FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Bylo super. Wykladniz doktrynalna przez duze D. Jak ktos nie dotarl to bedzie mial jeszcze szanse w piatek
  • Kastor

Slawoy? To jest 2 Żiżków?
  • Anonim

Jak czytam twoje posty, rebel mind vel jaros, to nawet jestem skłonny zgodzić się z Zizkiem, gdy mówi on, że psychoanaliza jest potrzebna.
  • Anonim

Jest nawet trzech. ten oryginalny jest Slawojem

• nazwa ekranowa

>Adam napisał
    >Jak czytam twoje posty, rebel mind vel jaros, to nawet
    >jestem skłonny zgodzić się z Zizkiem, gdy mówi on, że
    >psychoanaliza jest potrzebna.

eee tam, kolega Jaros jest jak otwarta księga (czy może raczej broszurka). Żadna psychoanaliza nie jest tu potrzebna.
  • Anonim

>nazwa ekranowa napisał
    Jaros jest jak otwarta księga (czy może
    >raczej broszurka).

jest jak bibuła?
  • Anonim

http://niniwa2.cba.pl/zakowski_wywi...

Jak rewolucja miałaby dziś wyglądać? Gdzie jest Pałac Zimowy? W głowie Billa Gatesa? Może w internetowej sieci, którą rewolucja musiałaby przejąć? Chyba już nie ma sensu snucie po kątach tych wszystkich starych spisków z planami zamachu stanu, szturmami, bombami. Musimy być otwarci. Ta rewolucja musi się dokonać w symbolicznej przestrzeni wirtualnej. Kto przejmie kontrolę nad wirtualną przestrzenią, nie będzie musiał zdobywać pałaców, koszar ani nawet mandatów w parlamencie. Wystarczy wygrać walkę o wyobraźnię ludzi i zdobyć ich umysły. Za 10-15 lat, kiedy wybuchnie cały ten wielki kryzys, który dziś zapowiada wojna z terroryzmem, napięcie z Chinami, pękanie Zachodu, erupcja świata slumsów, będziemy musieli sięgnąć po wyniki refleksji, której wciąż jest zbyt mało. Od tego, co zdążymy wymyślić, będzie zależała przyszłość. Bo przecież żaden porządek świata nigdy nie trwał wiecznie. Nasz ład też nie jest wieczny. Trzeba wymyślić nowy.
  • Anonim

Zizek jest od dzis jednym z moich guru choc nie podpisze sie w calosci pod tym co twierdzi
  • Anonim

>rebel mind napisał
    >Zizek jest od dzis jednym z moich guru choc nie podpisze sie
    >w calosci pod tym co twierdzi

wystarczą inicjały...
  • Anonim

Jaros, opowiedz coś więcej co i jak mówił Żiżek, bo ja nie mogłem być, a mnie to ciekawi.
    Dużo było młodzieży?
  • Anonim

ludzi oporowo duzo. cala aula wypchana, musieli otworzyc 2gie pietro. na oko ponad 1000 osob. Wyklad w calosci po angielsku, Zizek mowil bardzo konkretnie, poruszyl min. temat kompletnego braku demokracjii w chinskim kapitalizmie co obok 11 wrzesnia uznal za namacalny dowod na koniec utopii liberalnej, zludzeniu wolnego rynku rozumianego na modle neo-liberalna w najprezniej rozwijajacej sie gospodarce swiata, mowil o niebezpiecznie szybko zanikajacej demokracjii w stanach zjednoczonych ktorej to rzeczywisty udzial w sferze politycznej zostal mocno ograniczony w celu "szybszego" forsowania kolejnych ustaw zmieniajacych sie gabinetow, stwierdzil ze niektore marksistowskie kategorie ekonomiczne nie nadaja sie juz dzisiaj do opisu pewnych procesow zwiazanych z akumulacja kapitalu jak np. prywatyzacja patentow sprzed tysiacleci a nastepnie sprzedawanie ich po arbitralnie ustalonych cenach przez monopolistow oraz pare nieco luzniejszych tematow. jesli ktos sie tym interesuje a go nie bylo to duzo stracil
  • Anonim

>Adam napisał
    >Jak czytam twoje posty, rebel mind vel jaros, to nawet
    >jestem skłonny zgodzić się z Zizkiem, gdy mówi on, że
    >psychoanaliza jest potrzebna.

Adam, nazwa, wpadniemy?
    Ja z Adamem zeby rzucic pomidorem ewentuialnie popatrzec z pogarda a potem poflirtowac z przyglupimi lewiczkami, a nazwa zeby sie powstydzil swojej przynaleznosci politycznej.
  • Anonim

No to fajnie. Ze brak demokracji w chińskim kapitalizmie to dowód, podobnie jak 11 września, na upadek utopii liberalnej w najprężniej rozwijającej się gospodarce na świecie to słusznie mówi.

To ja przyjdę w piątek posłuchać, tylko żebym się dopchał!
  • Anonim

obawiam sie wlasnie po dzisiejszym ze ciezko sie bedzie dopchac ale i tak warto!
  • m

>Adam napisał
    >To ja przyjdę w piątek posłuchać, tylko żebym się
    >dopchał!

Słuchanie Zizka mówiącego po angielsku wymaga dużo samozaparcia.
  • Anonim

>Słuchanie Zizka mówiącego po angielsku wymaga dużo
    >samozaparcia.

rewolucja Zizka wymaga ofiar losu, nie Jaros?
  • Anastazja P.

ej a ten Zizak to co on tam o Wałensie napisał że mu tak w wyborczej niedawno pojechali ?
  • Anonim

>Anastazja P. napisała:
    >ej a ten Zizak to co on tam o Wałensie napisał że mu tak
    >w wyborczej niedawno pojechali ?

To on nie w wyborczej napisał, tylko mu temu Zizakowi krakowski ipn wydał prace roczną o wałęsie, bo ten Zizak to podobno studióje na kulu archeologie.
  • Anastazja P.

no ja wiem ze nie wyborczej napisal, tylko ze mu tam poejchali. Ale z tą archeologia to pierdolisz coś chyba :)
  • Anonim

>Ale z tą archeologia to pierdolisz coś chyba :)

ej no laska, nie podkurwiaj! Bo cię zizak strfoni ogniem rewolucji.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki