-
Anonim
Czy ktos może opowiedzieć jak wyglądała jego zerówka z historii filozofii nowożytnej u dr Wisniewskiego? i jak ewentualnie jest u Niecikowskiego w razie niepowodzenia. -
Dr. StanVan
-
Kot z Cheshire
Zestrachany wszedłem do sali 23 i siadłem w wielkim fotelu (miałem wrażenie, że w nim tonę). Za biurkiem siedział Wiśnia. Powiedziałem mu, że się bardzo boję, a on mnie uspokoił i zapytał, jakich filozofów przygotowałem. Odparłem, że Bacona, Hobbesa, Spinozę, Kanta i Fichtego. No to on mnie zapytał o filozofię języka u Bacona. Pogadałem sobie o idolach, o scholastyce nieco, o filozofii analitycznej itd, generalnie nieźle. Drugie pytanie było o Fichtego, poradziłem sobie, byłem oczytany we wstępie Siemka, więc luz. Potem nadszedł czas pytania spoza "piątki wybranych". Dostałem o etykę u Schoppenhauera. Troszkę się wystraszyłem, bo mało się na tym znałem, ale jakoś udało mi się znaleźć nawiązanie do etyki kantowskiej i coś powiedzieć. Tomek tylko siedział, słuchał i kiwał głową, a potem postawił pięć i życzył miłych wakacji.
|
|
strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...
Uniwersytet Warszawski, Filozofia
Strona 1/26
Anonim
Anonim
Anonim
Ag.
Anonim
helen
Grona tematyczne:
Miejsca grona (3)
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa