FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KASIA Nowos

mam pytanie do was..jakie mniej wiecej mieliście wyniki z matury..? bo zastanawiam sie czy bardzo ciezko bylo sie dostac na filozofie..dzieki za odp!
  • pytlak

nie za trudno tak przeciętnie. ja miałem nie za dobre wyniki z polskiego po zsumowaniu części rozszerzonej i podstawowej to pewnie trójkowe i się dostałem; -)
  • Anonim

Zdawaliśmy ustny egzamin, który był w zasadzie decydujący. Więc trudno tu porównywać.

• Anonim

Maturę musisz poprostu zdać... Liczy się to jak się przygotujesz do rozmowy. Chociaż chodziły słuchy, że coś miało sie pozmieniać.
  • Kot z Cheshire

Rozmowy kwalifikacyjne odchodzą w przeszłość... Wymóg odgórny... No chyba, że coś się zmieniło, ale to ludzie bliżej Rady Instytutu muszą się wypowiedzieć...
  • pytlak

To szkoda, że rozmowy odchodzą w przeszłość... A swoją drogą do romzowy można się ślicznie przygotować - wystarczy przejrzeć jakiś bryk do ontologii w kontekście filozofii nauki i przyjąć postawę metafizycznego realisty. A jeszcze lepiej powiedzieć, że pragnie się kontynuować Augustynkowy ewentyzm. lol
  • Kot z Cheshire

Ja również rozmów żałuję...

Nie wiem zaś jak głoszenie realizmu metafizycznego miałoby pomóc w przygotowaniu do rozmowy, o ewentyzmie nie wspominając. Założenie, że komisja premiuje (premiowała) jakiekolwiek stanowiska ontologiczne (epistemologiczne, etyczne etc.) jest po prostu fałszywe - nie wiem skąd Ci się to wzięło. A nawet gdyby tak było, to promowane stanowisko zależałoby od składu komisji - a te zawsze są różne. Przejrzenie skryptu mogłoby być pomocne - jak każde samodzielne zapoznanie się z ponadprogramową porcją wiedzy filozoficznej. Można tym błysnąć. Ale nie musi to być filozofia nauki, ani tym bardziej jakaś szczególna jej teoria. Tu lepiej by było kierować się własnymi preferencjami - takie rzeczy najlepiej się przyswaja i najłatwiej referuje.
  • Anonim

Rozmów w tym roku nie ma i nie będzie w przyszłości... :(
  • Kamil

Skoro rozmow nie ma, to trzeba miec z matury jak najlepsze wyniki :)

Po mojej maturze, a w zasadzie po probnej wyrobilem sobie takie zdanie, ze wynik z J.Polskiego to loteria. Nie wiesz czy wstrzelisz sie w klucz przy pisaniu wypracowania (a musisz to zrobic 2 razy), czy tez bedziesz miala inne spojrzenie na tresc wypracowania niz panstwo ktorzy klucz ukladali.
    Przedmioty nie loteryjne to matma albo biologia, z tym ze rok temu nieporownywalnie lepiej wychodzila biologia. Nie wiem czy w tym roku UW zastosuje jakas kompensacje wynikow, dla przedmiotow o gorszej sredniej krajowej, czy cos w ten desen. W kazdym badz razie polecam te dwa ostatnie przedmioty, jako pewniejsze, czy moze lepiej powiedziec bezpieczniejsze.

Co do rozmow to ja rowniez zaluje, ale takie skutki reformy edukacji. Rozmowy sa konieczne dla pozbycia sie ludzi ktorzy chca gdzies „przezimować”, albo dla wypromowania tych ktorym gorzej poszlo na maturze a maja „talent”.
  • Anonim

Zgadzam się co do matury z polskiego.

I co do ewentyzmu. Tylko jak szczerze powiedzieć przed komisją "wyznaje ewentyzm" i nie parsknąć śmiechem? no ale pytanie jest nieaktualne.
  • KASIA Nowos

dzieki wam za pomoc..no niestety nie bedzie egzaminu ustnego w tym roku..a szkoda..a w ogole to jak wam sie studiuje..?
  • Anonim

>!!!!*KASIA NOWOS napisała:
    >dzieki wam za pomoc..no niestety nie bedzie egzaminu ustnego
    >w tym roku..a szkoda..a w ogole to jak wam sie studiuje..?

ech... prowokujesz nas :) Jak poprzednio o to spytałaś, to wyszła dyskusja na 150 postów :)
  • KASIA Nowos

dokładnie tak:))
  • Czarownica z Krainy Os :>

szkoda tylko, ze dyskusja daleko wybiegla poza temat; p nawet poza ramy dyskusji jako takiej; p
  • KASIA Nowos

no więc właśnie...ale cóż zrobić...

Kasiu nie przejmuj się, za tydzień będą dni otwarte na uw, a w niedziele pogadanka dla potencjalnych filozofów o 10:10; )
  • KASIA Nowos

:) własnie przed chwilą wchodzilam na stronke UW i widziałam... :)) zobaczymy co powiedzą ciekawego.. dzieki za inf
  • Kot z Cheshire

powiedzą... tzn my powiemy :D

A Misza mi nie odpisał szkoda... Tak już się przyzwyczaiłem do kłótni w tym gronie :D

no wlasnie Zu, dziwne, ze ten watek nie toczy sie tak jak wiekszosc poprzednich...

• szopa

>Przedmioty nie loteryjne to matma albo biologia, z tym ze
    >rok temu nieporownywalnie lepiej wychodzila biologia. Nie
    >wiem czy w tym roku UW zastosuje jakas kompensacje wynikow,
    >dla przedmiotow o gorszej sredniej krajowej, czy cos w ten
    >desen. W kazdym badz razie polecam te dwa ostatnie

na moje oko nie ma na to szans. jednym z założeń reformy było to, że testy mają obiektywnie taką samą trudność :>

| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki