Φ Fizyka Ψ [2281]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ciastek Potwor

z grona dowiedziałem się o Letnich Praktykach Badawczych
    Słyszeliście coś o tym? Ponoć to praktyki dla umysłów ścisłych (ale może nie tylko?).
    Drodzy fizycy - wiecie coś?

Oczywiście poza wiadomościami ze strony http://www.praktyki.ibspan.waw.pl/
  • Jean-Paul

Pare lat temu byłem. Widzę że wciąż są moje fotki na stronce :)
    Było fajnie ale nic konkretnego nie wynikło. Takie kółko naukowe. Referaty, troche samodzielnej pracy itp. Warunki polowe :)
  • mojra87

>Jean-Paul napisał
    >Pare lat temu byłem. Widzę że wciąż są moje fotki na
    >stronce :)
    >Było fajnie ale nic konkretnego nie wynikło. Takie kółko
    >naukowe. Referaty, troche samodzielnej pracy itp. Warunki
    >polowe :)

To Ci powiem, że przez te kilka lat sporo się zmieniło; )
    Byłam na tych praktykach w minione wakacje i nie mogę się z Tobą zgodzić, ze to jak kółko naukowe; )
    Owszem - były projekty badawcze, ale nawet i one kończyły się np publikacjami!
    A projekty komercyjne to oczywiście współpraca z konkretnymi firmami nad tematem, z którym oni sami sobie nie potrafią poradzić. Więc jest nad czym główkować - a ze zwykłym kółkiem naukowym nie ma to nic wspólnego :)
  • Jean-Paul

Rozumiem że obaj (oboje, obie) jestescie od Kamila Kuleszy. Po projekcie ze sprzedażą butelek wiem że dziwne macie pomysły na reklamy :) Ale słabo się przygotowaliscie bo profil #1 jest świeży a drugi wyraźnie połączony ze staffem CP/LPB więc wszystko jasne :)

Jak ktos ciagnie kase od rodzicow to niech idzie na te LPB w wakacje. Zawsze lepiej im powiedziec ze się "uczy" anizeli obija po imprezach :)))
| |

Grono ludzi zainteresowanych fizyką, badaniem i opisem otaczającej nas rzeczywistości. Szkolne z...

Fotki

Miejsca grona (2)