FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nanas

Organizujemy:
    Koło Naukowe „Studenci przeciw wojnie”.
    Chcemy stworzyć ruch antywojenny i szerzyć pokój.
    Osoby zainteresowane, kontakt: romaszkoiga@gazeta.pl
  • Kot z Cheshire

A na czym będzie polegać jego naukowość?
  • Dr. StanVan

Zarty jakies...
  • Anonim

szerzyć pokój na świecie...gdzieś już to słyszałam; (
  • Azrael

ehhh i to jeszcze studenci...ehhhhh
  • pwl

"szerzyć pokój na świecie...gdzieś już to słyszałam; ( "

Ta ja też... ostatnio jak Mooniści mnie próbowali skaptować jak jadłem sobie smacznie obiadek w KFC :P
  • Anonim

no jezeli to bedzie zgodne z haslem:
    make love not war, to bede mogl byc nawet jednym z bardziej aktywnych czlonkow.
  • Aliena

no dobra mozemy stworzyc ruch neohippisowski...
  • Anonim

och nie, nie powtarzajmy błędów kontrkultury!!!
  • Anonim

zalozmy w takim razie ruch kontr-demokratyczny i kontr-komunistyczny, kontr-totalitarystyczny, czyli odnowmy ruch ANARCHISTYCZNY.

______

o tej godzinie, ponosi wszystkich ludzi...
  • Aliena

ja tam wole hippisów .. oni przynajmnei nie ideologizowali za bardzo.. zapalic, napic sie , pokochac, kwiatki pozrywac i po muzykowac .....

a nie jakies kontry i izmy
  • Anonim

Ja proponuję każdemu poprostu zająć się swoimi sprawami :P
  • Zajec

Dlaczego przeciw? Wojna jest dużo ciekawsza i normalniejsza niż trzymany na siłę - kurczowo pokój...
    Wojna jest dobrym rozwiązaniem wielu problemów... nie wiem dlaczego inteligantni ludzie chcą się sprzeciwiać wojnie...
  • Aliena

bo w czasie wojny nie mozna pic wina, kochac sie i palic trway , bo strzelaja naookolo i czytac ksiazek tez nei mozna bo brak drewna na podpałke i trzeba czyms grzac wiec sie pali ksiazki.... no i siwatla nie ma wiec w nocy nei mozna cyztac....
    i ogólnie jest do d. w czasei wojny
  • CountryZen

No, miejmy nadzieję, że po takim przyjęciu entuzjazm autorek tego tematu trochę osłabł; )
    Nie żeby inicjatywy hipisowskie nie miały swojego uroku, ale jakoś przeraża mnie to, że jeśli nie zgadzam się z osobami gardłującymi "przeciw wojnie", sam z pewnością zostanę zaliczony do "gorących zwolenników wzajemnego wyrzynania się".
  • Aliena

ale tu nikt nie gardłuje ... :)
  • CountryZen

I całe szczęście, ale boję się, że gdyby takie koło "naukawe" powstało, gardłowanie i odsądzanie osób o odmiennych poglądach od czci i wiary mogłyby się zacząć...
  • Azrael

Si vis pacem para bellum.... ot co; -)
  • Anonim

z ciekawostek, pan dr. Mariusz Grygianiec jest autorem artykułu nt. pacyfizmu. da się to znaleźć na necie. polecam, kiedyś czytałem; ] jak ktoś zna autora, to się mniej więcej spodziewa; -)
  • Anonim

oszczędzę wam szukania; ]
    http://www.geocities.com/Athens/Aca...
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki