Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • il duce

Nie, to nasz rocznik.
  • Anonim

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
    >To co, Bubek ma zaledwie 31 lat? I pozuje tu na jakiegoś
    >zgnuśniałego, mocno szpakowatego twardziela w stylu Klinta
    >Istłuda? Co za żenada. Taka poza, a gówniarz ledwo
    >pieluchy opuścił. Tym bardziej, że mentalnie nadal jest
    >dzieckiem...

Nie jestem szpakowaty ani zgnuśniały baranie. Jestem tylko wkurwiony. I Ty ciągle plączesz mi się pod nogami. I to mnie wkurwia coraz bardziej.
  • Anonim

Zrobiłem interesującą ankietę i możecie głosować. Dostępna w profilu.

• Anonim

>Adam napisał
    >Zrobiłem interesującą ankietę i możecie głosować.
    >Dostępna w profilu.

Zagłosowałem.
  • Anonim

>Bubi napisał
    >>Adam napisał
    >>Zrobiłem interesującą ankietę i możecie głosować.
    >>Dostępna w profilu.
    >
    >Zagłosowałem.
    Niech wygra lepszy!
  • Anonim

>Adam napisał
    >Niech wygra lepszy!

Wykrwawcie się wieprze!
  • Anonim

http://nczas.com/publicystyka/manif...

"Konserwatysta żyjący „po wybuchu Wezuwiusza” czy jak kto woli po „końcu historii”, i chcący nadal grać rolę wartownika na straconym posterunku, naraża się nie tyle na gniew i potępienie współczesnych — to by jeszcze było coś — ale na śmieszność. Zatem: odważna decyzja, hokus pokus, czary, mary, abrakdabra, i konserwatysta wkracza dumnie na arenę dziejów jako postkonserwatysta.

Postkonserwatysta nie nawraca się z konserwatyzmu na — apage satanas! — liberalizm, socjalizm, anarchizm, prawoczłowieczyzm, demokratyzm, „freedomizm”, nie staje się chadekiem, socjaldemokratą, trockistą, faszystą czy antyfaszystą, komunistą albo antykomunistą, nie zamierza być rewolucjonistą, kontrrewolucjonistą, reakcjonistą czy postępowcem, co najwyżej bywa jednym lub drugim od czasu do czasu: od śniadania do obiadu — anarchista, podczas poobiedniej sjesty — faszysta, przed kolacją — reakcjonista, po kolacji — umiarkowany centrysta, na obchodach rocznicowych — chadek, na przyjęciu — liberał, na wakacjach — sam już nie wie, kto. Wszystkie ideologie sprzed „końca historii” są dlań martwe jako systemowe doktryny, jako całościowe sposoby wyjaśniania i interpretowania świata, ale ponieważ obdarza szacunkiem „zwłoki metafor stworzonych przez naszych przodków” (Richard Rorty), przeto od czasu do czasu lubi robić wyprawy do rupieciarni na strychu lub w piwnicy, do lumpeksu albo do antykwariatu, żeby sobie grzebać w starych ideologiach i wybierać z nich to, co wydaje mu się użyteczne, poręczne lub ładne. Zakłada przy tym, że wszystkie ideologie wprawdzie umarły, ale za to roi się od idei (chyba Foucault), które powstają, znikają, powracają i znowu znikają.

Postkonserwatysta nieśmiało konstatuje, że konserwatyzm nie ma sensu jako siła polityczna, bo nie posiada socjalno-ekonomicznej podstawy — nie istnieje ani monarchia, ani arystokracja, ani wielkie mieszczaństwo, ani lud. Utraciły swoją dawną pozycję konserwatywne instytucje — armia, zorganizowane religie, rodzina. W związku z tym także konserwatyzm jako ideologia polityczna nie ma sensu, gdyż jaki sens może mieć ideologia polityczna, która nie ma choćby cienia szansy, aby stać się dla kogoś narzędziem politycznym."

• Anonim

A dodam Ci jeszcze palancie, że Clint w tym filmie nie jest zgnuśniały, a zgorzkniały. To jest kurwa wielka różnica pizdeczko!
  • Anonim

>na miejscu Moderacji wybanowałbym Bubiego, Stubiego i Adama
    >na miesiąc lub dwa - w ramach eksperymentu. By sprawdzić,
    >jakie będzie to forum bez ich agresywnie przytłaczającego
    >bełkotu. Proponuję postawić taką ankietę: "Czy chcesz,
    >aby Bubi, Stubi i Adam zostali zabanowani na miesiąc?".
    >Niech zadecyduje fasze-demokracja!

to jest zupelnie szczerze dobry pomysl. popieram go. to byloby ciekawe. pwl pokaz ze raz w zyciu ze masz w internecie jaja i pobanuj zamaist silic sie na tlumaczeniu swiatu ze gardzisz swoja postawa konserwatywna i wiesz ze jest ona fatalna.
    co Ty na to?

• Anonim

>ben napisał
    >Khalid, nie sprzymierzam się z Tobą. W ogóle uważam, że
    >Bubi i inni traktują Cię adekwatnie, choć to całe
    >'Khalid spierdalaj' już jest lekko nieświeże. Żadne
    >banowanie nic tu nie zrobi dobrego. W sumie przydałby się
    >przypływ nowej krwi - koleżanka Barbara Barbarysz jest tu
    >wymarzona. Stubb, zaproś ją, ciekawe czy jesteś w stanie
    >upolować tak trudną zwierzynę.

BB? dajesz Ty, masz lepsze chody.
    Oj zobaczybym ja w starciu z Bubim. to bylaby klasa.
    No i ze Sralka. ciekaw jestem czy nasz gronowy pajac by sie zdolal pozbierac?
  • Anonim

>Stubb ... napisał
    >BB? dajesz Ty, masz lepsze chody.
    >Oj zobaczybym ja w starciu z Bubim. to bylaby klasa.
    >No i ze Sralka. ciekaw jestem czy nasz gronowy pajac by sie
    >zdolal pozbierac?

Kiedyś coś tam wspominaliście? Lewaczka, tak?
  • Anonim

hm ciezko to okreslic. osoba gardzaca raczej.
    nienawidzi homofobow i uwaza ze maja male fiutki ale i gejow postrzega jako smierdzacych debili. dzieki tej prostej taktyce- "wszystko jest chujowe" w 50% wypadkach baka mowi z sensem i milo sie lsucha. to i tak niezly wynik.
  • Anonim

>Stubb ... napisał
    >hm ciezko to okreslic. osoba gardzaca raczej.
    >nienawidzi homofobow i uwaza ze maja male fiutki

Nie ma sprawy, mogę jej pokazać.

ale i gejow
    >postrzega jako smierdzacych debili.

Geje pachną.

dzieki tej prostej
    >taktyce- "wszystko jest chujowe" w 50% wypadkach baka mowi z
    >sensem i milo sie lsucha. to i tak niezly wynik.

Jest niedopchnięta, ot co.
  • Anonim

to juz sam jej powiesz jak wpadnie.
  • Anonim

>Stubb ... napisał
    >to juz sam jej powiesz jak wpadnie.

Ale co, mam sobie zmierzyć?
  • Anonim

zawsze sie przyda w uwodzeniu srlaki.
  • Sir Khalid Nasrallah

" A dodam Ci jeszcze palancie, że Clint w tym filmie nie jest zgnuśniały, a zgorzkniały. "

Jeszcze nie widziałem, palancie. Ale ponoć film dobry (bo to fota z "Gran Torino"?), na dniach pewno będzie mi dane rzucić okiem. A do Clina nic nie mam - problemem są raczej jego wyjątkowo tanie podróbki.
  • Anonim

>Jeszcze nie widziałem, palancie. Ale ponoć film dobry (bo
    >to fota z "Gran Torino"?), na dniach pewno będzie mi dane
    >rzucić okiem.

Owszem, z Gran Torino. To wyjątkowy film. Istotnie czuję bliskość duchową z Kowalskim. Czego Ty kurwa zupełnie nie zrozumiesz...
  • Sir Khalid Nasrallah

" Khalid, nie sprzymierzam się z Tobą. "

Rapierze, no ja mam nadzieję. Bo gdybyś próbował, postawiłbyś mnie w niezmiernie trudnej sytuacji. Bo sam chyba przyznasz, że fakt, że udaje Ci się od wielkiego święta powiedzieć coś do rzeczy, to jeszcze nie powód, by tworzyć z Tobą jakieś przymierze?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki