Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://grono.net/chat/#files/dir/28...

Udało mi się kol. Sewerynie trochę powalczyć z jakością. Ale do Twojej mi jeszcze daleko - choć obawiam się, że jest poza zasięgiem mojego mikrofonu. W każdym razie nie ma już tego upierdliwego -- jak żeś to zwał? - hiss...
    Rzecz oczywiście robocza, a śpiewać jak przypominam zasadniczo nie umiem.
    Acz jak się nawalę, to nagram Shine on you crazy diamond w nawiązaniu do wersji akustycznej, którą tu onegdaj linkowałem. A co mi tam.
  • Seven3P

Kol Bubi. Ciesze się, że pokonałeś hisssa. Jednak mam dobra i zła wiadomość.
    Zła - Jakość dalej dramat.
    Dobra - Grac to powinno z 5 razy lepiej co najmniej, coś jest źle bo jakość jest majka za 5 zł z Tesco.
  • Anonim

>Seven3P napisał
    >Kol Bubi. Ciesze się, że pokonałeś hisssa. Jednak mam
    >dobra i zła wiadomość.
    >Zła - Jakość dalej dramat.
    >Dobra - Grac to powinno z 5 razy lepiej co najmniej, coś
    >jest źle bo jakość jest majka za 5 zł z Tesco.

No cóż, będę próbował dalej. W ogóle nie próbowałem jeszcze różnych ustawień mikrofonu, może tutaj da się ugrać troszkę jakości. Fakt faktem, że brzmi to nie najlepiej. Moja gitara brzmi bardzo dobrze - na co zwracała mi uwagę już niejedna osoba. A tutaj to gra jak jakiś Defil.
    Ale może po prostu ten mikrofon taki jest i tyle.
    Byłem dzisiaj u kumpla, który ma mikrofon profesjonalny i jakość nagrań, które mi puścił, powalała. Rzecz jasna to nie to, co na kompakcie King Crimson w Empiku, ale i tak było świetnie.
    Jak się tym wszakże jakoś strasznie nie przejmuję, bo nie było moim celem nagrywanie w zajebistej jakości, a raczej ćwiczenie pod studio (ewentualnie raczej), a przede wszystkim uzyskanie narzędzia pomocnego do komponowania.
  • Anonim

A co to ta majka, kurwa?
  • Seven3P

Imię żeńskie !
    Właściwie to nie można za wiele zrobić źle podłączając sprzęt jednym kablem USB. Może w programie masz jakość nagrywania ustawioną słabą ?
    Nie wiem co tam za program masz.
    Zobacz może ten darmowy:
    http://www.instalki.pl/programy/dow...
    Sample rate 44100 i powinno być najs.
  • Seven3P

A najs to imię męskie
    ...
  • Anonim

No właśnie dziś byłem u tego kumpla po program, mianowicie Cool Edit Pro. Ściągnąłem taki nawet wcześniej z sieci, ale był jakiś lewy, dużo szumów dawał.
    Tutaj mam ustawione 16 bitów i taką właśnie częstotliwość, jak piszesz.
    To dobry program. Cóż, pewno po prostu ten mikrofon jest kiepski i tyle.
  • Anonim

http://www.youtube.com/watch?v=C0YA...

Swoją drogą, ten gość jest jednak niesamowity. Solówka w tym utworze mnie powala. Nie technicznie, a muzycznie. Jest w niej tyle radości grania.
    Pierwszy raz widzę go z Telecasterem.
  • Seven3P

>A tutaj to gra jak jakiś Defil.

Tak jeszcze zapomniałem dodać. Jak nagrywam gitarę to rzeczywiście Defil nie jest najlepszy i jak komuś coś chce zagrać to muszę inna gitarą najlepiej.
    Ale jak sobie wieczorkiem siedzę i coś chcę pobrzdąkać to zawsze biorę Defila i najlepiej mi się na nim gra.
    Pewnie przyzwyczajenie.

Co do mikrofonu Twego to też to trochę brzmi jakbyś nagrywał się z odległości 10 metrów. Dynamiczne to tam zależne od czułości są, ale ogólnie tak 10 cm od około 12 progu powinno się jakoś nagrywać.
    Więcej decybeli wpada = szum własny w porównaniu mniejszy= jakość lepsza.

Stare grube słońca to jakoś nie powaliło. Chociaż nie mam weny dziś.
  • Anonim

Nie miałem nigdy przyjemności z Defilem. Użyłem tego jako figury retorycznej.
    A nagrywałem pewnie z 50 cm, albo i więcej.
  • il duce

Dla mnie jednak nieprześcigniony jest tu Barrueco. Nie ma na youtubie jego wersji Grandosa, ale jest w Empkach i torrentach, więc polecam w zależności od waszego stosunku do praw autorskich.
  • Anonim

>ben napisał
    >Dla mnie jednak nieprześcigniony jest tu Barrueco. Nie ma
    >na youtubie jego wersji Grandosa, ale jest w Empkach i
    >torrentach, więc polecam w zależności od waszego stosunku
    >do praw autorskich.

Hm, ja jednak zdecydowanie wolę gitary z metalowymi strunami, czyli akustyczną i elektyka. Środki ekspresji, jakie można z nich wydobyć, są mi bliższe, niż te uzyskane technikę klasyczną (czyli grą palcami prawej ręki).
    Ja to ja, ale gdzie się podział Twój rewolucyjny zapał Rapierze?
  • Anonim

Oczywiście na klasyku też można grać kostką i ja nawet lubię brzmienie klasyka traktowanego po bluesowmu. Co nie zmienia faktu, że daje on znacznie miejsze możliwości w muzyce rockowej, wykluczając niemalże bluesowe techniki, takie jak podciąganie strun czy np. slide.
  • Anonim

http://www.youtube.com/watch?v=sa-G...

A to jest muzyka w stylu, jaki sam preferuję. W sumie nie słucham ostatnio Ala, ale jak gram na akustyku ad hoc, to właśnie podobne klimaty mi wychodzą.
  • Anonim

http://www.youtube.com/watch?v=_Wx3...

Ale cenię w nim łatwość odnajdywania się w teoretycznie dalekich rejonach muzycznych. Nie brzydzi się bluesowym vibratem. To dobry katolik.
  • il duce

Bubi, ja nie zawsze słuchałem muzycznego hardcore'u w rodzaju awangardowego jazzu i Jacka Kaczmarskiego. Barrueco to nie jest żaden powód do wstydu, choć oczywiście Grandos to muzyka rozrywkowa.
    Al nieźle się pokazał na płycie Barrueco 'N&S". Generalnie jednak nie czuję się kompetentny w tych klimatach.
  • Anonim

>ben napisał
    >Bubi, ja nie zawsze słuchałem muzycznego hardcore'u w
    >rodzaju awangardowego jazzu i Jacka Kaczmarskiego. Barrueco
    >to nie jest żaden powód do wstydu, choć oczywiście
    >Grandos to muzyka rozrywkowa.
    >Al nieźle się pokazał na płycie Barrueco 'N&S".
    >Generalnie jednak nie czuję się kompetentny w tych
    >klimatach.

Przypominam Rapierze, że jestem dyplomowanym kurwa filozofem. Przypierdalanie się to coś, co nieudolnie zgłębiałem przez lata. Bo czym innym jest filozofia, jeśli nie przypierdalaniem się właśnie.
    I nie inaczej jest w tą gitarą klasyczną. Którą czasem, a jakże, uwielbiam. W ostatnim czasie głównie za to:
    http://www.youtube.com/watch?v=szY7...
    (już kiedyś wklejałem, ale co tam, do chuja)
  • il duce

>Bubi napisał
    >Przypominam Rapierze, że jestem dyplomowanym kurwa
    >filozofem. Przypierdalanie się to coś, co nieudolnie
    >zgłębiałem przez lata. Bo czym innym jest filozofia,
    >jeśli nie przypierdalaniem się właśnie.

To z Ciebie materiał na rodzica albo na inspektora BHP.

• Anonim

>ben napisał
    >To z Ciebie materiał na rodzica albo na inspektora BHP.

To już wolę policjanta. Byle nie pod Schetyną.
  • Anonim

Ha, a gdybyś przeczytał Chestertona, wiedziałbyś Rapierze, że policjant i filozof nie są wcale tacy odlegli!
    Prawda, Panie Stubb?