• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nati- niedobra kobieta :))

• 03/06/2007 18:46
    hej :)

jestem z wydzialu psychologii i chcialabym zaliczyc u Was jakies zajecia w ramach zajec ogolnouniwersyteckich (bo u Was sa wysoko punktowane; ) chcialabym zeby byly:

1. ciekawe
    2. z latwym zaliczeniem (na ocene)
    3. najlepiej po godzinie 16; )

juz przezylam na Waszym wydziale zajecia "wprowadzenie do filozofii" z prof. Jadackim i podejrzewam ze wszystkie inne sa ciekawsze ale moze sa jakies wyjatkowo fajne hmm?? co polecacie??

Pzdr,
    Nati
  • Marta

• 03/06/2007 21:36
    od przyszłego roku wszystko jest na ocenę.

• 03/06/2007 21:45
    to to ja wiem... ale szukam czegos ciekawego i latwego do zaliczenia :)
  • Jula

• 03/06/2007 23:27
    Co to znaczy ,,coś ciekawego''? Powiedz, czym się interesujesz, to ewentualnie można Ci będzie coś polecić.
  • konop

• 03/06/2007 23:33
    "juz przezylam na Waszym wydziale zajecia "wprowadzenie do filozofii" z prof. Jadackim i podejrzewam ze wszystkie inne sa ciekawsze"
    :) :) :)
  • Marta

• 04/06/2007 09:44
    aaa, przypomniało mi się. sporo osób chodzi na wykład z ontologii jako oga. to nie, na to nie idź.
    więcej nie wiem.

• 04/06/2007 11:52
    mnie interesuje psychologia... a piszac "ciekawe zajecia" mam an mysli zajecia na ktore studenci chetnie sie zapisuja, chetnie chodza i na nich nie spia... nie znam sie na filozofii wiec nei wiem co mnie tak naprawde ineteresuje :)

U mnie np sa tacy wykladowcy ktorzy ciesza sie bardzo duzym powodzeniem bez wzgledu na to jakie zajecia prowadza, bo kazdy wie ze i tak poprowadza je ciekawie... sa u Was tacy???
  • Anna Karolina

• 04/06/2007 17:57
    to ja polecam zajecia z historii filozofii,wszystkie oprocz nieanalitycznej;)
    Mozesz wybrac Starozytna, Sredniowieczna,Nowozytna, badz analityczna( wspolczesna z prof. J. Holowka-to chyba ten typ wykladowcy o jaki Co chodzi;)
    ciekawa jest tez tzw. logika dla humanistow u T. Holowki.
    to wszystko sa wyklady z zaliczeniem w formie egzaminu, wszystkie te zajecia sa prowadzone w interesujacy sposob, jednak z tego co pamietam wszystkie sa raczej przed poludniem.

to sa dosc proste zajecia, przyjemne i rozwijajace, szczegolnie dla kogos,kto nie zajmowal sie wczesniej filozofia.

szczegolnie odradzam: wspomniana filozofie nieanalityczna i ontologie, semiotyke i epistemologie(chociaz teraz nie prowadzi jej juz Chwedenczuk, wiec moze jest ciekawie), filozofie nauki( tematyka fascynujaca, gorzej z forma tych zajec), ogolnie chyba jako laik filozoficzny darowalabym sobie tzw fakultety ( filozofia spoleczna, polityki, estetyka).
    powodzenia:)
  • nat

• 04/06/2007 18:02
    a z czego można wybierać? ze wszystkich wykładów u nas? monograficznych też? monograf fajny będzie w piątek o 9:45 (prowadzi dr Tomasz Mazur), nie wiem czy łatwy do zaliczenia, chyba trzeba pisać jakąś pracę zal.
    Zupełnie (dla mnie) nieinteresujący, ale podobno bardzo (bardzo) łatwy do zaliczenia jest monograf prof Omyły 'podstawy logik nieklasycznych'.
    Fajny jest napewno wykład z historii filozofii starożytnej, zdaje się że to interesuje większość osób.
    Jeszcze pomyślę, ale z takimi rzeczami jest ciężko, bo to dość relatywna sprawa co jest "fajne". :)

• 04/06/2007 19:54
    tak...mozna wybierac ze wszystkiego...moj wydzial jest na tyle laskawy ze pozwala zapisac sie na oguny bez koniecznosci zapisow w USOSie :)

a jak zajecia "Obcy, inny, wykluczony" u Magdaleny Srody?? I co to znaczy: Zaliczenie: dobra praca seminaryjna.???????

• 06/06/2007 17:50
    moze jeszcze jakies propozycje??
  • ...Kasia...

• 24/06/2007 14:45
    Witam....jestem z germanistyki i musze niestety wyrobić oguny z filozofii...nie mam o tym pojęcia, dlatego chciałabym się zapisac do kogoś, kto nie będzie ode mnie wymagał zbyt wiele, tzn aż tyle jak np od studenta filozofii. Do kogo radzicie iść : np na wykład FILOZOFIA NAUKI u Strawińskiego, czy raczej wyklad FILOZOFIA SPOŁECZNA u Ochockiego? A moze macie inne prozpozycje. Za wszelkie wskazówki będę wdzieczna:) Pozdrawiam
  • W

• 16/06/2009 23:24
    Czesc wszystkim mam takie pytanie: co sądzicie o wykładach z filozofii dr hab. Hanna Puszko-Miś? Chcialbym wziąć ten przedmiot jako ogun. Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek opinie :)
  • rebel mind

• 17/06/2009 00:31
    KATEGORYCZNIE ODRADZAM PROFESORA JADACKIEGO!!!
  • W

• 17/06/2009 23:21
    a prof Puszko Miś? Ktoś wie cos o niej?
  • Herbatka

• 27/06/2009 21:00
    chciałam zapytać o zajęcia "Na styku psychoanalizy i fenomenologii" prowadzone przez dr hab. prof. UW Jacka Migasińskiego, prof. dr hab. Zofię Rosińską-Zielińską. Możecie coś powiedzieć na ten temat? Interesuje mnie głównie charyzma prowadzących i forma zaliczenia.
  • rebel mind

• 30/06/2009 05:23
    udziele zdawkowej odpowiedzi wszystkim nie z filozofii. w zakladzie mamy doczynienia z dwiema filozofiami - z logika wrez ze wszystkimi jej odmianami filozofii analitycznej (zdecydowanie NIE dla humanistow chyba ze ktos ma ambicje siedziec po nocach przy podrecznikach starajac sie dojsc co tez moga oznaczac jakies znaczki w niezwykle skomplikowanym rownaniu albo tez zaglebiac sie w pisma Davidsona czy Tarskiego na temat "schematu o konwencjii T" - polecam zaznajomic sie co to takiego to od razu wam odejdzie na to ochota) oraz z filozofia nie-analityczna, czyli wszystkim co nie jest logika oraz jej mniej lub bardziej zmodyfikowanymi ekwiwalentami i wlasnie ta filozofie mozna polecic humanista. mniejsza o to kto prowadzi i jak to sie nazywa bo jak dla mnie to ciagle wyklada sie o tym samym tylko w innej optyce a ta jest wzglednie latwo przyswajalna niemalze dla kazdego
  • maryna

• 30/06/2009 10:17
    >wszystkimi jej odmianami filozofii analitycznej (zdecydowanie NIE dla humanistow chyba ze ktos ma
    >ambicje siedziec po nocach przy podrecznikach starajac sie dojsc co tez moga oznaczac jakies znaczki w
    >niezwykle skomplikowanym rownaniu

Bzdura. Nie wiem dlaczego "humanista" ma oznaczać "człowiek, który nie jest w stanie zrozumieć równania bez siedzenia nad nim całą noc". Filozofia analityczna jest sympatyczna i jasno wyłożona (czego nie można powiedzieć o nieanalitycznej, która za to jest często sporo ładniej napisana), jedyne co w niej drażni to to, że w pewnym momencie człowiek zaczyna się zastanawiać po jaką cholerę właściwie czyta o takich rzeczach jak eksperymenty myślowe o planecie pleśniaków.

W miarę skomplikowane znaczki to można znaleźć na przykład na zajęciach u Mostowskiego, ale nikt na nie siłą nie wysyła. W tekstach, które się u nas robi na analitycznej, większość autorów używa co najwyżej kilku podstawowych symboli logicznych, to nietrudno zrozumieć.
  • masetto

• 30/06/2009 12:32
    >maryna napisała:
    >>wszystkimi jej odmianami filozofii analitycznej
    >(zdecydowanie NIE dla humanistow chyba ze ktos ma
    >>ambicje siedziec po nocach przy podrecznikach starajac sie
    >dojsc co tez moga oznaczac jakies znaczki w
    >>niezwykle skomplikowanym rownaniu
    >
    >Bzdura. Nie wiem dlaczego "humanista" ma oznaczać
    >"człowiek, który nie jest w stanie zrozumieć równania
    >bez siedzenia nad nim całą noc". Filozofia analityczna
    >jest sympatyczna i jasno wyłożona (czego nie można
    >powiedzieć o nieanalitycznej, która za to jest często
    >sporo ładniej napisana), jedyne co w niej drażni to to,
    >że w pewnym momencie człowiek zaczyna się zastanawiać po
    >jaką cholerę właściwie czyta o takich rzeczach jak
    >eksperymenty myślowe o planecie pleśniaków.

bo to droga damo prowadzi nas do spoleczenstwa otwartego i ratuje przed totalitaryzmem Platona. z pozdrowieniami Sir Pedal Nasrallah.
  • maryna

• 30/06/2009 12:46
    Kotek, doprawdy nie wiem dlaczego nie poszedłeś na ten egzamin z analitycznej!
  • masetto

• 30/06/2009 12:48
    bo droga damo pracuje w hucie. mialem dyzur.
  • maryna

• 30/06/2009 12:49
    Ach, w ten sposób. A Ty się przypadkiem teraz nie spieszysz?
  • masetto

• 30/06/2009 12:51
    nie dyzur mi sie juz skonczyl jesli tak brzmi pytanie.
  • maryna

• 30/06/2009 12:53
    Nie, inaczej brzmiało, nieważne. Idę na kawę z Molem zaraz, dać Ci znać jakby z tego pod wieczór jakiś Szogun wyszedł, czy coś robisz?
  • masetto

• 30/06/2009 12:55
    poce sie.
  • maryna

• 30/06/2009 12:57
    Przykro mi.
  • masetto

• 30/06/2009 12:59
    a co jest zlego w poceniu sie?
    zadzwon jakby co.
  • maryna

• 30/06/2009 13:05
    Zapoceni mężczyźni wyglądają średnio.

• Sir Khalid Nasrallah

• 30/06/2009 17:40
    >rebel mind napisał
    >oraz z filozofia nie-analityczna, czyli wszystkim co
    >nie jest logika oraz jej mniej lub bardziej zmodyfikowanymi
    >ekwiwalentami i wlasnie ta filozofie mozna polecic
    >humanista.

Tą można polecić humanistą. Zwłaszcza takim, co są na bakier z syntaktykom.

>maryna napisała:
    >Filozofia analityczna jest sympatyczna i jasno wyłożona
    >(czego nie można powiedzieć o nieanalitycznej(...)

Tak mi mów, Maryno. Mów do mnie jeszcze.
  • masetto

• 30/06/2009 18:03
    >maryna napisała:
    >Zapoceni mężczyźni wyglądają średnio.

byc moze; zwroce Ci jednak droga damo uwage, ze, z przyczyn mojej orientacji seksualnej, nie jest bardzo istotnym czy dla Ciebie wygladam srednio czy nie. Rzecz mialaby sie inaczej rzecz jasna gdyby mowa byla o Stubbie- osobniku ktorym bylas ewidentnie mocno zainteresowana (nie dziwie sie tu zreszta- przystojny i bardzo inteligentny o czym bolesnie sie przekonalem gdy wytlumaczyl mi czemu nie nalezy peorowac o ksiazkach do ktorych sie nawet nie zajrzalo).
    Z uszanowaniem- Sir Pedal Sral Na Khalid.
  • Sir Khalid Nasrallah

• 30/06/2009 18:29
    >masetto napisał
    >Rzecz mialaby sie
    >inaczej rzecz jasna gdyby mowa byla o Stubbie- osobniku
    >ktorym bylas ewidentnie mocno zainteresowana(...)

Być może zabrzmi to dziwnie, ale ja też byłem Stubbem mocno zainteresowany.
    Swego czasu wydawało mi się, że stanowi on ciekawe zjawisko socjopatyczne (to pewno brzmi już znacznie mniej dziwnie).

>sie przekonalem gdy wytlumaczyl mi czemu nie nalezy peorowac
    >o ksiazkach do ktorych sie nawet nie zajrzalo).

Albo nawet nie trzymało w łapie.
  • Bubi

• 30/06/2009 19:57
    http://grono.net/gallery/5802846/

Pedałów w Złomiskach nie stwierdzono Nasrallah. Wypad!
  • masetto

• 30/06/2009 20:03
    >Bubi napisał
    > http://grono.net/gallery/5802846/
    >
    >Pedałów w Złomiskach nie stwierdzono Nasrallah. Wypad!

eh ma Pan Sralke tak blisko a po rozkosze seksualne musi sie Pan wybierac az na takie nomen omen zadupia. i to jeszcze bez powodzenia.
  • Sir Khalid Nasrallah

• 30/06/2009 20:07
    >Bubi napisał
    >Pedałów w Złomiskach nie stwierdzono Nasrallah.

No a ten w brzydkich gaciach i z wielkim tyłkiem, co po kamieniach pomyka, to nie gej jakiś przypadkiem? Dizajnem by pasował w sam raz na jakąś paradę miłości - różowe gacie są tam przecież zawsze w cenie...

(Ale raczej nie offtopuj tutaj, Bubel)
  • Herbatka

• 30/06/2009 22:09
    >rebel mind napisał
    >(...) mniejsza o to kto prowadzi i jak to sie nazywa bo
    >jak dla mnie to ciagle wyklada sie o tym samym tylko w innej
    >optyce a ta jest wzglednie latwo przyswajalna niemalze dla
    >kazdego

Herezje prawisz. Atrakcyjność wykładu prawie całkowicie zależy od prowadzącego. Logika jest być może trudna, ale odpowiednio podana, bywa fascynująca. Fascynujących rzeczy zaś o niebo łatwiej się uczyć niż flaków z olejem...
  • Bubi

• 30/06/2009 23:38
    >Sir Khalid Nasrallah napisała:
    >No a ten w brzydkich gaciach i z wielkim tyłkiem, co po
    >kamieniach pomyka, to nie gej jakiś przypadkiem? Dizajnem
    >by pasował w sam raz na jakąś paradę miłości -
    >różowe gacie są tam przecież zawsze w cenie...

Z wielkim tyłkiem? Dobre! Dobre!
    A w ogóle to co, skinów nie widziałeś? Konserwatyści ubierają się nostalgicznie. Geju!

>(Ale raczej nie offtopuj tutaj, Bubel)

Bo co?
  • Bubi

• 30/06/2009 23:39
    >masetto napisał
    >eh ma Pan Sralke tak blisko a po rozkosze seksualne musi sie
    >Pan wybierac az na takie nomen omen zadupia. i to jeszcze
    >bez powodzenia.

Dlaczego zaraz bez powodzenia?
  • masetto

• 30/06/2009 23:42
    >Bubi napisał
    >>masetto napisał
    >>eh ma Pan Sralke tak blisko a po rozkosze seksualne musi
    >sie
    >>Pan wybierac az na takie nomen omen zadupia. i to jeszcze
    >>bez powodzenia.
    >
    >Dlaczego zaraz bez powodzenia?

bo jak samo zdjecie wskazuje pedlaow brak. koziorozce Pan kurwa posuwal?
  • Bubi

• 30/06/2009 23:43
    >masetto napisał
    >bo jak samo zdjecie wskazuje pedlaow brak. koziorozce Pan
    >kurwa posuwal?

Niedźwiedzie!
  • Seven3P

• 30/06/2009 23:45
    Z daleka trochę jak spajdermen.
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/25

M.

gniah!

filozof

Ag.

Shakespeare of enormous cock

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki