Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kot z Cheshire

Jak niektórzy z Was zdążyli zauważyć, zaczął się ten czas w roku akademickim, kiedy prowadzący przynoszą na zajęcia duże białe koperty wypełnione kwestionariuszami dotyczącymi ich zawodowej aktywności. Dlatego też gorąca prośba do wszystkich - kiedy po zwyczajowym ogłoszeniu konieczności przeprowadzenia ankiet pani/pan magister/doktor/docent/profeso r powiedzie wzrokiem po sali w poszukiwaniu jelenia, który ankiety rozda, a potem zbierze i zaniesie, gdzie trzeba - niech ktoś z was przyjmie to honorowe poroże i przysłuży się sprawie. Ankiety wystarczy puścić po sali, a potem szybko zebrać, do koperty zapakować i zanieść do sekretariatu w pokoju 16A, a jeżeli ten zamknięty, to wrzucić do szuflandi, skrytka "Sekreteriat" (najniższy rząd, druga z lewej chyba). Zarząd i dyrekcja będą wszystkim mężnym kozłom i dzielnym łaniom szalenie wdzięczne.
  • Anonim

Czy studenci wieczorowi również będą oceniać? Dochodziły do mnie sprzeczne informacje na ten temat.
  • Concert Grand Model D

Beda, beda. A przynajmniej jest to przewidziane przez Dyrekcje - bo co faktycznie zrobia, to juz zalezy tylko od nich...; ).
  • Ion Tichy

A co z ankietami ZSS?

Czyżby znowu były tylko "donosy" dla dyrektora i całe gadanie poszło na marne?
  • Anonim

Całe gadanie nie poszło na marne. Dyrektor obiecał, że w przyszłym roku, zatrudnieni zostaną socjologowie, którzy opracują profesjonalną ankietę (to spowoduje zmniejszenie oporów części kadry) i wyniki zostaną opublikowane... Natomiast w tym roku jeszcze po staremu...
  • Ion Tichy

Czyli jednym słowem poszło na marne...metoda spychologii, a potem ewentualnie socjologowie dyrektora. Wybaczcie, lecz kto wierzy, iż zrobienie takich "rozsądnych ankiet" to rzeczywisty problem, ten trąba.
    Szkoda słów :-(
  • Anonim

>Całe gadanie nie poszło na marne. Dyrektor
    >obiecał, że w przyszłym roku, zatrudnieni
    >zostaną socjologowie, którzy opracują
    >profesjonalną ankietę (to spowoduje zmniejszenie
    >oporów części kadry) i wyniki zostaną
    >opublikowane... Natomiast w tym roku jeszcze po staremu...

Ja chcę być zatrudniony, ja chcę!!!; >
    A tak na marginesie, to Wasze, tzn. nasze - filozoficzne ankiety bardziej mi się podobają niż te, które mamy w IS.
  • Anonim

Nie wiem jak to jest z tymi ankietami w końcu. Tylko prof. Omyła dał się ocenić, inni nic nie rozdali.
  • Anonim

pani Wójtowicz również
    ale inni jaoś nie...moze sie bali; ))
  • fizolof

Może dodam łyżkę miodu do tej beczki dziekciu (czy jakoś tak)
    nie wiem dlaczego tak wam się podobają te ankiety. Kiedyś były stare dobre czasy kiedy można było sobie spokojnie studiować bez oceniania czy to studentów przez nauczycieli czy odwrotnie. Z poszerzania strukur administracyjnych i oficjalnych nic dobrego nie wychodzi. A traci się przy tym, to czym mógłby być uniwersytet i czym był jeszcze przed wojną chociażby. Ankiety nic nie zmienią - dobrzy wykładowcy nadal bedą dobrzy a nudziarze nadal bedą nudziarzami.
  • Anonim

>filozof napisał

>Kiedyś były stare dobre czasy kiedy można
    >było sobie spokojnie studiować bez oceniania czy
    >to studentów przez nauczycieli czy odwrotnie.

Studenci nie muszą oceniac 'nauczycieli', te ankiety nie są obowiązkiem, chyba że 'obywatelskim'. i w ogóle: coo ty opowiasz?

Z
    >poszerzania strukur administracyjnych i oficjalnych nic
    >dobrego nie wychodzi. A traci się przy tym, to czym
    >mógłby być uniwersytet i czym był
    >jeszcze przed wojną chociażby. Ankiety nic nie
    >zmienią - dobrzy wykładowcy nadal bedą dobrzy
    >a nudziarze nadal bedą nudziarzami.

Odrobinę się zgadzam, bo jakoś podoba mi się taka nieformalna atmosfera poważnego skądinąd uniwersytetu, który po kilku (dosłownie) latach kariery akademickiej dał takiemu Nietzschemu profesurę. Obecnie taka sytucja jest raczej niemożliwa, z powodu właśnie rozmnożenia struktur administracyjnych. Nie można jednak zapominac, że te struktury służą też naszemu dobru - bo np dzięki nim nie zdarzy się tak, że Jadacki wyrzuci wszystkich naukowców, którzy dystansują się od ideałów L-W i OD, by zastąpic ich jakimiś zombiakami.

| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki