-
Anonim
Misiol:
Tytuł, oczywiście niemiecki, właśnie ze względu na ten znienawidzony przeze mnie język, ostał się w moim umyśle jedynie w wersji polskiej. Polecam jakieś specjalistyczne czasopisma kinematograficzne, myślę że znajdziesz w nich dużo informacji o tym klasyku. -
Anonim
np na imdb.com nie ma tego filmu, nawet rezyser nie wyskakuje. a imdb to przecie kopalnia informacji o filmach wszelakich...az spytalem sie swojej 'nauczycielki' od zajec filmowych o oryginal i uzyskalem odpowiedz, ktora potwierdzila moje przypuszczenia - film ow nazwy jako takiej nie ma. krazy po swiecie kazdy nazywa to jak mu sie podoba..no moze bez przesady, bo chyba jednak jako Osme oko meduzy, przynajmniej w polsce, jest znany najbardziej..jesli w ogole mozna tutaj mowic o jakiejkolwiek popularnosci.. a co do osoby tajemniczego rezysera, to przypuszczac mozna, a nawet trzeba, ze taki osobnik nigdy nie istnial, a film jest wspolnym dzielem oderwanych od dada surrealistow z Andre Bretonem na czele...nie wiem no. w kazdym razie zapada w pamiec. -
Anonim
Hmm... nie wiedziałem że ten film wpisuje sie tak mocno w nurt dadaistyczny. Nie wiedzialem tez o tej sprawie z tytulem. Swoja droga to ciekawy eksperyment filozoficzny, ktory diablo mocno spodobal by sie Ingardenowi i jego teorii, ze to odbiorca dopelnia i definiuje dzielo sztuki. -
Kamil
dobrze, zadam więc pytanie inaczej: czy ktoś z was posiada ten film i chciałby się nim podzielić, lub czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie- gdzież go odnaleść? -
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Kamil
-
Anonim
-
Anonim
1)salo czyli 120 dni sodomy
2)cos tam ale nie wszystko herzoga(tytulu nie pamietyam)
3)a tu naprawde ciekawy film rosyjski pt Pełnia, jednak za cholere nie przypomne sobie rezysera, polecam bardzo bardzo, nie jest to stary film moze miec jakies 10 lat-cos w tym stylu, nie wiem jak mozna go znalesc bez a utora ale polecam!nie jest to film tarkowskiego!
4)pozegnanie jesieni-nawet nawet choc sporo odbiegajace od ksiazki
5)solaris tarkowskiego
wiecej grzechow teraz nie pamietam.... -
Anonim