FiloZofia UW [1222]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czas na mouj coming out. jestem elfem. Kcecie mnie poznac nazwo i alieno:)?
    Ja was chce!!!
  • Aliena

Gdybyś naparwde był Elfem to bys sie publicznie nie przyznal w trosce o swoje uszy.

Ja Cie znam. To znaczy slyszalam o Tobie to i owo;>
  • Tomasz, Aleksander, Sylwester

>Stubb ... napisał
    >czas na mouj coming out. jestem elfem. Kcecie mnie poznac
    >nazwo i alieno:)?
    >Ja was chce!!!

Ale wiesz, że elfy to często homoseksualiści? :P
  • Sir Khalid Nasrallah

Ja tam mam wrażenie, że Stubb, to dobrze wie i że jest mu to, jak to się czasem mawia, "w to mi graj"... :->
  • Aliena

Odestek homo wsrod Elfów jest taki sam jak wsrod ludzi. Poza tym ja lubie gejów. Orientacja sekusualna Stubba nie ma dla mnie znaczenia.
  • Sir Khalid Nasrallah

No to Stubb nie martw się - będzie dobrze...
  • Anonim

Dziwne skoro lubisz gejow to orientacja widac jest dla Ciebie jakims atutem. Czemu wiec moja orientacje olewasz?
  • Anonim

"Ale wiesz, że elfy to często homoseksualiści? :P"

eii tam ja rzucam prawice na rzecz faszyzmu a wieta przeta jak to w SA bylo...
  • Aliena

Nie wiem jaka jest Twoja orientacja. Napisalam ze lubie gejow, ale nie napisalam ze nie-gejow nie lubie.
    Lubie i gejow i nie-gejow.
    :)

Orintacja jest dla wazna tylko w specyficznych sytuacjach.; )
  • Anonim

przypomniala mi sie jednak Aleino inna kwestia. Czytalem wnikliwie Tolkiena calego i ze smutkiem musze stwierdzic ze jednak Elfy to byli faszysci o wrecz czasem nazistowskich inklinacjach (wojny z ludzmi i krasnoludami...).
  • Aliena

No to krasnoludy i ludzie to tez byli faszysci (wojny z Elfami)
  • Anonim

Ale jednak synowie Feanora to byly psychole najwieksze.
  • Aliena

Najfajniejszy byl Feanor:)

• Anonim

no mial styl. ale przyznaj ze lekko faszystowski:) On by dobrze wygladal w ubranku ss:)
  • Aliena

Nie, nie byl lekko faszystowski.Nie zrozumiales przeslania i sensu Silmarilionu. Ludzie (i Elfy) nie dziela sie na dobrych i na faszystow. Tak jak czarodzieje nie dziela sie na smierciozercow i dobrych.
  • Anonim

eeee? Ja tam nie uwazam zeby byl zly, wrecz byl najfajniejszy i najciekawszy.

Ale byl faszystowski- dumny, elitarny, antykonserwatywny, buntowniczy, zamilowany w pracy swych rak- swoiscie wrecz proletariacki. Wierzacy w teorie spiskowe. Jednoczesnie dosc rasistowski wzgledem ludzi, despotyczny i niesklonny do zadnych kompromisow. Wielbiacy mestwo, wojny, podboj i wladze. Wyznajacy zasade ze cel uswieca srodki.
    Osobowosc faszysty par exellence:)
  • Aliena

No ja tam wlasnie tego rasismu nie widze.

Wojny Elfow z krasnoludami , czy czasem z ludzmi, nie byly wojnami o podlozu rasistowskim w sensie , ze celem jakby byla eksterminacja innej rasy.

Zreszta tak naparwde Elfy walczyly glownie z NIeprzyjacielem i jego slugami: orkami i tymi ludzmi, ktorzy przeszli na Jego strone, oraz miedzy soba. Nienawisc miedzy Elfami i krasnoludami wynikala z tego, ze Aule sie troche zbuntowal wobec Iluvatora.

Feanor nie był "zły". Ale nie był tez "dobry". Byl zbrodniarzem, ale zbrodnie, ktorych dokonal byly zbrodniami wobec jego walsnej rasy. BA! Rodziny. Byl tez nawiekszym umyslem i duchem wszechczasow.
  • Sir Khalid Nasrallah

A Elfy na meduzy polują?
  • Aliena

Nie wiem, moze te z rodu Teleri
  • Sir Khalid Nasrallah

Stubb na pewno będzie wiedział... :-)
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki