-
Karolina Anna
jest brany pod uwagę na większości kierunków humanistycznych. a na filozofię wcale nie trzeba zdawać filozofii. to są takie kierunki gdzie trzeci przedmiot jest zwykle dowolny. więc jest użyteczny jak każdy inny :) -
Piotr
anoooo chyba że w ten sposób:) dooobra:) to chyba jestem w takim razie zdecydowany, tymbardziej że gość który mnie uczy polskiego ma doktora filozofii to chyba będzie w stanie mnie przygotować;p dzięki Dziewczę z różą w dupie; p pozdrawiam :):) -
Finka!
Wiesz co, jest taki problem, że filozofia na maturze przez wiele kierunków nie jest wcale uznawana. Na przykład jak pytałam panią Bogusławę z MiSHu, czy jak będę zdawać, to uznają mi maturę z filozofii, to odpowiedź brzmiała, że nie. Z tego, co wiem, to nawet filozofia nie miała przez dłuższy okres tego roku szkolnego zapisu, że biorą pod uwagę filozofię!
Ergo... trzeba sprawdzać osobno i pytać, tak sądzę :) -
Piotr
jeszcze popytam się:) pomyślałem i zapytałem od razu :) aaaale będe miał to wszystko na uwadze:) -
-
kontr_olka
tym, którzy piszą w tym roku maturę (zwłaszcza rozszerzoną) z filozofii i nie mają tytułu finalisty OF życzę powodzenia w interpretowaniu poleceń :) -
dezinte
-
Anonim
Ja robię maturę z filozofii w 2010, ale nie w systemie polskim, ale w systemie matury międzynarodowej. I powiem szczerze, że znając MEN i "klucze", to nigdy bym się o filozofię na polskiej maturze nie pokusiła.
U nas korzystamy z tekstów, żadnego podręcznika nie ma. -
Finka!
-
kontr_olka
Wchodzi tu może ktoś, kto pisał próbną maturę z filozofii 27 marca w OKE przy Grzybowskiej? -
kontr_olka
Trzymajcie jutro kciuki za 410 (minus finaliści i laureaci olimpiady) młodych ambitnych Polaków, którzy przystąpią do matury z filozofii :) -
Finka!
Ja trzymam mocno!!! Jesteście (jesteśmy, ja także, a co) elitą tego kraju, pionierami i cośtam cośtam! -
Julia
>Monocause napisał
>Podobnie jak do wszystkich egzaminów maturalnych - kupno
>podręcznika "Filozofia - repetytorium maturalne" i
>ewentualna nauka pisania tekstów pod klucz egzaminatorski
>(jeśli MEN uzna, że w skład matury powinno wchodzić
>napisanie krótkiej rozprawki o tematyce
>okołofilozoficznej).
a gdzie można takowe vademecum kupic, lub czy ktoś chciałby je odsprzedac?