Filozofia [3665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karolina Anna

jest brany pod uwagę na większości kierunków humanistycznych. a na filozofię wcale nie trzeba zdawać filozofii. to są takie kierunki gdzie trzeci przedmiot jest zwykle dowolny. więc jest użyteczny jak każdy inny :)
  • Piotr

anoooo chyba że w ten sposób:) dooobra:) to chyba jestem w takim razie zdecydowany, tymbardziej że gość który mnie uczy polskiego ma doktora filozofii to chyba będzie w stanie mnie przygotować;p dzięki Dziewczę z różą w dupie; p pozdrawiam :):)
  • Finka!

Wiesz co, jest taki problem, że filozofia na maturze przez wiele kierunków nie jest wcale uznawana. Na przykład jak pytałam panią Bogusławę z MiSHu, czy jak będę zdawać, to uznają mi maturę z filozofii, to odpowiedź brzmiała, że nie. Z tego, co wiem, to nawet filozofia nie miała przez dłuższy okres tego roku szkolnego zapisu, że biorą pod uwagę filozofię!
    Ergo... trzeba sprawdzać osobno i pytać, tak sądzę :)
  • Piotr

jeszcze popytam się:) pomyślałem i zapytałem od razu :) aaaale będe miał to wszystko na uwadze:)
  • kontr_olka

tym, którzy piszą w tym roku maturę (zwłaszcza rozszerzoną) z filozofii i nie mają tytułu finalisty OF życzę powodzenia w interpretowaniu poleceń :)
  • dezinte

wow fajnie, ze wprowadzili cos takiego
  • Anonim

Ja robię maturę z filozofii w 2010, ale nie w systemie polskim, ale w systemie matury międzynarodowej. I powiem szczerze, że znając MEN i "klucze", to nigdy bym się o filozofię na polskiej maturze nie pokusiła.
    U nas korzystamy z tekstów, żadnego podręcznika nie ma.
  • Finka!

"I think, therefore IB" :D
  • kontr_olka

Wchodzi tu może ktoś, kto pisał próbną maturę z filozofii 27 marca w OKE przy Grzybowskiej?
  • kontr_olka

Trzymajcie jutro kciuki za 410 (minus finaliści i laureaci olimpiady) młodych ambitnych Polaków, którzy przystąpią do matury z filozofii :)
  • Finka!

Ja trzymam mocno!!! Jesteście (jesteśmy, ja także, a co) elitą tego kraju, pionierami i cośtam cośtam!
  • Julia

>Monocause napisał
    >Podobnie jak do wszystkich egzaminów maturalnych - kupno
    >podręcznika "Filozofia - repetytorium maturalne" i
    >ewentualna nauka pisania tekstów pod klucz egzaminatorski
    >(jeśli MEN uzna, że w skład matury powinno wchodzić
    >napisanie krótkiej rozprawki o tematyce
    >okołofilozoficznej).

a gdzie można takowe vademecum kupic, lub czy ktoś chciałby je odsprzedac?
| |

Filozofia. Od pierwszych myślicieli greckich do czasów współczesnych... metodologia nauk, metafi...

Fotki

Miejsca grona (0)