Fiona Apple [168]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paaweeł

Nie będę pisał więcej niż już na pisano. Wszelkie stronki takie jak freefiona.com napisały już wszystko, co można było na ten temat napisać.

Album wyciekł i oczywiście jest wspaniały. Co prawda dziś już wiele więcej muzycznych inspiracji odciągnęło mnie od Fiony, ale ta pozostaje tą jedną i jedyną :-)

Co jest najlepsze, każdy kawałek powoli inspiruje mnie coraz bardziej - tak jak w przypadku Tidal/ When in Pawn. Teraz na czele jest Oh Well :-)
  • elrz

a ja sie wreszcie nie doczytalam o co chodzi.. ale pytanie mam tylko jedno:) jak praktycznie wejsc w posiadanie tej plyty skoro jej nie sprzedaja..?
    no i prosze o wyrozumialosc!; )
  • Paaweeł

A skądże ja to mogę wiedzieć. Oficjalna wersja jest taka, że ja nic w ręku nie miałem bo to niepewna sprawa. Śniło mi się że słuchałem :-D

Znam ludzi, którzy znają ludzi, którzy mówili, że ktoś z forum na stronie http://www.fionahaswings.com może pomóc.
  • elrz

no tak;)
    bede wiec tam pukac i stukac. dzieki:)
  • Anonim

pierwszy raz grono.net sprawiło mi radość nie świadom byłem ,że Fiona wydała całą płytę owszem miałem na kompie Extraordinary Machine ten tytułowy kawałek i podobał mi się on wielce jednakże całości istnienia świadom nie byłem..mam już całą płytkę i na pierwsze przesłuchanie nie mogę powiedzieć ,że jest to jej najlepsza płyta niestety nie jednakże napewno nie jest to ostatni raz kiedy podchodzę do tej płyty także jeszcze prawdopodobnie się od niej uzależnię...jedyne co narazie mnie w niej(płycie)razi to zbytnio jak na Fionę rozbudowane instrumentarium przez co w niektórych momentach tam jest poprostu za ciasno i dźwięki są zbyt przytłaczające

Oh well i Extraordinary Machine to na chwilę obecnę moje ulubione utwory słychać w nich wszystko to za co pokochałem F.
  • elrz

a ja mam wrazenie, ze to "rozbudowane instrumentarium" to jest cos co w sumie kazdej jej plycie zarzucic mozna.. i to wlasnie czyni je fionowymi :)
    az mi glupio, ale w dalszym ciagu nie zapoznalam sie z jej nowa plyta..!! z powodow technicznych, co zniknac powinny niebawem, mam nadzieje.
    ciesze sie bardzo, ze sie grono powieksza!!!
    czesc wam, pa ram pa pam:)

• elrz

http://video.msn.com/v/us/v.htm?f=m...

december 12th show at the telly. enjoy!:)
  • elrz

w dziale movies -music jest jej wystep
    (dwa utwory: extraordinary machine i paper bag)
  • Anonim

przypomnialem sobie ostatnia ta plyte, i cholera cos mnie mniej rusza... moze za duzo innej muzy mam?
    szczerze prosze, czy jest ona dla Was najslabsza z calej dyskografii?
  • Paaweeł

6 lat minęło. Mnie też mniej rusza. Tyle się zdarzyło w tym czasie. Nie wiem co Fiona robiła, ale zawiodła mnie absolutną ciszą w czasie, kiedy jej najbardziej potrzebowałem. W 2005 byłem już innym człowiekiem. Spóźniła się i tyle.

Płyta jest nadal fajna - ale jako wspomnienie, nie jako nowa przygoda.
  • dutkoska

kosmos, boska plytka; )
  • Paaweeł

Lubię Waltz, Window, Oh Well, Please... Lubię... Dobre piosenki, fionowate :-)
  • dutkoska

waltz i window zwłaszcza...choc tytułowa też je goni; )
  • Anonim

a mnie tytułowa doprowadza do obłędu.... oczywiście takiego pożądanego :)))
  • elrz

a mnie sie ta plyta najbardziej podoba z tych co dotychczas stworzyla. tymps parting gift oh well i not about love to moje obecnie najbardziej ulubione:)
  • lady of the ring:-)

Sama piosenka Extraordinary Machin zachwyca od pierwszego dzwieku.. tak inna, ale piekna! No i Oh Sailor - ten chór... Ech...
  • Pani Lilly

o'Salior i chór na końcu
    przyprawia mnie o dreszcze:)
    cudowna płyta
    jestem zakochana w niej:)
  • Anonim

wrocilem po kilku tygodniach do niej, i niestety, to nie jest rewelacyjna plyta, porzadna ale nie miazdzaca
  • Anonim

ja tam ja uwielbiam.. no moze nie tak ja poprzednie 2 krazki, bo jest utrzymana w troche innej stylistyce, ale mimo wszystko jest swietna :)
  • Farsta

ta plyta podoba mi sie najbardziej a w szczegolnosci kawalek :what should i do :) bossko :)
  • 1
  • 2
| |

A oto forum dla fanow Talentu Fiony Apple :) Cudownie oryginalny glos, nietuzinkowe dzwieki, swi...

Miejsca grona (0)