-
Anonim
przeliczenie metrażu na jednego studenta być może jest słabym argumentem. Tak samo, jak podawanie hasła: metraż zwiększy się o 30%, więc nie będzie problemu z pomieszczeniem studentów.
Tą nadwyżkę bardzo łatwo zgubić, choćby w powierzchniach korytarza, sal wykładowych ( nie ćwiczeniowych). W jednej sali będzie tyle miejsca, że spokojnie wystarczyłoby na zrobienie dwóch mniejszych. A jeżeli będzie niewymiarowa? itd., itd., itd., stąd też wątpliwości co do nowego budynku. Oczywiście, że nie jest on samym złem, tylko że przeprowadzka, nowy metraż itp. - czyli na dzień dzisiejszy sfera planów, może się okazać bardzo złudna. Nie potępiam ani Zubila, ani Artura, ani innych zwolenników Furmańskiej. Wydaje mi się, że opierając się na dotychczasowych doświadczeniach z budownictwem, a zwłaszcza zagospodarowaniem pomieszczeń - pomiędzy nadziejami zwolenników przeprowadzki, a rzeczywistością, która może ich zastać w nowym miejscu, będzie przepaść. Może głęboka, a może tylko szeroka.
Jakkolwiek posiadanie budynku na furmanskiej i posiadanie KP3 są dla studentów filozofii z pewnością zadowalające.; ) -
Kot z Cheshire
Staram się zrozumieć dziwną niechęć do budynku na Furmańskiej. Rozumiem, że nikt z tu obecnych nie widział planów. Ale jestem przekonany, że podejmujący decyzje do planów zajrzą. I wyrażą zgodę na przeniesienie tylko wtedy, jeżeli będzie się to nam, filozofom opłacało. Czemu wszyscy wieszczą, że będzie ciaśniej, że kogoś nam dokleją, że metraż pójdzie w korytarze. Opamiętajcie się...
A jak liczba studentów się powiększy, to na KP3 będzie jeszcze gorzej... -
Anonim
Ale Zubil, nigdzie nie bedzie idealnie. NIE WIESZCZĘ!!! w sensie: częściej dowiaduj się o to co JJ miłościwie nam panujący robi. vide: dopytuj Artura. Jesteśmy opamiętani. Jedyne co nas cechuje to daleko posunięta ostrożność w patrzeniu na bliską i na daleką przyszłość. btw: z korytarza na naszym pietrze moznaby spokojnie wyciac co najmniej jedna sale. -
Kot z Cheshire
Ale ja nie mówię, że będzie IDEALNIE. I nikt chyba nie mówił. Ja mówię jedynie, że będzie LEPIEJ. A to różnica i to zasadnicza.
O moje kontakty z dyrekcją i moim szefem w ZSSie się nie martw; ) Również jestem ostrożny, o to też się nie martw :)
A z korytarza... w którym miejscu? -
-
Anonim
juz Ci mowie - jak mamy wejscie, mozna spokojnie w miejsce szafek dla grona waznych, i jeszcze fragmentu przestrzeni, wydzielic za pomoca scianek gipsowych - jakkolwiek marna konstrukcja, to jednak ( niskim kosztem; ) ) powiekszyc przylegajace sale. ( oczywiscie burzymy kawaleczek muru ).
Rowniez miejsce barku - gdyby calosc wyciac, plus miejsce w ktorym wszyscy spoczywaja w wolnym czasie - kolejna sala. -
Kot z Cheshire
No barku nikt Ci nie zliwkiduje :P I dobrze, bo inaczej by już w ogóle nie było miejsca, żeby sie podziać na okienkach :P
A co do zastąpienia szuflandii salą - a jak się będzie wchodzić do 31? Przez nową salę? Zresztą, ta klitka mniejsza od 10A niewiele pomoże w problemach lokalowych IF. Moim zdaniem to za mało... -
Azrael
Bohomaza, cgodziło o to żeby powiększyć 31 o część korytarza a nie robić nową salę. -
Kot z Cheshire
Jak słusznie zauważył the_evil, nie chodzi jedynie o powiększenie metrażu, ale o także o liczbę pomieszczeń. Poszerzenie 31 nieco poprawi komfort pracy (będzie luźniej, choć hałas z ulicy pzostanie), ale nie ułatwi układania siatki zajęć... -
szopa
kochani, dajcie spokój biednej sali 31. uważam, że jezeli coś należałoby okroić, to sale 31 na korzyść korytarza.
wróble ćwierkają, że w najbliższym czasie nastąpi zamiana: my dostaniemy salę ossowskiego (tę na lewo od ajdukiewicza), a biblioteka salę 31.