-
lorenz.
No i mamy finał sezonu 2010 zapewne będzie widowisko zwłaszcza że mamy tak naprawde 3 pretendentów do objęcia tytułu mistrzowskiego. Alonso, Webber, Vettel, Christian Horner- oni z pewnością będą głównymi aktorami tego widowiska które odbędzie się 14 listopada.
5.5 km asfaltu o bardzo ciekawej charakterystyce. Kierowcy będą musieli stawić czoła 9 prawym i 11 lewym zakrętom. Szacuje się, że średnia prędkość wyniesie ok. 198 km/h, a prędkość maksymalna ok. 320 km/h.
Jest to swoiste połączenie Monako i Walencji - część kręta, ciasna, biegnąca poprzez samo miasto łagodnie przechodzi w szybki, szeroki sektor wybudowany razem z nową zatoką.
Emirowie postanowili jeszcze dodać coś ekstra. Przygotowali dwie nowości na skalę światową - wyjazd z boksów znajduje się pod torem, a trybuny w 100 procentach są zadaszone!
Zapewne tak jak w Bahrajnie, tor i całe zaplecze będzie doskonale przygotowane o wiele wcześniej niż zaplanowano. Miejmy nadzieję, że podobnie jak na Interlagos w ubiegłym sezonie, rywalizacja o mistrzostwa świata rozstrzygnie się dopiero na jednym z ostatnich zakrętów tego luksusowego toru.
Rok budowy:2009
Data pierwszego wyścigu : 01.11.2009
Ilość wyścigów F1 :1
Długość toru :5.500 km
Ilość okrążeń wyścigu : 55
Ilość zakrętów :20 (11 lewych, 9 prawych)
Prędkość maksymalna :320 km/h
Najlepsze okrążenie w kwalifikacjach Lewis Hamilton (1:40.948, McLaren)
Rekord toru :1:39.695 (L. Hamilton, McLaren, 2009)
Czas Pole Position 2009 Lewis Hamilton(1:40.948, McLaren)
Lap OnBoard,
http://www.youtube.com/watch?v=S505...
transmisja
wyniki piątkowego treningu 1(11-12 10:00)
wyniki piątkowego treningu 2(11-12 14:00)
wyniki sobotniego treningu(11-13 11:00)
Kwalifikacje(11-13 14:00)
Wyścig (11-14 14:00)
Serce za Alonso, Rozum za Webberem... tyle w temacie nie ma co pisać 1-10 bo to juz koniec sezonu
tak powinno wygladac zapowiedzenie wyscigu. -
Krupsą
1. HORNER
2. HORNER
3. ALONSO
4. HAMILTON
5. MASSA
6. KUBICA
7. BUTTON
8. ROSBERG
żadnej życzeniowości, sucha ocena fucktów i szans -
Kar.
-
Anonim
-
-
lorenz.
no jakby sie wydażyła sytuacja jak w 2007 w Interlagos kiedy Kimi wygral tytul majac mniej wiecej takie same szanse na wygranie tytulu jak Hamilton teraz... bylo by arcyciekawie. -
Krupsą
Tytuł dla Hamiltona w takiej sytuacji byłby mocnym pierdolnięciem. No ale kuźwa. Ten człowiek już ma taki jeden tytuł wywalczony cudownym zrządzeniem okoliczności (czytaj: Glock). Niechże wygra jakiś na własną rękę. Ja się spodziewam zespołowego Seppuku w Red Bullu z powodu przegrania tytułu WDC bo Vettel coś odjebie jak mi się zdaje.. -
Krupsą
>Thomson napisał
>1. Prince of Persia
>2. Alladyn
>3. Alibaba
>40 rozbójników
9. Sindbad Żeglarz
DNF Vyborg Rocketman -
lorenz.
>Krupsą napisał
>Tytuł dla Hamiltona w takiej sytuacji byłby mocnym
>pierdolnięciem. No ale kuźwa. Ten człowiek już ma taki
>jeden tytuł wywalczony cudownym zrządzeniem okoliczności
(czytaj: Kubica).
>Niechże wygra jakiś na własną rękę.
>Ja się spodziewam zespołowego Seppuku w Red Bullu z powodu
>przegrania tytułu WDC bo Vettel coś odjebie jak mi się
>zdaje..
no on ma taki zawadiacki sposob bycia ze po nim mozna sie wszystkiego spodziewać. co do Hamiltąna to w sumie masz racje... Ale Raikkonen w ten sam sposob zdobyl mistrza. A on tak naprawde wybinym kierowcą nie jest, w porównaniu z Alonso fin wypada dość blado, hmm ale w sumie to fin więc oni są z natury bladzi; p
Helmut marko wypowiedzial sie nt team orders że jest za a nawet przeciw, jezeli Alonso wystartuje w qualu przed mclarenami to zdobędzie tytuł bo zbyt wielka presja bedzie na RBR i napewno cos odwalą. -
Cricetidae
Serce mowi Hamilton, rozum mowi byle nie Alonso, Webber ani Vettel xD
Ej to nieprawda ze Hamilton dostał mistrza w prezencie od Glocka (czy jak niektórzy sądzą od Kubicy :P) Sam na niego zapracował, moze to nie był do końca udany sezon, ale chyba jakimś cudem zdobył te punkty, które dały mu mistrza. Wtedy byłam za Massą, bo jeszcze nie lubiłam Hamiltona, ale tak szczerze mowiąc, to Massa wcale nie zasługiwał jakoś bardziej na ten tytuł...
A mysle, ze Miszczem bedzie Alonso, bo przez te "kłótnie" i brak pomocy ze strony zespołu dla Webbera (zawsze byłam za TO w końcowych fazach sezonu, zależy jeszcze w jaki sposób zrobione), no bo błagam, przeciez gdyby Vettel ustapił Webberowi to ten miałby chyba tylko JEDEN pkt mniej od Alonso a nie 8! Zespół sam sobie szkodzi i dostaną nauczke, w postaci mistrzostwa Alonso.
O, i bedzie tak jak mowie ja! :) -
Chciał bym zobaczyć mistrza ze stajni RBR.... kocham Ferrari ale Alonso już się nawygrywał, a taki Webber, to może być dla niego ostatnia szansa, dla Vettel'a to może być start do wielkiej i epickiej kariery, ich zwycięstwa były by ciekawsze dla F1.
Wcześniej bardzo kibicowałem Vettel'owi, ale teraz widząc co się dzieje jest mi obojętne który z Czerwonych Byków zgarnie tytuł. No... może z lekkim wskazaniem na Webber'a... conajmniej dziwnie traktowany, bliżej końca kariery... a zwycięskich niemców w F1 mieliśmy, mamy i zapewne będziemy mieli dostatek.
Forza Byki... nie zawiedźcie Adriana.
1. Webber
2. Vettel
3. Button/ Hamilton
4. Hamilton/ Button
5. Alonso -
Krupsą
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php...
nie kumam. czy w RBR dogadali się, żeby wypuszczać w eter totalne banialuki?
najpierw Webbo pierprzy 'że wykonał swoje cele i ma mistrzostwo gdzieś' zupełnie jakby jeździł w BMW, a teraz Mateszit czy jak mu tam, że nie wykonają TO nawet za cenę tytułu. to po co oni jeżdżą w F1?
Ciekawe co będzie, jak Alonso wypadnie i kwestia tytułu będzie juz tylko między Webbo a Vettelem. Strzelam, że przekażą Webbo że zepsuła mu się skrzynia i żeby nie używał biegów wyższych niż 1 i 2.
Hamilton, zrób coś bo się pożygam jak na nich patrzę. Możesz ich nawet porozbijać. -
Anonim
pozostaje trzymać kciuki za Alonso i ew. Hamiltona . Btw miałem dziś sen w którym żaden z RBR nie dojeżdża do mety; ] -
Krupsą
-
Krupsą
http://f1.motosp.pl/artykul/236/abu...
przejrzyste (chyba) wyliczenia kto kiedy będzie mistrzem. na 2. roznych stronach była rozbiezność w 1 przypadku ale tu jest chyba poprawnie choc paznokcia nie dam sobie obciąć -
-->PAROL<--
Z przekroju całego sezonu to na mistrzostwo zasłużył Kubica :P Największym błędem jaki zrobił w tym sezonie to przestrzelenie miejsca pod garażem, ale samochód jaki jest każdy widzi (swoją drogą jestem naprawdę bardzo ciekawy jakby sobie Kubica radził w bolidzie, w którym można by walczyć o mistrza. Czy po prostu by walczył, czy jeździł jak Szumacher - do znudzenia bezbłędnie, jak maszyna). Ale zejdźmy na ziemię.
Z czwórki która ma matematyczne szanse na mistrzostwo to najbardziej zasługuje na nie Hamilton. Za walkę, za serce do jazdy, za brak kalkulacji (no może poza ostatnim wyścigiem :D ), za to, że wydoroślał (chociaż ja tutaj upatruję wpływu Nicole). Bardzo nie chcę, żeby wygrał ktoś z Red Bulla, a jak wygra Vettel, to będzie to największa niesprawiedliwość we wszechświecie.
To co robił w tym sezonie ten człowiek, to jakiś nonsens. Jak wygra Webber to pogodzę się z losem, ale z całego mojego małego serduszka pragnę, żeby wygrał Alonso. Trzymam za niego kciuki i wierzę, że mu się uda. Prawda jest taka, że Webber mógł mieć mistrzostwo dwa wyścigi temu. I szczerze wierzę, że będzie tak jak wtedy kiedy mistrzostwo zdobył Kimmi. McLaren się bił, a Ferrari wygrało... -
Krupsą
>-->PAROL<-- napisał
> za to, że wydoroślał (chociaż ja tutaj
>upatruję wpływu Nicole).
hahaha no tak stara kobiecina już jest, to fakt
-
Krupsą
>Thomson napisał
>pozostaje trzymać kciuki za Alonso i ew. Hamiltona . Btw
>miałem dziś sen w którym żaden z RBR nie dojeżdża do
>mety; ]
ja mialem dzisiaj sen ze sprawdzalem na filmwebie i okazalo sie ze jenson button za młodu gral w serialu 'wzgorze zlamanych serc.' nie wiem skad taki pojebany sen. nie piłem nic wczesniej. -
Anonim
co prawda moim śnie to ja zdobywałem tytuł mistrza świata ale kto by tam na takie szczegóły zwracał uwagę :P -
-->PAROL<--
>Krupsą napisał
> http://asianmartin.com/wp-content/u...
>
>juz wiem czemu vettela nie lubie
http://www.filmpolski.pl/fp/index.p...
nie podobny??? -
Camel, the