnia; D
>
>poza wszystkim co byscie tu nie nagadali-gosc taki jak
>tarrida w takim miescie jak bydgoszcz to juz na starcie
>wielki ogromny szacunek!!
>
>
>co do miejsca hmm sa tylko dwa miejsca w bdg sie nadajace i
>jedno z nich zostalo wybrane. ciekawiej,bo inaczej niz w
>przypadku magneticow.
>
>tez bylem kilak lat temu na tresorze z tarrida, chlopakow ze
>snow nie widzialem, ale nie mowie ze nie byli; p
>generalnie heavy metal, hard core i death. ale tryka!
tak no nie widziales nas, poniewaz bylismy o jedna impreze wczesniej, a mianowicie 26.11.2004 Tresor 23...tarrida gral miedzy innymi numery ze składanki globus mix 6..oj działo sie
a z tym hard corem hmmm, no bez przesady; )))
Miejsca grona (4)
-
Magnetic 4
Dworcowa, Bydgoszcz
-
Focus Park
Jagiellońska, Bydgoszcz
-
Klub "Atelier 74"
Stary Rynek, Bydgoszcz
-
Savoy