-
błażej korczak
Jest t polityczna gra RPG odbywająca się w sieci, gracz wymyśla sobie postać i zostaje politykiem
Gra dzieje sie w niepodleglym panstwie śląskim w 1918 roku
mamy wszystko,
model gospodarczy - wzrost PKB, firmy prywatne i państwowe, gosp rolne, PIT-y, gracze zarabiaja pieniądze i wydają je na reklame
mamy podatki i prawdziwy budzet z silnikiem gry ktory od wydatkow budzetowych uzaleznia wzrost PKB
mamy przyrost naturalny i strukturę demograficzna z podzialme na wies i miasto i wykształcenie
mamy przejrzysty system robienia sadazy wyborczych
mamy wojsko i bitwy planszowe, a takze aktywnych sasiadow i mozemy z nimi toczyc wojny
oczywiscie mamy tez partie i rzad, ktory dzieki budzetowi debatuje nad prawdziwymi problemami
gra istnieje 5 dni i juz ma 20 uzytkownikow, ale potrzeba duuuuzo wiecej
zapraszam na --- http://www.wrs.mojeforum.net --- moj nick to torquemada -
cadfael
Jak już robicie grę, opartą na słowie pisanym, to, przynajmniej takie mam wrażenie, poziom językowy regulaminu nie powinien odrzucać gracza...
A jak ktoś reklamuje coś jako 'najlepsze polityczne RPG w Polsce', po czym pisze 'sądaż' to ręce (i nie tylko) opadają... -
Anonim
'najlepsze polityczne RPG w Polsce'
hehe jedyne...
Z czystym RPG nie ma to raczej dużo wspólnego ale pomysl ciekawy... w wolnej chwili napewno się przyjżę. może wezmę udzial.
Pytanie:
Czemu 20 lecie między wojnne? -
-
błażej korczak
gra istniej 7 dni, duze pisze i poprawiam wiedz nie mam czsu na ortografie, a co do 20 lecia, ciekawe czasy inne niz dzisiejsze, juz byly parti i mialy duuzo ciekawsze programy, i latwo uzasadnic nowe panstwo -
błażej korczak
a czemu 20. lecie?
to odlegla historia ale juz byly partie polityczne i programy, a takze wybory no i ciekawa sytuacja miedzynarodowa
gdyby bylo to o dzisiejszych czasach to wszyscy powtarzaliby programy po pis i sld a tak nie powtarzasz TVN24 -
محام
a jakim cudem Śląsk ma niepodległość? :) w rzeczywistości dostał jedynie autonomię w ramach RP na jakiś czas -
محام
poczytałem sobie trochę i kurde Ty jakiś uprzedzony do Polaków i Czechów jesteś? :) w ogóle wygląda mi to na szerzenie śląskich zapędów separatystycznych :)
(alternatywna) historia Śląska fajnie wymyślona, ale rozwalił mnie Kongres Wiedeński (w rzeczywistości po wojnie był Kongres Paryski, a Kongres Wiedeński ponad sto lat wcześniej, ale skoro to alternatywna historia to czemu nie?) :) -
Karo...
-
błażej korczak
jeśli chodzi o ten kongres to ten tekst pisal kolega i juz go poprawilem, jesli chodzi o uprzedzenia to mieszkam w warszawie i na slasku bylem pare razy na wakacjach, wiec mi sie wydaje ze to wy macie jakies uprzedzenia do slazakow, pozatym prosze pamietac ze wiekszosc ludzi ktorzy teraz mieszkaja na slasku pochodzi z kresow wschodnich a po wojnie ze slaska ucieklo ponad 2 mln slazakow wiec nieporozumieniem jest porownywanie obecnej struktury spolecznej tego kraju do tej z 1918, zreszta slask byl zawsze bardziej niemiecki niz polski. A tak w ogóle jest to gra a nie wyklad z historii... -
rychu
hej. to jest rpg czy pańśtwo wirtualne (w stylu http://www.sarmacja.org) ? -
błażej korczak
pomysł na grę powstał na bazie PRPG, ale niepodobało mi sie to że we wszystkich grach forumowych wszystko zależy od Gm-a dlatego postanowiłem o wiele bardziej ją rozbudować i wprowadzić czytelne zasady według jakich działa GM. Ale nadal jest to gra -
...::hmm::..
Zapraszam wszystkich do arcyciekawej gry politycznej. Chodzi o http://www.gprosja.mojeforum.net . Jak wskazuje tytuł, gra toczy się w Rosji. Putin ginie z rąk agentów KGB. Chciałbyś kiedyś poczuć, jak rządzi się Rosją? Takim wielkim krajem? To pierwsza tego typu gra! Zapraszam. -
maryczka
-