-
Pusta
Cześć, od razu mówię, że przeszukałam Wasze grono i nie znalazłam nic o dr Wolińskiej i o tym przedmiocie.
Studiuję na innym kierunku i chciałabym chodzić na owo seminarium (jako ogun), stąd prośba - czy moglibyście podpowiedzieć:
- Jak wyglądają te zajęcia? (Wiem, że dla Was to proseminarium.)
- Może coś o samej prowadzącej?
Zależy mi na jakiejkolwiek uwadze w tym temacie.
Ryzykownie jest się tak w ciemno zapisywać.
Z góry dziękuję.:)
-
Sir Khalid Nasrallah
Czego filozofia? Ktoś mi może wytłumaczyć co to w ogóle jest takiego? -
nazwa ekranowa
Filozofia horroru, obok filozofii tańca, filozofii opery, filozofii spotkania i filozofii koncertów fortepianowych stanowi jeden z najważniejszych obecnie kierunków badań w Zakładzie Estetyki (filozofia piłki nożnej należy zapewne do kompetencji Zakładu Semiotyki).
Droga Koleżanko, jeśli na widok sformułowania "filozofia horroru" nie przeszedł Cię dreszcz zgrozy to są to prawdopodobnie zajęcia dla Ciebie. -
-
Sir Khalid Nasrallah
Ja myślałem, że o takich rzeczach uczy się na akademiach filmowych, w zakładach filmoznawstwa na uniwersytetach i tak dalej, ale że i na filozofii można to spotkać, to się nie spodziewałem. Ale to chyba dobrze, że administracja uniwersytecka przygotowuje swoim podopiecznym niespodzianki tego rodzaju. Myślę, że to bardzo miło pójść sobie np. na jakąś biologię, a w ofercie na seminarium dostać przykładowo mechanikę gazów albo optykę.
Grunt to dostatecznie szeroka paleta możliwości wyboru. -
Anonim
-
Sir Khalid Nasrallah
Na Stara to paletę może pakować co najwyżej Twoja stara.
Nazwo, a nie orientujesz się czy w Zakładzie Estetyki można zgłębiać wiedzę w zakresie filozofii kreskówek i komedii romantycznych? Czy te przedmioty mają może jakieś osobne seminaria? -
nazwa ekranowa
W ogóle w instytucie można zgłębić wszystko. Na przykład:
-Lektury rozumiejące: mądrość życia
-Awangardowe myślenie o sztuce
-Filozofia buddyzmu zen
-Filozofia obrazu filmowego
-Zagadnienie rekonstrukcji dekonstrukcyjnego programu Martina Heideggera
hmm, zastanawiam się nad zrobieniem kariery naukowej i prowadzeniem semianarium:
-Filozofia kuchni: od podpłomyka po kotlet de volaille. Współczesne wyzwania.
Myślicie, że bym się nadawał? -
Pusta
Fajnie, fajnie,
ale może ktoś będzie tak miły i odniesie się do samych zajęć.
Jak wyglądają, atmosfera, sposób zaliczenia, prowadzący?
Byłabym wdzięczna. :)
-
dobra ciocia tusia
Niestety, na tym gronie nie masz co liczyć na konkrety. Ciesz się, że nie wkroczył jeszcze Bubi... -
il duce
Ja nie wiem, co to za zajęcia i co to za kobieta i jakkolwiek osobiście wiele bym się po nich nie spodziewał, to ty nie powinnaś przejmować się debilnymi uwagami nazwy i Khalida. Chciałbym pomóc, ale nie wiem nawet, czy to jest seminarium o Kołakowskim, czy o filmie. -
Anonim
dobra ciocia tusia ma racje. na tym gronie mozesz opowiedziec historie swego zycia w 3 minuty i zyskac dzieki temu uznanie -
Sir Khalid Nasrallah
Pusto, ja też bardzo chciałbym Ci pomóc, ale niestety nie jestem w stanie. Ale mogą wtrącić słowo na temat opiniodawcy Bena (skoro on też chciałby Ci pomóc, to to może mieć znaczenie). Jego filozoficzne zainteresowania są niesłychanie elastyczne i szerokie.
Gdybym teraz siadł i napisał np. książkę "Filozofia bujania słonia w karafce" albo "Bycie słonia w karafce i czasie" i podpisał się jako Martin Heidegger Jr, Ben zapewne byłby intelektualnie poruszony. Tak to w skrócie wygląda, więc sama rozumiesz...
>rebel mind napisał
>dobra ciocia tusia ma racje. na tym gronie mozesz
>opowiedziec historie swego zycia w 3 minuty i zyskac dzieki
>temu uznanie
Uznanie pewno też, ale i zaufanie. -
il duce
>Sir Khalid Nasrallah napisała:
> Ben zapewne byłby intelektualnie poruszony.
Dawaj, poruszaj mi bena. -
-
Sir Khalid Nasrallah
O, aż takich talentów to ja nie posiadam. Nie potrafię przywracać do życia wygasłych wulkanów. -
dobra ciocia tusia
Myślę, że najlepiej zapisać się na zajęcia- pójść na pierwsze i zobaczyć jak sytuacja się przedstawia. Zawsze można się wypisać.
Pzdr, bujające słonie