FiloZofia UW [1222]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

• Anonim

Przy okazji przypomnijmy oszołomom, że pakowanie kolegom członków do zadków nie jest kamieniem filozoficznym, jaki jednogłośnie uznano w XX wieku za cenny.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sectio...

Miejmy nadzieję, że wiek XXI przyniesie jeszcze więcej normalności.

Cała nadzieja w prawicy. Bo prawica to po prostu normalność. Zwykli ludzie mogę realizować swoje zwykłe i niezwykłe życiorysy. Bez pomocy oświeconych demiurgów, nierzadko umazanych krwią albo kakaem.
  • m

>Bubi napisał
    >Bo prawica to po prostu
    >normalność. Zwykli ludzie mogę realizować swoje zwykłe
    >i niezwykłe życiorysy.

Daj spokój Bubi. Po co tyle patosu.
  • Anonim

>Bubi napisał
    >Cała nadzieja w prawicy. Bo prawica to po prostu
    >normalność.

Co za bełkot
  • Sir Khalid Nasrallah

Ha, no o tym pisałem w sąsiednim wątku. Jak co drugi dzień w mediach i życiu publicznym tematem nr 1 będzie promocja homoseksualizmu i innych przykrych przypadłości podobnego sortu, to będą pojawiały się też i coraz silniejsze ruchy oporu, które będą przeginały w drugą stronę. Świat się chyba jednak tak szybko nie skończy. :-]

• Anonim

>Sir Khalid Nasrallah napisała:
    >Ha, no o tym pisałem w sąsiednim wątku. Jak co drugi
    >dzień w mediach i życiu publicznym tematem nr 1 będzie
    >promocja homoseksualizmu i innych przykrych przypadłości
    >podobnego sortu, to będą pojawiały się też i coraz
    >silniejsze ruchy oporu, które będą przeginały w drugą
    >stronę. Świat się chyba jednak tak szybko nie skończy.
    >:-]

Problem z Twoją postawą jest taki, iż, jak mawiał Burke "dla triumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili."
    Ty jesteś pajacem, któremu wydaje się, że jest stańczykiem. Siedzisz sobie na swoim zasranym stołku i wydaje Ci się, że jakoś tak się stanie, iż równowaga zostanie zachowana. Jednak jesteś taką pizdą, że nie stać Cię na wyrażenie własnego zdania. Siedzisz i czekasz, aż ktoś coś za Ciebie zrobi.
    Twoja postawa jest odrażająca i godna intelektualnej cioty.

Na szczęście na Litwie przy władzy nie są takie miernoty.

• Anonim

>maryna napisała:
    >Daj spokój Bubi. Po co tyle patosu.

By uczcić triumf zwykłego człowieka nad aberrantami!

http://www.youtube.com/watch?v=we55...
  • Anonim

>rebel mind napisał
    >Co za bełkot

A Ty ciulu to jesteś z Bednarskiej?
  • Sir Khalid Nasrallah

>Bubi napisał
    >Problem z Twoją postawą jest taki, iż, jak mawiał Burke
    >"dla triumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic
    >nie robili." Ty jesteś pajacem, któremu wydaje się, że jest
    >stańczykiem.

Nie, nie, Bubku, znów nie zrozumiałeś, ale to nie dziwi, bo przecież jesteś strasznym tępakiem. Moja uwaga nie miała nic wspólnego z moralnością - nie odnosiłem się do ludzi dobrych czy złych, tylko do ludzi nieroztropnych. Mówiąc wprost, tak, byś nawet Ty miał szansę to zrozumieć, moim zdaniem ze starcia ludzi głupich może wyniknąć czasem coś mądrego.

(Wybacz, Nazwo, do Ciebie co prawda pasują nieco - ale tylko nieco - mniej brutalne epitety, ale pechowo znalazłeś się tutaj obok Bubiego, więc nie mogło obejść się bez ofiar cywilnych.)
  • Anonim

>Nie, nie, Bubku, znów nie zrozumiałeś, ale to nie dziwi,
    >bo przecież jesteś strasznym tępakiem.

Poczułeś wiatr w uszach, bo już nie dzierżysz tytułu największego idioty tego grona. Ale nie podniecaj się za bardzo, Jaros jest najprawdopodobniej nie do pokonania, co nie znaczy, że stałeś się nagle mądry i inteligentny. Won pajacu!
  • Sir Khalid Nasrallah

Jarosa to lepiej zostaw, bo zainkasujesz tzw. wpierdol. On się jeszcze rozwinie. Miewa dobre intuicje. Najwyraźniej nie chce być jedynie agresywnie popychanym trybikiem turbokapitalizmu w tkankach miast tworzących postspołeczne ciało, które poddaje się orgii myśli w ekstazie komunikacji. No i nie trzyma z Policją.

Jaros, jak obrzucisz kiedyś koktajlami Mołotowa kilka wybranych katedr i zakładów, to Ci postawię piwo przez Internet.
  • Anonim

>Jarosa to lepiej zostaw, bo zainkasujesz tzw. wpierdol.

Zarówno jemu, jak i Tobie proponowałem już ustawkę. Ale taką bez zasad. Odzewu nie było...

Teraz nie proponuję, bo jadę niedługo na Słowację i nie chcę złapać jakiejś kontuzji, która przecież może się przydarzyć przy obijaniu takich tępych ryjów, jak wasze...
  • Sir Khalid Nasrallah

>Bubi napisał
    >Teraz nie proponuję, bo jadę niedługo na Słowację(...)

Ahh, jaki to jest urokliwy i pogodny kraj... Łezka się kręci na samą myśl o jakimś pięknym i ekstremalnie leniwym (gdzieś między sezonami) Starym Smokowcu... |-]

A co, planujesz porwać się na jakieś Rysy po, o zgrozo, łańcuchach?
  • Anonim

>A co, planujesz porwać się na jakieś Rysy po, o zgrozo,
    >łańcuchach?

Istotnie, jadę do Mięguszowieckiej. Wołowa, Szarpane, Osterwa. Zobaczymy. Celem naczelnym jest Estok Janiga. No wiesz, początek sezonu dopiero...
  • Sir Khalid Nasrallah

Całkiem klawo.
  • Anonim

Zresztą czy tam są jakieś łańcuchy po słowackiej stronie? Nie wchodziłem tam nigdy, ale wygląda to lajtowo.
  • Anonim

>Całkiem klawo.

Wołowa jest prześliczna. Takiej jakości granit jest raczej niespotykany w Tatrach.
  • Sir Khalid Nasrallah

>Bubi napisał
    >Zresztą czy tam są jakieś łańcuchy po słowackiej
    >stronie? Nie wchodziłem tam nigdy, ale wygląda to lajtowo.

Są przez chwilę i to takie, że niektórzy, trzymając się ich, leżą na plecach i krzyczą do kolegów niżej: "z takim brzuchem na pewno się nie zabiję!". Także prawdziwie taternickich scen grozy tam nie brakuje...;o
  • Anonim

Ale tak po prawdzie, to idę raczej w charakterze drugiego. W tym roku zrobiłem jedną V-kę za Zamarłej, i generalnie nie jestem rozchodzony. Jeśli na Estoku byłyby stałe punkty, albo jakieś ewidentne pancerne dziury na camaloty, to pewnie bym to dygnął (mówię o cruxie). Ale jeśli trzeba by coś motać i wychodzić nad chujowe punkty, to na VI+ pewnie by mi psychę wybrało. W każdym razie na dziś dzień, z tą formą.
  • Anonim

A propos filmów z fajnymi scenami wspinaczkowymi, polecam Eiger Sanction z Clintem. Sam film dość chujowy, ale sceny OK. Zresztą pamiętam, że ktoś z ekipy wyciągnął kopyta. Był jakiś obryw i chyba łeb mu rozjebało.
  • 1
  • 2
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki