Flash Mob [1803]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • El comendante Semp

Jeśli chcesz dołączyć do dziwnie ubranego tłumu biegającego z aparatami cyfrowymi po Starym Mieście, to "Lumenatio" jest dla ciebie.; )

Wyobraź sobie surrealistyczny sen, w którym widzisz miasto zupełnie takie jak Twoje. Te same ulice, budynki i ludzie. Miasto żyje swoim normalnym rytmem, jednak raz na jakiś czas zaczynają dziać się tam dziwne rzeczy. Absurdalne. Tajemnicze. Czasem w mieście nie wiadomo skąd pojawiają się niezwykle ubrane istoty i rozpoczyna się polowanie. Venatio. Surrealistyczni łowcy nie atakują jednak osób postronnych i walczą jedynie
    między sobą. Trzecim okiem. Lumen. Każdy z nich celuje i jest jednocześnie celem. Gdybyś był jednym z nich, to z pewnością doskonale wiedziałbyś jak to jest, gdy zagrożenie może nadejść z każdej strony, wciąż trzeba uciekać i jednocześnie gonić. Polować. Gdzie byś się ukrył? Skąd byś atakował? Jaka byłaby twoja strategia? A teraz wyobraź sobie, że ten surrealistyczny sen staje się rzeczywistością. Lumenatio.

Jak zagrać? Trzeba wziąć ze sobą aparat cyfrowy, przejść się pod Kolumnę Zygmunta gdzie o 15:30 będzie można otrzymać zaproszenie, które o 16:00 w tym samym miejscu będzie można wymienić na pakiet startowy.
  • R.

Aparat? O lol xD

Swoją droga nawet mi się podoba. Ale raczej mnie w Warszawie nie będzie... A poszłabym pewnie.
  • Anonim

ile osób się pisze?;D
  • El comendante Semp

To zależy. Najmniejsza gra za którą stałem miała jak do tej pory około 44 osób, a największa grubo ponad 200. To dosyć nieprzewidywalna sprawa.
  • Anonim

okej ja bym chciał przyjsc ale nie rozumiem do konca tej zaabawy :P
    ok mam aparat i na czym polega ten pakiet startowy ?
    mam sie dziwnie przebrac ? tzn jak ? :D bo dla mnie to nie problem a to juz jutro niech mi ktos wytlumaczy ocb to bede
  • El comendante Semp

Nie, nie - ubierasz się jak chcesz, bierzesz tylko cyfrówkę. Zasady wszyscy poznają dopiero na miejscu. Tak tajemniczo; )
  • R.

A po co tam cyfrówka... Jej xD To jest takie dziwne, że aż chcę na to iśc, ale:

1. Nie mam z kim, a samej mi się nie chce.
    2. Raczej na pewno nie bedzie mnie w Wawie...

Ale mam nadzieję, ze jeszcze kiedyś coś takiego będzie xD
  • El comendante Semp

A tu filmik z największej z gier, czyli UP#7 (mniej istotne jakie tutaj były zasady, bo na "Lumenatio" i tak są zupełnie inne):
    http://www.youtube.com/watch?v=NOzJ...
  • .

brzmi to wszystko ciekawie, może i przyjdę; )
  • Katja.

Biorę kumpelę i na 99% jesteśmy; )
  • Ola

a może być telefon? bo nie mam cyfrówki :(
  • El comendante Semp

Mozna probowac telefonem, ale moze to byc baaaardzo trudne. Nie moge w tej chwili zdradzic dlaczego, ale wymagane jest robienie wielu fotek, czesto w szybkim tempie i dobrej jakosci.
  • Acha

Ooo... to nie dla mnie :/ Aparat robi foty dluuuugo, 2.1 megapikseli.. niefajnie, poza tym jutro rano wybywam do Łowicza; ))
  • R.

Oż... Naprawdę bym poszła gdybym mogła i miała z kim xD

Dobrej jakości? Oż... To chyba nie dla mnie. Ale no jej jak na to chcę!!! Aghr.
  • El comendante Semp

Dobrej w sensie, ze przecietna komorka moze nie dac rady, ale nawet cyfrak sprzed kilku lat wystarczy.
  • hmm, a czy można przychodzić 'grupkami' i czy wtedy na tę grupkę wystarczy jeden *w miarę dobry* aparat? :P

i czy np. jeśli ten aparat się czasem tnie przy włączaniu, i trzeba dobre 15-30 sekund żeby się włączył, to nie jest za długo? ;x.
  • El comendante Semp

Niestety pakiet startowy zawiera pewien rekwizyt bez którego nie da się grać. Więc jeśli przychodzimy w kilka osób, to każdy bierze swój pakiet startowy i gra toczy się każdy przeciw każdemu, tak więc konieczne jest kilka aparatów.

Jeśli aparat się tnie na starcie, to ujdzie, ważne żeby nie było z nim problemów w trakcie gry. Ale nie zapominajmy, że to jest zabawa i tak czy owak będzie mam nadzieję fajnie.; )
  • Anonim

kurcze....ja to mam pecha, 3 dni temu oddałem swój aparat do serwisu; /
  • >Więc jeśli przychodzimy w
    >kilka osób, to każdy bierze swój pakiet startowy i gra
    >toczy się każdy przeciw każdemu, tak więc konieczne jest
    >kilka aparatów.

ajj ._.

w naszej 'grupie' będą tylko 3 osoby, z czego jedna aparatu nie ma... czy naprawde ona nie mogłaby grać "z kimś"
  • El comendante Semp

Tzn. to jest po prostu technicznie niewykonalne, zrozumiesz dlaczego gdy poznasz zasady gry. Przykro mi, ale może uda wam się skołować aparat do tego czasu?
  • 1
  • 2
| |

Nowe zjawisko w realnym świecie. Nieznający sie osobiście ludzie umawiają się przez internet w ...

Fotki

Miejsca grona (0)