- 1
- 2
-
nanas
Organizujemy:
Koło Naukowe „Studenci przeciw wojnie”.
Chcemy stworzyć ruch antywojenny i szerzyć pokój.
Osoby zainteresowane, kontakt: romaszkoiga@gazeta.pl
-
Kot z Cheshire
-
Dr. StanVan
-
Anonim
-
-
Azrael
-
"szerzyć pokój na świecie...gdzieś już to słyszałam; ( "
Ta ja też... ostatnio jak Mooniści mnie próbowali skaptować jak jadłem sobie smacznie obiadek w KFC :P -
Anonim
no jezeli to bedzie zgodne z haslem:
make love not war, to bede mogl byc nawet jednym z bardziej aktywnych czlonkow. -
Aliena
-
Anonim
-
Anonim
zalozmy w takim razie ruch kontr-demokratyczny i kontr-komunistyczny, kontr-totalitarystyczny, czyli odnowmy ruch ANARCHISTYCZNY.
______
o tej godzinie, ponosi wszystkich ludzi... -
Aliena
ja tam wole hippisów .. oni przynajmnei nie ideologizowali za bardzo.. zapalic, napic sie , pokochac, kwiatki pozrywac i po muzykowac .....
a nie jakies kontry i izmy -
Anonim
-
Zajec
Dlaczego przeciw? Wojna jest dużo ciekawsza i normalniejsza niż trzymany na siłę - kurczowo pokój...
Wojna jest dobrym rozwiązaniem wielu problemów... nie wiem dlaczego inteligantni ludzie chcą się sprzeciwiać wojnie... -
Aliena
bo w czasie wojny nie mozna pic wina, kochac sie i palic trway , bo strzelaja naookolo i czytac ksiazek tez nei mozna bo brak drewna na podpałke i trzeba czyms grzac wiec sie pali ksiazki.... no i siwatla nie ma wiec w nocy nei mozna cyztac....
i ogólnie jest do d. w czasei wojny -
CountryZen
No, miejmy nadzieję, że po takim przyjęciu entuzjazm autorek tego tematu trochę osłabł; )
Nie żeby inicjatywy hipisowskie nie miały swojego uroku, ale jakoś przeraża mnie to, że jeśli nie zgadzam się z osobami gardłującymi "przeciw wojnie", sam z pewnością zostanę zaliczony do "gorących zwolenników wzajemnego wyrzynania się". -
Aliena
-
CountryZen
I całe szczęście, ale boję się, że gdyby takie koło "naukawe" powstało, gardłowanie i odsądzanie osób o odmiennych poglądach od czci i wiary mogłyby się zacząć... -
Azrael
-
Anonim
z ciekawostek, pan dr. Mariusz Grygianiec jest autorem artykułu nt. pacyfizmu. da się to znaleźć na necie. polecam, kiedyś czytałem; ] jak ktoś zna autora, to się mniej więcej spodziewa; -) -
Anonim
- 1
- 2