-
Dr. StanVan
Zgubilem ta smieszna kartke z zagadnieniami i lista lektur do egzaminu. Moze ktos dyspnouje skanem tej karteczki lub ma jej komputerowa kopie?
Bede wdzieczny za jej publikacje. Mile widziante takze sugestnie i przemyslenia co do tematow i lektur do egz. -
Anonim
-
Dr. StanVan
Doszly mnie sluchy, ze po ludziach kraza notatki z wykladu w elektornicznej wersji? Czy ktos moze to potwierdzic? -
nat
serio? i co, wie ktoś coś o tym? miło byłoby się dowiedzieć o istnieniu jakiegoś skryptu; )
ja wiem tylko że krążą notatki z hfn -
-
Anonim
cos by sie przydało, bo jak ja z epistemologii wiem tylko tyle, że żuk siedzi sobie w pudełku, pingwin gasi swiatło w lodówce i ze nie można być jednocześnie mózgiem w naczyniu i nietoperzem. -
Anonim
>nat napisała:
>ja wiem tylko że krążą notatki z hfn
Widziałem (w wersji papierowej) u kolegi Ryśka, który obiecał, że po zdanym egzaminie (miał to zrobić w piątek) wrzuci ten skrypt (notatki) w net i mi podeśle linka, więc jak to uczyni to umieszczę ten link na gronie lub poprzesyłam zainteresowanym na PW.
Jeśli chodzi o skrypt z epistemologii to bym się również uśmiechnął o niego:). -
Anonim
-
Anonim
>Misza napisał
>Grześ, to ja też proszę...
Tylko, że ta wypowiedź o notatkach tyczyła się HFNu. A Ty chyba już jesteś po "zerówce" :).
Sznurka z HFNem przypuszczalnie dostanę dziś. Z tego co się pytałem jest to jednak bardziej przydatne do powtórek niż do uczenia się do egzaminu (jak to w sumie z notatkami bywa).
-
Anonim
http://rysiek.ath.cx/~mike/HFN/
Sznurek do notatek.
Wszystkie obsługuje windowsowy Word (nie wiem jak z LINUXem, bo nie posiadam, ale pewnie też pójdzie).
Jeśli coś się nie chce otwierać to zapisujecie na dysku (najważniejsza czynność;) ), a potem otwieracie z Worda.
Pliki przekrojowe np. Locke-Kant są bardziej szczegółowe od opracowań poszczególnych filozofów.
To są tylko notatki tylko systematyzujące wiedzę i warto (a raczej przede wszystkim należy) jest poczytać teksty źródłowe i podreczniki.
Powodzenia! -
Anonim
-
Anonim
A) K. Ajdukiewicz "Zagadnienia i kierunki filozofii" (część I. Teoria poznania)
B) A. Chalmers "Czym jest to co zwiemy nauką?"
C) A. Morton "Przewodnik po teorii poznania"
D) J. Woleński Epistemologia (tomy od I do III), lub najnowszy podręcznik Woleńskiego (wymiennie z trzema tomami) -
Anonim
krotka pilka z mojej strony - jezeli ktos posiada jakiekolwiek materialy z epistemologii w formie elektronicznej, to bylbym wdzieczny gdyby do mnie je przeslal, na adres bajobongo@buziaczek.pl -
Anonim