-
madgesty.
Słuchajcie My Dear!
Moja propozycja:
19. maja o godz. 16:30 odbędzie się konwersatorium dotyczące problemu homofobii..
literatura (niezależnie od tego jaki wątek homofobii poruszymy):
1.Sypniewski, Warkocki "Homofobia po polsku"
2.(do wyboru):
a)materiały z KPH-"jestem gejem jestem lesbijką komu mogę o tym powiedzieć"(dostępne w leonie)
b) Yga Kostrzewa "Fakty i mity wobec gejów i lesbijek" (dostępne u mnie, każdej chętnej osobie mogę podarować jeden egzemplarz(wszystkich mam 10))
c)Biedroń "Tęczowy elementarz"
3.Raport na temat sytuacji społecznej osób homo- i biseksualnych w Polsce( przesyłam link)
http://www.kampania.org.pl/cms/data...
Musimy wspólnie zastanowić się nad dokładnym tematem konwersatorium.
Nie powinno być kontrowersyjnie, ale też nie można iść w stronę- "czy homoseksualizm to choroba?porozmawiajmy o tym"
Moja propozycja jest taka aby skupić się na tym czym jest homofobia,jak się przejawia w Polsce i do czego może doprowadzić jej ignorowanie w szkołach masowych.
Ale z otwartymi ramionami przyjmę czyjąś inną wizję:)
No i oczywiście zapraszam chętne osoby do referowania:):):)
-
madgesty.
Co jeszcze:
wysłałam e-maila z zaproszeniem do Lecha Uliasza, to jest taki bardzo sympatyczny Pan odpowiedzialny za działanie młodzieżówki KPH.(osoby, które były w Austriackim Forum Kultury być może go pamiętają- moderował dyskusję)
Byłoby super gdyby mógł do nas wpaść i trochę o tej homofobii z nami pogawędzić.
Być może ktoś ma pomysł na kolejnego gościa..?:) -
Karol(ina)
A z tym Biedroniem ? bedziemy go zapraszac ? kiedys byla o tym mowa chyba.. -
madgesty.
tak,ale dr Buczkowski trochę się obawia pojawienia się Roberta w naszych progach.
dr Posłuszny mi ostatnio powiedział,ze jak zaprosił Roberta to został trochę zbesztany przez władzę.
sama juz nie wiem...
-
-
madgesty.
-
Violett
-
Karol(ina)
a co władze maja do niego z kolei? co im zrobil? kolejne pojebane homofoby! ; /
ja bym go zaprosila.. -
nayaa
ja też bym zaprosiła. jak my się będziemy bać to wszyscy się będą bać i tak w kółko. wczesne rano jest więc mogę być niezrozumiała. -
madgesty.
Spoko,Natka,rozumiemy:D
Osobiscie też nie mam nic przeciwko zaproszeniu Roberta i wyjdę z tą propozycją do B ale wiecie jak jest.
Dr B. niż Roberta woli Rafalalę,dla mnie Rafa jest sto razy bardziej szokująca. -
nayaa
>Kaś-em Zwana napisała:
>Spoko,Natka,rozumiemy:D
>
>Osobiscie też nie mam nic przeciwko zaproszeniu Roberta i
>wyjdę z tą propozycją do B ale wiecie jak jest.
>Dr B. niż Roberta woli Rafalalę,dla mnie Rafa jest sto
>razy bardziej szokująca.
moim zdaniem też. -
madgesty.
Pierwsze w nowym roku Konwersatorium dotyczyło będzie relacji związkowych.
Zaprezentujemy sobie 3 rodzaje związków:
-rodziny typu patchwork
-rodziny rainbow
-związki swing i pochodne.
Kto i na co się pisze?;>
-
flata
na dobry początek ja się mogę na coś pisać, jako osoba ze starego składu :-) Ale proszę szefostwo o narzucenie mi decyzji co zrobić, a się podporządkuję :-P -
madgesty.
Nieee,no Ewel,wez temat który Ci odpowiada,ale swingersów mi zostaw,bo ja oczywiście chcę kontrowersyjnie i bluznierczo wychwalać trójkąty, kwadraty i inne nienormatywne konstelacje rodzinne w APS;D -
nayaa
>Jenஜ napisała:
>Nieee,no Ewel,wez temat który Ci odpowiada,ale swingersów
>mi zostaw,bo ja oczywiście chcę kontrowersyjnie i
>bluznierczo wychwalać trójkąty, kwadraty i inne
>nienormatywne konstelacje rodzinne w APS;D
:D -
Violett
-
madgesty.
Jak to mówi Doda i Jola Rutowicz:
Wszystko co kontrowersyjne jest takie o jezu,o matko,w związku z powyższym zajebisteee!:P <perlisty śmiech>:P
wiola,bierzesz jakiś temat?:> -
flata
no to ja juz moge wziac ten rainbow.. ale ja sie ..ekhem.. wstydze :-P... Pod warunkiem ze konwers nie bedzie w poniedzialek, ani w srode po nocy :-)
-
madgesty.
dobrze,dostosujemy się!!;>
Ok,zostają pathoworki, kto ma ochotę?:> (dam literaturę,oczywiście)