FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ion Tichy

Jest lepiej. Powinno być jeszcze lepiej!

Co do treści to rozumiem, że jeszcze nie pora się wypowiadać: "under construction". Ale na pierwszy rzut oka brakuje już na przykład działu "Zajęcia dydaktyczne" i póki co przeniesiony jest chaotyczny układ poprzedniczki.

Co do estetyki. Tutaj jest zdecydowany postęp. Ale po co te fakturki (marmurki). Prostota! Czym prostsza forma tym czytelniej i ładniej.

Kto jest odpowiedzialny za kształ strony? Komu zgłaszać uwagi?

• kacz

no niestety, porownujac z innymi stronami wydzialow UW, jest kiepsko..
  • Kot z Cheshire

Faktycznie ten marmurek jest irytujący...
  • tm

Racja, prostsze jest ładniejsze i czytelniejsze!
  • Anonim

mi się poprzednia bardziej podobała
  • Czarownica z Krainy Os :>

no tak, a w 'rekrutacji' zamiescili informacje z 2000 roku :-/
  • Puerta Farley

a w dziale "doktoranci" jest (tylko) informacja jak doktorantem zostać. Może już by nie ściemniali i nazwali to np. "studia doktoranckie". ble :(
  • Zajec

Wygląda nieźle... niczym strona jakiejś prywatnej uczelni... to dobrze;)
  • szopa

jest taki link: ,,kontakt z administratorem strony''. kliknąć na niego. zgłaszać uwagi. :)

(administratorem jest nasz kolega z czwartego roku, którego nazwiska niestety nie pomnę w tej chwili).
  • Gudea

Strona ladna.

Ale brak linku "Zajecia dydaktyczne" jest znaczacy...

To zapewne 'zacheta' ze strony Dyrekcji do niezamieszczania materialow dla studentow w sieci.
  • Grono.Net

brzydka. sory, ale ta strona jest brzydka :)
  • Grono.Net

no ale merytorycznie - lepsza.
  • Grono.Net

czy człowiek zajmujący się produkcją stron internetowych nie powinien posiadać czegoś, co nazwalibyśmy przynajmniej podstawową wrażliwością estetyczną?
  • szopa

człowiek, który zaprojektował stronę posiada wrażliwość estetyczną, zapewne nawet sporą. niestety Bozia dała mu ją tylko w jednej dziedzinie: muzyce.

jak się niektórzy domyślili, projekt jest autorstwa Wielkiego Pianisty. osoba będąca administratorem dokonała jedynie przelania jego myśli w bajty.
  • Anonim

wielkiego pianisty? o jadackiego chodzi?
  • Ion Tichy

Dobra. Wysłałem uwagi adminowi. Zróbcie to samo! Koniecznie! To jest nasza strona i powinniśmy mieć na nią wpływ :-)

Estetycznie ze stron instytutów filozofii (oczywiście mówię tylko o tych na które kiedyś zajrzałem), to najbardziej chyba podoba mi się ta:

http://web.mit.edu/philos/www/

Możemy zrobić konkurs na najładniejszą. Potem linki prześlemy adminowi.

I tak dobrze, że na czołówce jest zdjęcie instytutu a nie np. jakiś obraz Siemiradzkiego; -)
  • Ion Tichy

A propos linków, to te wybrane na stronie są jak na mój gust lekko przypadkowe.
  • Anonim

IMHO strona naszego instytutu nie jest zła, szkoda tylko, że logo UW jest na tle, której jest z poprzedniej strony... A linki rzeczywiście są trochę losowe... można by je jakoś pogrupować i shierarchizować...

Na stronie Wydziału Filozofii CEU fajne są przyciski :) http://www.ceu.hu/phil/
  • szopa

ech, Arturze, Arturze... Flash jest *ZŁY*, jakkolwiek, owszem, ładnie wygląda. zastanawiałeś się kiedyś, jak z takiej strony maja skorzystac osoby niepełnosprawne, korzystające z ekranu dotykowego albo z elektronicznego czytacza? wyczują albo usłyszą jedynie ,,embed'' zamiast linka do biblioteki... :(

a co do strony naszego instytutu (czyli na temat;), to niestety, wyczuwa się, że strona jest nieco sfuszerowana. no ale nie można mieć wszystkiego. jeżeli będzie często i systematycznie aktualizowana i rozbudowywana, to jestem w stanie wybaczyć to, że brzydko wygląda.

(inna sprawa, że póki co admin jest skrajnie nieresponsywny).
  • Anonim

Mi się tam bardziej podobał "filozof bez przydziału"... Czy nie można tego umieścić gdzieś w Archiwum, albo w kolumnie "dla sentymentalnych"?!
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki