-
Kobieta zmienną jest związaną
Bubi:
Jesli chodzi o Wolszczana to Khalid zadal dobre pytania...
A jesli chodzi o wplyw spoleczny to musimy zdac sobie sprawe, ze wydawanie zaswiadczen lustracyjnych w tej chwili jest to po prostu zadanie IPNu. Nie jest tak, ze teczki odwaza sie wyciagac tylko "odmiency", bo z tego co wiem historycy i dziennikarze maja prawo do wgladu do teczek i widac bylo w roznych programach tvp, ze z tego korzystaja. Informacja czy podejrzenie o tym, ze ktos byl agentem jest zawsze wielkim newsem w mediach i zawsze media korzystaja z takich tematow bo sa dla spoleczenstwa poruszajace a czasami tez sensacyjne. Oczywiscie sa pewne tematy tabu: np przeszlosc niektorych znanych opozycjonistow. Ale autocenzura ma czasem duzo wspolnego z patriotyzmem Bubi. Dobrym przykladem jest sprawa zabojstwa Sikorskiego (jesli trzasneli go rzeczywiscie Polacy) a lepszym spor o film o Westerplatte.
Wracjac do tematu: PO chce wywiesic teczki osob publicznych w internecie, wiec nie widze, zeby ktos cos chcial utrudniac czy zamykac, WRECZ PRZECIWNIE.
Poza tym jakos rzadko slysze naukowca, ktory angazuje sie w spor spoleczny, wiec nie wiem czy faktycznie oni maja w mediach jakies wielkie wplywy. To juz bardziej medialny jest prof. Zybertowicz - taki Friszke przy nim nie ma szans...;-) -
Sir Khalid Nasrallah
" i to jest klasa argumentacji- Khalid jestes jednak tepy i zalosny ponad granice ludzkiego pojecia. Ja i Rapier chcemy Cie poznac- to bedzie mistyczne doswiadczenie. "
Lepiej przemyśl dobrze swój casus. To primo, my darling.
I nie "to będzie", a "to byłoby" jeśli już. Wszak nie masz podstaw, by zakładać, że to się stanie. Tyle pięknych obcojęzycznych słówek wplatasz do swojego słowotoku, a z językiem polskim (tak przy pisaniu, jak i przy próbach zrozumienia tego, co napisane) masz ciągle spore problemy...
To takie niepatriotyczne i niekatolickonarodowe... -
Aliena
A mi sie wydaje, ze z tym Wolszczanem to dziala taki efekt: "Jak to mozliwe ze taki wielki wspanialy naukowiec (Ochh w koncu mamy sie czym pochwalic) okazal sie TW. Pewnie nie byl az taki zly, i w ogole o nim na pwno klamia...." To taka chec wybielenia. Jak sie znajdzie piekna kobieta, to tez nikt nie bedzie chcial uwierzyc, ze moze byc na przyklad morderczynia.
Ale swiat neistety nie jest zlozny z ludzi zlych, brzydkich i glupich z jednej strony a z drugiej z pieknych, madrych i dobrych. Niestety. -
-
Sir Khalid Nasrallah
Moim zdaniem znacznie częściej mają miejsce jednak inne efekty.
Raczej takie: "Nie wiem za dużo na temat sprawy, ale skoro krążą pogłoski, że X to TW, bo X coś podpisał albo tak go zarejestrował System, to na pewno X jest pogardy godną szują, przez którą bardzo cierpieli inni". Myślę, że ten efekt jest znacznie bardziej powszechny, co widać choćby i na tym forum - oskarżeń jest sporo, a rzeczowych argumentów stojących za tymi oskarżeniami zazwyczaj niewiele.
Ale że czasem bywa i tak, jak to opisałaś, to też trudno się nie zgodzić...
A co do pięknych kobiet... No cóż... -
Anonim
>Kobieta zmienną jest związaną napisała:
>Bubi:
>
>Jesli chodzi o Wolszczana to Khalid zadal dobre pytania...
>A jesli chodzi o wplyw spoleczny to musimy zdac sobie
>sprawe, ze wydawanie zaswiadczen lustracyjnych w tej chwili
>jest to po prostu zadanie IPNu. Nie jest tak, ze teczki
>odwaza sie wyciagac tylko "odmiency", bo z tego co wiem
>historycy i dziennikarze maja prawo do wgladu do teczek i
>widac bylo w roznych programach tvp, ze z tego korzystaja.
jeszcze jakis czas temu nie mieli- jestem wlasciwie pewien ze nie maja (problem z zawetowana przez TK ustawa- zmienilo sie?)- a to czym dysponuja to ustaleniami IPNu...
>Wracjac do tematu: PO chce wywiesic teczki osob publicznych
>w internecie, wiec nie widze, zeby ktos cos chcial utrudniac
>czy zamykac, WRECZ PRZECIWNIE.
Problem jest taki ze otwierac teczki mozna na wiele sposobow- np nawet SLD i Michnik sa za otwarciem- ale w taki sposob bytak naprawde raz na zawsze zamknac- otoz postuluja oni przeniesienie do innego resortu (co potrwa jak sie liczy prawie 10 lat) a do tego czasu zeby nikt nie mial dostepu. no i podobnie z PO- tam orzne frakcje sie kloca i zadna nie wygrywa wiec tak naprawde sprawa lustracji jest niezle przyblokowana.
>Poza tym jakos rzadko slysze naukowca, ktory angazuje sie w
>spor spoleczny, wiec nie wiem czy faktycznie oni maja w
>mediach jakies wielkie wplywy.
angazuja sie angazuja- np. casus uniwersytetu slaskiego ktory zrobil wielka akcje i na us i w mediach antylustracyjna- a tym ktorzy sie nie dolaczyli- pozbawil pracy badz blokowal habilitacje. zreszta caly problem zostal okreslony w moich pierwszych postach.:)
Oczywiscie Khalid bredzi- w znaczacej wiekszosci teczki jasno okreslaja- dosc rzadko teczki sa "puste".
potem Khalid bredzi jeszcze gorzej no ale to pajac- np. "nie wiadomo czy donosy szkodza". SB najczesciej prowokacje i w tym morderstwa potrafila dokonac na podstawie niby duperelnych info. np. Pyjas zostal zamordowany dzieki informacji Maleszki ze lubil siedziec w tej a tej knajpie wtedy a wtedy. niby nic a...
Ad Khalid- a Ty jestes glupi jak zwykle. -
Anonim
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
>" i to jest klasa argumentacji- Khalid jestes jednak tepy i
>zalosny ponad granice ludzkiego pojecia. Ja i Rapier chcemy
>Cie poznac- to bedzie mistyczne doswiadczenie. "
>
>Lepiej przemyśl dobrze swój casus. To primo, my darling.
>
>I nie "to będzie", a "to byłoby" jeśli już. Wszak nie
>masz podstaw, by zakładać, że to się stanie.
heh no i spojrzta jaki ten Khalid glupiutki...
ja Cie lubie, Ty mnie lubisz so? to zes kretyn nie blokuje mozliwosci picia wspolnego piwka.
>Tyle
>pięknych obcojęzycznych słówek wplatasz do swojego
>słowotoku,
Zauwazyles!!!!
>a z językiem polskim (tak przy pisaniu, jak i
>przy próbach zrozumienia tego, co napisane) masz ciągle
>spore problemy...
>To takie niepatriotyczne i niekatolickonarodowe...
taki pajac a nadal a ja nadal go lubie. dziwny ten swiat. -
Sir Khalid Nasrallah
" Oczywiscie Khalid bredzi- w znaczacej wiekszosci teczki jasno okreslaja- dosc rzadko teczki sa 'puste'. "
Nigdzie nie napisałem, że teczki są puste, ani tego nie sugerowałem, krzykliwy osiołku. Po raz kolejny apeluję - naucz się czytać ze zrozumieniem Filozofie i Historyku od siedmiu boleści...
Napisałem jedynie, że kiedy wysuwa się konkretne oskarżenia (zazwyczaj bardzo poważne, mające istotny wpływ na życie oskarżanych) przeciwko konkretnym osobom, to należy podawać za tym konkretne argumenty, a nie rzucać jakieś demagogiczne, emocjonalne hasełka, tak jak to Ty masz w zwyczaju nie tylko przy okazji tego tematu. Tylko że takim pyskatym łobuzom jak Ty zazwyczaj wystarcza jedynie manifestowanie swoich poglądów i branie udziału w różnorakich demonstracjach - z rzeczowym argumentowaniem często jest znacznie gorzej.
Jednak z tego, że zauważam tego typu żałosne jednostki na scenie publicznej nie wynika jeszcze, że uważam, że nie istnieją żadne rzeczowe argumenty przeciwko osobom, które stają w świetle tego typu oskarżeń. Uważam jednak, że jeżeli się takich argumentów nie podaje (bo albo się nie potrafi, albo nie ma się na to ochoty), to powinno się raczej milczeć, niż głośno szczekać.
Coś jeszcze trzeba Ci tutaj wyjaśnić, czy dalej już sam sobie poradzisz?
"ja Cie lubie, Ty mnie lubisz so? to zes kretyn nie blokuje mozliwosci picia wspolnego piwka."
Ale ja nie mówię, że tu cokolwiek coś blokuje, ja tylko mówię, że nie masz podstaw, by cokolwiek w związku z tym z góry zakładać. :-) -
Anonim
blabla ale Ty bredzisz.
Kiedy mi wybaczysz i wrocimy do naszych wczesniejszych relacji? -
Sir Khalid Nasrallah
Jak dla mnie taki powrót może być od zaraz, bo ja nie mam czego wybaczać. Martwię się raczej tym, że to Ty możesz chować jakąś urazę... :* -
Kobieta zmienną jest związaną
A w ogole czek dis aut: http://tosz.blogspot.com/
Stubb zmienilo sie, i to jeszcze zmieniala nowelizacja PiSu z 2007 roku...
http://www.wirtualnemedia.pl/articl... -
Anonim
>Kobieta zmienną jest związaną napisała:
>A w ogole czek dis aut: http://tosz.blogspot.com/
>
>Stubb zmienilo sie, i to jeszcze zmieniala nowelizacja PiSu
>z 2007 roku...
>
> http://www.wirtualnemedia.pl/articl...
ha a bylem pewny ze nadal sa klopoty prawne zwiazane z wydawaniem akt dziennikarzom- nawet miesiac temu wybuchla jakas afera. widac gowno wiedzialem. ale bofff to tym lepiej:) ciesze sie.
no nie umiem zweryfikowac tych postow ale nie brzmi to dobrze:
http://tosz.blogspot.com/
strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...
Uniwersytet Warszawski, Filozofia
Anonim
Anonim
Anonim
Ag.
Anonim
helen
Grona tematyczne:
Miejsca grona (3)
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-