-
Anonim
"przeciw dobremu politykowi nikt nie bedzie demonstrował "
"dobry polityk" to jaki? -
Anonim
gdyby iśc tym tropem to można dojśc do wywodów z kuchni pełnej niespodzianek hmmm jak to szło
- podaj przykład polskiego pisarza
- No proste że Mickiewicz!
- Kto?! Mickiewicz ty! ja ci dam Mickiewicz! Micek, Icek ŻYD!!!
- Słowacki w takim razie
- Słowacki! samo nazwisko mówi że nie polak!
- To Prus też odpada...hmm to kogo by tu...
hmm chociaz może romek wycofa te lektury i sam zacznie tworzyc nowe obowiązkowe np " Pan Roman" , "Krótka rozprawa miedzy trzema osobami - Lechem, Andrzejem i Romanem" itd
zostana na pewno lektury nastepujace ( tylko autora sie zmieni)
- Odprawa posłów greckich ( względy nacjonalistyczne)
- Kazania sejmowe ( względy oczywiste)
- Zemsta ( tytuł jak ulał )
... no i bogurodzica
-
Anonim
AD Wielki Mędrzec właśnie taki przeciw któremu nie trzebaby demonstrować w ten sposób chcesz pewno przykład no chocby profesor Geremek ale jest troche takich nazwisk...wiem ze teraz przynależy do głupawej partii ale sam jest raczej bez zarzutu
nie mówie ze ja tam jestem jego zwolenniczką ale moi ulubieńcy wywołaliby podobny rumor co giertych tyle ze z inszych powodów...Np. Urban wiec wole milczeć -
Anonim
-
-
Anonim
no chocby profesor Geremek ale jest troche takich nazwisk...wiem ze teraz przynależy do głupawej partii ale sam jest raczej bez zarzutu
- czyli mozna byc dobrym politykiem, a jednoczesnie nalezec (a nawet byc waznym elementem) glupiej partii? -
Anonim
to jest subiektywne dla mnie jest z deka głupawa
ale nie głupia - tak doszczetnie; ) ale tak chyba można biorąc pod uwage ze inne sa jeszcze gorsze...