-
Karol Orzeł Orłowski
witam . moze ktos z was orientuje sie jak zmienic tempo podczas kawalka . tak ze zalozmy przez 4 paterny leci 80bmp przez 2 paterny leci 100 potem znowu przez 4 leci 80bmp. z gory thx. a i przy okazji gdyby ktos podal linka do jakis ebooksow zwiazanych z frutem. z gory buziak w suty. -
ninja
dwie możliwości...
jeśli to tylko zamiana tempa bez zmiany metrum,
tzn. jedynie zwolnienie albo przyspieszenie,
można po prostu rozszerzyć lub zwęzić pattern :>
w innym przypadku prawym na ikonce tempa i
automation clip albo edit events...
-
Krzysiek
albo bierzesz na playlist, puszczasz song, i nagrywasz, a podczas gdy leci kawalek zmieniasz sobie tempo
-
Pylon
-
-
Karol Orzeł Orłowski
chodzi mi o cos takiego jak jest ukazane w projects--->tutorial--->fruity slicer (fill graps) odpalcie i zobaczcie playlist . chcialbym cos takiego osiagnac. pokoj -
eightball
bierzesz dowolny pattern po którym jak dasz go na playliste i go odpali będziesz miał dane tempo; i klikasz prawym na tych "cyferkach" od tempa i edit events.
Pzdr -
Anonim
Bajecznie proste, do niedawna sam nie umiałem się posłgiwać 'automatyką'; ] Tylko uwaga przy samplach z resampling'iem a zwłaszcza tym z zachowywaniem barw. Porażka dla procesora przy płynnych zmianach tempa :] -
СПЕЦНАЗ
Dziex! JA tylko znałem opcję którą opisał "!!!" Z tym edit events nie wiedziałem ale sie dowiedziałem :P Spoko thx