Filozofia [3665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .

nie staraj sie byc koles alternatywny na sile bo i tak jestes w calym systemie i od niego nie uciekniesz...; ]]].

myslalem ze to bedzie jakis temat na pochybel gramatyce i schematom logicznym a tu .... "zdanei sobie sprawy z tego ze nie tylko ja mysle i uzywam glowy do prowadzenia dyskursu z swiatem"; ]]
  • Anonim

Ludzie, jesteście boscy!!!!!

Czytam was sobie i smieję się głośniej niż przy oglądaniu Panoramy... Sonnenglut, kobieto, cieszymy się, że taka "enteligentna" i wygadana jesteś. Ale powiedz sobie w duchu, albo na głos:

"SCIO ME NIHIL SCIRE"

i przjmij z niejaką pokorą fakt, że człwiek, który jest miarą wszechrzeczy, jest także miarą swoich poglądów i zmartwień egzystencjalnych. A to oznacza, że nie trzeba być filozofem wielkiego kalibru (za jakiego Ty się niewątpliwie uważasz, skoro potępiasz nas, maluczkich), aby podyskutować o swoich filozofiach. A jeśli my, pastuchy filozoficzne, idziemy za przykładem chociażby Kirkegarda i chcemy stworzyć filozofię dla ludu?

Jeśli dalej brak Ci pokory, a grono rozmówców nie zaspokaja Twoich ambicji, to załóż sobie nowe forum. Proponuję tytuł "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji". Na pewno tłok będzie.
  • Grono.Net

Jakbyś zobaczył choć okładkę kirkegarda wiedziałbyś jak się pisze jego nazwisko :PPP
    Dobra, ide zdechnąc na łupież z resztą pseudointelektualistów:PPPPP

Autoironii życzę
  • so called g r a d !

filozofia (gr.) - umiłowanie mądrości
    a autorka chce nam zaimponowac tym, ze pojela w pewnym stopniu wiedze z dziedziny HISTORII FILOZOFII, a twierdzi ze mysli w przeciwienstwie do reszty.
    a wez ty idz i pomysl, za Sokratesa sie uwazasz zeby po ulicy chodzic i pytania zadawac?!?
    domyslam sie ze chcialas wywolac dyskusje, ale w przeciwienstwie do Sokratesa nie umiesz zadawac prawidlowych pytan wiec sie za to nie bierz!
  • .

lepiej chyba wyluzowac i stworzyc temat ciekawy a nie ignorancki ??
  • Anonim

Jestem pod wrazeniem poziomu erudycji i umiejetnosci lingwistycznych Ady! Jest niesamowity! Bez kitu! Tak z ciekawosci: co studiujesz?
  • rozwal

kierkegaard.. a i prosze mi odpowiedziec; )
  • Anonim

I tak na marginesie, "kirkegaard" po dunsku znaczy "cmentarz", wiec sobie prosze nie mylic, bo bedzie wstyd i hanba... :PPP
  • Anonim

I tak na marginesie, to filozofię miałem dawno temu, a jak to pisałem, to byłem po kilku głębszych, więc przepraszam wszystkich, których uraziłem
  • Anonim

Jeżeli ludzie dyskutują używając logicznych argumentów i powołując się czasami na argumenty to można nazwać filozofią.

Może nie zawsze profesjonalną, bo ciekawe kto tu ma doktorat z filozofii. Ale przecież każdy może filozofować. "pogadać" zawsze można co komu to przeszkadza?
  • Tifcia

filozofia to chyba nie tylko "gadanie" sobie a jakis pierdolach. zreszta w kazdej dyskusji uzywa sie logicznych argumentow bo inaczej jest bezsensu- nie tylko w dyskusji fil. :|
  • .

nie mamy narazie systemu logicznego ktory by sie sprawdzal zawsze w stu procentach, wiec prawda czasem sie z nami mija... to jest ta sfera irracjonalna ktora zawsze sie zawiera nawet w racjonalnej rzeczywistosci
  • Old Boy

>Santa Claus napisał
    >I dlaczego Ci, którzy nie mają z nią nic wspólnego
    >podciągają swój światopogląd do nazwy filozofia?
    >Bo nazwa fajna, taka elitarna, cool i trendy?Mam na bucie
    >napis trendy.
    >Dlaczego jak ktos już co kolwuniuś wie, to brandzluje sie
    >tym, nie wygłasza więcej jak autorytet za którego
    >nazwiskiem chowa się jak za kiecunią mamy?
    >
    >Czy to mi się popieprzyło, i tym jest filozofia, a ja
    >jestem głupia i nie doceniam waszych elaboracji, a teraz z
    >masochizmu wystawiam się na egzekucje do wykonania przez
    >wszystkich, publiczne zaszlachtowanie i zbombardowanie???
    >
    >Mnogośc pytań i ich otwartość świadczy o zabiegu
    >retorycznym, którym mam nadzieję dokonać zabiegu
    >higienicznego w tym gronie.
    >
    >Dziękuję.
    >
    >
    >

Kiedyś także byłem buntowniczo nastawiony do życia, ale to przejdzie czego Ci życzę - to Ci ulży i ok :)
  • Gwiezdna

filozof - twórca doktryny filozoficznej lub specjalista w dziedzinie filozofii
    to chyba jest odpowiedź na ten spór. Grono nazywa się Filozofia, więc zrzesza Filozofów. Specjalista posiada odpowiednie wykształcenie lub doświadczenie. Wydaje mi się, że powinni wypowiadać się tu ci, którzy mogą się tym mianem poszczycić.
    Dziękuję
  • hym

Dlaczego jeden filof rozni sie od innego> Np; KAnt od sokraesa?
    Przeciez kazdy z nich mysli ze to co mowi jest "naukowe" "Udowdnione" "Obiektwne":)
  • hym

>Alice In Wonderland napisała:
    >zdefiniuj "dupa"

otfor wypuszczajacy ptzetrawiny pokarm.
    ok? co jecsze...:)
| |

Filozofia. Od pierwszych myślicieli greckich do czasów współczesnych... metodologia nauk, metafi...

Fotki

Miejsca grona (0)