FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • a n i a

Idąc na ten kierunek jakie macie plany na przyszłość(praca,itp) po ukończeniu go?
    A może ktos juz skończył filozofie,jeśli tak to co teraz robi?
    ;]
  • Anonim

dalej filozofuje...bo to nieuleczalne :P
  • Anonim

ile razy można odpowiadać na to samo pytanie?
  • Anonim

Bo wiecie, tak a propos tych wielkich syntez, to...; ->
  • Anonim

no wiesz, nie wszyscy musieli czytać Twoje poprzednie odpowiedzi;)
  • Dr. StanVan

Uwielbiam tego rodzaju doniosle pytania :)
  • Anonim

>---Ania--- napisała:
    >Idąc na ten kierunek jakie macie plany na
    >przyszłość(praca,itp) po ukończeniu go?
    >A może ktos juz skończył filozofie,jeśli
    >tak to co teraz robi?
    >;]

a ja odpowiem.

perspektywy zawodowe po filozofii są nienajgorsze, jeśli masz ochotę na prace w piarze, reklamie lub kfc. jesli chcesz robic w filozofii, to mozesz zajmowac sie np tlumaczeniami lub nauka w liceum. a jesli jestes madra (heh), to mozesz zostac pracownikiem naukowym na uw.
    jesli jednak w wyborze studiow kierujesz sie glownie perspektywami pracy, a przy okazji interesuje cie filozofia, to znacznie bardziej polecam nauki polityczne, ktore mieszcza sie w tym samym co filozofia budynku.
    niektorzy studenci nauk politycznych wpadaja czasem na filozoficzne zajecia. jest np taki kolega, ktory wyglada jak konan.
  • a n i a

Rzeczywiście bardzo doniosłe pytanie:P
    Ja z kolei nie lubie komentarzy,które nic nie wnoszą...Ten do kogo ten komentarz,ten wie.
  • Kamil

ja niechlubnie nie zastanawiam sie nad przyszloscia. Jak się ona zmaterializuje to wtedy się zaczne nią przejmować :)
  • Anonim

Mam to samo. Od jakiegoś czasu już zupełnie przestałem się zastanawiać nad tym, że może przyjść taki moment, kiedy będę musiał iść gdzieś pracować bardziej na poważnie. Szczerzę mówiąc, w ogóle mnie to nie obchodzi. [Swoją drogą, nie wiem, czy to jest zbyt chwalebna postawa...]
  • Anonim

ja natomiast pracuję, heh od jutra już w 3 miejscach i nie narzekam na brak możliwości rozwoju.; ) przy czym nie wiem, na ile to filozofia umożliwia pracę, a na ile jest to kwestia takiego a nie innego ułożenia materii
  • kropek

daje rade mozna spotkac wiele osob zawsze sie gdzies zalapiesz:)
  • ...

Po filozofii robi się dokładnie to samo co po większości kierunków humanistycznych: jeżeli nie studiuje się drugiego kierunku, to po odebraniu dyplomu pani/pan magister udaje się do urzędu pracy. Tam spotyka kumpli z liceum, również z dyplomami w łapkach. Potem może ktoś podrzuci jakieś zlecenie, czasem można się załapać na staż z urzędu pracy. Jak ktoś ma szczęście i gdzieś rok przepracuje, to potem ma prawo do zasiłku. Dużo ludzi wyjeżdża - w Anglii spotkałam małżeństwo filozoficzne: ona pracowała w salonie z automatami, on - w Polsce zaczął nawet doktorat, był na doktoranckim stypendium w Holandii - siedział w domu z dzieckiem. Dziecko miało za chwilę pójść do szkoły - on planował wtedy podjąć pracę salowego.
  • Kamil

No to widzę że perspektywy piękne...
    Jak się nazywa fucha polegająca na obsługiwaniu przycisków w windzie wedle polecenia pasażerów? (chodzi mi o takiego gościa w służebnym wdzianku naogół czerwieni- hotele wielogwiazdkowe, no ewentualnie podobną pracą trudnią się panie w szpitalu na Szaserów).
  • Azrael

Windziarz?
  • Anonim

och,to jest urocze,gdy student filozofii pyta innych studentów filozofii o ich przyszłość...jakaś nieperspektywiczność i niepewność się wkrada...
  • Anonim

Po co pracować, skoro śmierć głodowa to doskonały sposób na uzyskanie odpowiedzi na wszystkie nurtujące nas, filozofów, pytania!
  • Aliena

ale sie brzydko wyglada jak sie umiera z głodu..
    lepiej zrobic to dramatycznie ... napisac jakieś przejmujące filozoficzne dzieło.. o tematyce egzystencjalnej.. pozostawiac mase niejasnosci i niedopowiedzeń a nastepnie prawdziwie po kordianowsku(gdyby kordian nie okazał sie takim cieniasem) rzucic sie w otchłan (z Mont Blanc) ...
    wówczas beda pokolenia studentów czytac ostatni manuskryp , interpretowac, i zastanawiac się co jeszcze wielkiego mogłaby (mógłby) stworzyc gdyby tak młodo i tragicznie nie umarł....
  • Anonim

najlepiej zostawić jeszcze przed odejściem jakiś mylący list tak jak to zrobił Bocheński...
  • a n i a

Do-franek firanka- Nie jestem studentka;]
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki