-
szopa
przedstawianie cudzej pracy naukowej jako własnej jest przestępstwem. nie chce mi się analizować moralnych aspektów całej sprawy. w każdym razie, to, że filozofia jest da kogoś czarną magią nie jest żadnym usprawiedliwieniem. nie każdy musi mieć wyższe wykształcenie -- w szkołach policealnych z tego co wiem nie wykłada się filozofii.
wszelkie posty serio proponujące napisanie pracy rocznej etc. za pieniądze bądź zapłacenie za napisanie takiej pracy będę bez wyrzutów sumienia usuwał. -
Tommy
mylisz się, wykłada się filozofię w szkołach policealnych, przykładem niech będzie Warszawska Szkoła Reklamy. -
Grono.Net
Mój kumplej chodzi do policealnej szkoły Pracowników Służb Społecznych i przerabiają tam "Ucztę". I co? :) -
J KS
... co nie zmienia faktu, że oferowanie kupna czyjejś pracy jest obrzydliwe. Jak się nie potrafi, to trudno... widać Wyższa Szkoła Reklamy i Szkoła Pracowników Służb Społeczny za wyskoie progi... Wszak nie każdy musi być reklamiarzem czy społecznym służebnym. -
-
Aliena
ano nie kazdy...tylko ci wystarczajaco cwani i bogaci:P ...
life is brutal
<dla tych którzy nie zauwazali - to miała byc gorzka ironia> -
Tommy
-
Aliena
Ale nietzsche bełkotał....;) imho
chociaz wydaje mi sie ze sa na tym swiecie rzeczy bardziej godne potepienia... uznaje tu pewna gradacje.. kwestia adekwatosci okreslen
pisanie prac za pieniadze jest NIEUCZCIWE,...
OBRZYDLIWE jest np zdradzanie przyjaciól , bicie dzieci,... albo porzucanie kobiety z dzieckiem;P etc
kosmetyczna róznica.... -
martula
-
Anonim
"Sądzenie i potępianie moralne jest ulubioną zemstą ludzi ograniczonych, a także rodzajem odszkodowania za to, czego im poskąpiła przyroda" No to się Rysiowi od niemieckiego immoralisty dostaje; >
Wiesz Aliena, od pewnego poziomu chyba nie warto różnicować... -
Aliena
zalezy gdzie ten poziom..... i kto o tym decyduje...
Mi chodziło tylko o to ze wbrew naszej "młodzienczej" wierze swiat okazuje sie nie byc biało-czarny...
po prostu ja unikam ferowania wyroków .. kupowanie prac jest nieuczciwe i tyle ... a ta nieuczciwosc moze wynikac z niedojrzłosci , głupoty etc a niekoniecznie z "zepsucia charakteru" .. czy celowej checi skrzywdzenia kogos..dla mnei to jest róznica. ...
chociaz postanowienie o kasowaniu takich postów uwazam za SŁUSZNE :)
<choc raz mi sie zdarzy zgodzic z RS>
-
Dr. StanVan
Nie mozna oskarzyc kogos o plagiat, kto zamiescil anons o napisanie pracy, dopoki owego plegaiatu nie dokonal pzredkladajac kradziana prace komu trzeba.
Dlatego tez wstrzymuje sie od glosu w kwestii oceny, czy usuniecie tego posta bylo sluszne czy nie.; ] -
Aliena
ale propozycja korupcyjna jest takze karalna nie tylko rzeczywiste wziecie/danie łapówki
-
Anonim
Gdyby jednak udało się dziewczynce kupić pracę, nie wykluczone, że zrobiłaby to znowu... i znowu... i znowu... Osobiście uwarzam, że usuwanie takich postów wychodzi na zdrowie osobnikom którzy pokusili się o taką myśl. -
szopa
gdzie mi się od Frycka dostaje?; ) czy ja mówię, że chcę kogoś sądzić? ja stwierdziłem fakt, że będę pewne rodzaje postów usuwał.
cholera jasna... czy to musi być tak, że jak ktoś kogoś osądza, to musi w to być Szopa zamieszany?; ) -
Anonim
Usuwanie postów jak mniemam przebiega na podstawie wydanego osądu. Poza tym napisałeś że nie chce Ci się analizować moralnych aspektów tej sprawy, czyli jakiś osąd moralny masz już wypracowany. Ponadto odwołałeś się w swojej wypowiedzi do kategorii o niewątpliwie moralnym charakterze jak wyrzuty sumienia. Jak nic sądzisz; >
Ale czy to źle...? -
Zajec
Otóż z pracami jest tak:
Przynajmniej magisterskimi, że ma to być praca napisana indywidualnie - i pod tym się człowiek "podpisuje" - toteż... gdy przedstawi później prace napisaną przez kogoś innego - zwyczajnie kłamie i to oszustwo jest własnie złamaniem prawa...
Kupczenie pracami napisanymi przez siebie jest legalne. Wolno jest sprzedawać prace dowolne [chyba, że tematyka jest jakaś nielegalna], jak również można je sprzedać wraz z prawem autorskim... ale... nie wolno przedstawić nie swojej pracy, gdy w warunkach było powiedziane, że ma być WŁASNA...
A ogłoszenia powinny być kasowane... ponieważ jako alita polskiej filozofii;) nie powinniśmy się zachowywać jak dziwki... chyba, że przymieramy głodem:)
[nie mam nic do dawania korków, itp... nie mam nic do postów z prośbą o korki etc...] -
Dr. StanVan
I tak kazda osoba piszaca prace magisterska jest trcoche dziwką i to nie z wlasnej winy.
Kto zgadnie czemu tak jest moze liczyc na cukierka... -
Aliena
-
Anonim
Bo pisze pod promotorem. De facto, praca ma dwóch autorów. Co prowadzi do takich sytuacji (raczej na małych niepaństwowych uczelniach), że habilitacja promotora ma sporo z prac jego magistrantów.
-
Aliena
yhym.... wiesz ja bym bardzo chciała czasem zeby mnie mój "drugi autor" wspomógł nieco... bo jak dotad to 1. temat wymysliłam sama i jeszce musiałam go przeforsowac bo był zbyt "obszerny" 2. lietrature znalazałm sama... to było nawet elementem "zadania".. 4 pisze sama ....
i nawet nei jestem pewna czy to dobrze czy źle to co pisze.,... bo promotor.. najpierw mówi ze teza nie taka.. a potem ze jednak bardzo dobrze.....
wiec to chyba nie zawsze tak działa jak mówisz