FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zajec

Temat woda:)...
    Ale nie pomogę... nie teraz... przykro mi...
  • Czarownica z Krainy Os :>

chyba rzeka, a nie woda; -)
  • ۩ * Madzia * ۩

no to moze polecisz mi chociaz jakie ksiazki bylyby najlepsze do tego tematu ?
  • Azrael

WOW co za ciężki pomysł na temat....

Hmmm....

jest taka książka AJdukiewicza bodajże "Podstawy Logiki" ale ciężko naisana, niemniej tam byś wszytsko miała. Tak jest to bardzo rozrzucone... pomyślę co mogłoby pomóc, ale rzeczywiście nie jest to za łatwy temat żeby coś sensownego napisać. Tak w pierwszej chwili nie mam tak naprawdę koncepcji o czym miałaby być praca na taki temat.
  • mic j.

madzia, temat masz bardzo latwy, jestes zapewne na pierwszym roku, tym latwiej powinno ci byc ten temat opracowac, bo nie ma w tej kwestii zbyt wiele do opracowywania, bierzesz jakis podrecznik do logiki [ajdukiewicz, omyla, stanosz, itp], otwierasz na klasycznym rachunku predykatow (KRP) i czytasz. sadze, ze to, co powinnas w pracy zawrzec, to:

- sposob przekladu zdania jezyka naturalnego na KRP i powod, dla ktorego sie zdania na KRP przeklada (np. przeklad taki pozwala sprawdzic wartosc logiczna zdania)

- kwestia zakresu kwantyfikatora, czyli: dla kazdego, istnieje, nie dla kazdego, nie istnieje, itd.

i to w zasadzie powinno wystaczyc, choc moze cos pominalem, ale nie powinnas nic przegapic, jesli siegniesz do jakiegos podrecznika [ajdukiewicza nie polecam, nie czyta sie go fajnie, wrecz przeciwnie].
  • ۩ * Madzia * ۩

ciezki pomysl na temat heh tez tak pomyslalam kiedy zostal mi przydzielony wiec nie mialam wiekszych mozliwosci prostestowac!! nie mniej dzieki chociaz za ten jeden tytul!gdyby cos jeszcze wpadlo ci do glowy to pisz bo narazie kiepsko mi idzie :(
  • Azrael

Tak jak w poście powyżej -> podręczniki logiki np. Omyła powinny pomóc. Jakby co to wal na mail z konkretnymi sprawami.
  • marlesi

Witam!Jestem również studentka WSFiZ i mam problem z temate "ZAGADNIENIA GRANIC POZNANIA" nie moge znalezc nic o tych granicach owszem ogolnie o teori poznania cosik mam ale teamt teori jest rozbity na 3 tematy a ja mam te nieszczesne granice...o co w tym chodzi..pomocy!!!
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki