FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dr. StanVan

Zgubilem ta smieszna kartke z zagadnieniami i lista lektur do egzaminu. Moze ktos dyspnouje skanem tej karteczki lub ma jej komputerowa kopie?

Bede wdzieczny za jej publikacje. Mile widziante takze sugestnie i przemyslenia co do tematow i lektur do egz.
  • Anonim

Napisz mi swój mail to Ci wyślę.
  • Dr. StanVan

Doszly mnie sluchy, ze po ludziach kraza notatki z wykladu w elektornicznej wersji? Czy ktos moze to potwierdzic?
  • nat

serio? i co, wie ktoś coś o tym? miło byłoby się dowiedzieć o istnieniu jakiegoś skryptu; )
    ja wiem tylko że krążą notatki z hfn
  • Anonim

cos by sie przydało, bo jak ja z epistemologii wiem tylko tyle, że żuk siedzi sobie w pudełku, pingwin gasi swiatło w lodówce i ze nie można być jednocześnie mózgiem w naczyniu i nietoperzem.
  • Anonim

>nat napisała:
    >ja wiem tylko że krążą notatki z hfn

Widziałem (w wersji papierowej) u kolegi Ryśka, który obiecał, że po zdanym egzaminie (miał to zrobić w piątek) wrzuci ten skrypt (notatki) w net i mi podeśle linka, więc jak to uczyni to umieszczę ten link na gronie lub poprzesyłam zainteresowanym na PW.

Jeśli chodzi o skrypt z epistemologii to bym się również uśmiechnął o niego:).
  • Anonim

Grześ, to ja też proszę...
  • Anonim

>Misza napisał
    >Grześ, to ja też proszę...

Tylko, że ta wypowiedź o notatkach tyczyła się HFNu. A Ty chyba już jesteś po "zerówce" :).

Sznurka z HFNem przypuszczalnie dostanę dziś. Z tego co się pytałem jest to jednak bardziej przydatne do powtórek niż do uczenia się do egzaminu (jak to w sumie z notatkami bywa).

• Anonim

http://rysiek.ath.cx/~mike/HFN/

Sznurek do notatek.
    Wszystkie obsługuje windowsowy Word (nie wiem jak z LINUXem, bo nie posiadam, ale pewnie też pójdzie).
    Jeśli coś się nie chce otwierać to zapisujecie na dysku (najważniejsza czynność;) ), a potem otwieracie z Worda.
    Pliki przekrojowe np. Locke-Kant są bardziej szczegółowe od opracowań poszczególnych filozofów.

To są tylko notatki tylko systematyzujące wiedzę i warto (a raczej przede wszystkim należy) jest poczytać teksty źródłowe i podreczniki.

Powodzenia!
  • Anonim

A spis podręczników ktoś posiada?
  • Anonim

A) K. Ajdukiewicz "Zagadnienia i kierunki filozofii" (część I. Teoria poznania)
    B) A. Chalmers "Czym jest to co zwiemy nauką?"
    C) A. Morton "Przewodnik po teorii poznania"
    D) J. Woleński Epistemologia (tomy od I do III), lub najnowszy podręcznik Woleńskiego (wymiennie z trzema tomami)
  • Anonim

krotka pilka z mojej strony - jezeli ktos posiada jakiekolwiek materialy z epistemologii w formie elektronicznej, to bylbym wdzieczny gdyby do mnie je przeslal, na adres bajobongo@buziaczek.pl
  • Anonim

Skrypty z epiwykładu, Logiki II oraz notatki do HFN:

http://rysiek.ath.cx/~mike/Skrypty/

Enjoy :P
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki