FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://moto.onet.pl/111459,galeria_...

Rzecz warta filozoficznej refleksji. Czy aby nie jest to dywersja ciepłych kolegów, uderzających w jedne z ostatnich okopów konserwatyzmu w motoryzacji? Jeśli nie, to na czym polega nutka gejowizny w tym teutońskim artefakcie?
    Sama idea konkursu sugeruje, że coś takiego istnieje. Że nie jest to po prostu solidny samochód. Ma on coś więcej! To "coś".
    Trudno się w tym połapać. Można by zrozumieć, że geje mają swoje specjalistyczne plebiscyty. Np. na najbardziej dyskretne pieluchy dla gejów-geriatryków. Ale samochód...
    Tak czy owak trzeba będzie się bacznie rozglądać, czy w lusterku nie pojawi się A4-ka. Wówczas koniecznie należy albo przyspieszyć, albo dać się wyprzedzić. Broń Boże nie należy natomiast pozostawiać delikwenta z tyłu... licho nie śpi!

• il duce

Hm, może dobry samochód dla geja to taki, w którym z tyłu jest ciasno? 126p na przykład.

Dziwi tylko Lancer w tym zestawie. Spodziewałbym się raczej Lotusa Elise, albo czegoś w tym rodzaju.
  • Anonim

>rapier napisał
    >Hm, może dobry samochód dla geja to taki, w którym z
    >tyłu jest ciasno?

Ha, bardzo głęboka uwaga Rapierze! Szacun!
  • Sir Khalid Nasrallah

Kolejny temat do kasacji, który się ostanie? :o
  • Anonim

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
    >Kolejny temat do kasacji, który się ostanie? :o

Temat ten nie jest bynajmniej do kasacji. Filozoficznej analizy gejorszczyzny dokonał pierwszy Hobbes. Jego słynne "homo homini lupus" (gej człowiekowi wilkiem) stanowi kamień milowy walki z gejowizną.
  • Anonim

przednie!!!
  • idiota

>Bubi napisał
    >Jego słynne
    >"homo homini lupus" (gej człowiekowi wilkiem) stanowi
    >kamień milowy walki z gejowizną.

czemu tak niekonsekwentnie tłumaczysz:
    gej gejowi
    a nie człowiekowi...
    czy homini to ludzie???
    zastanów się mocno!
  • Anonim

Nie będę się sprzeczał z idiotą.
  • idiota

a kto ci każe???
    ja pytanie zadałem...
    ...tylko.

przepraszam, bez urazy!
  • Anonim

Idioto, wygłosiłem tylko komunikat. Swoje fochy możesz sobie wsadzić tam, gdzie mnie możesz w dupę pocałować.
  • idiota

po cóż miałbym cię całować?
    no chyba ze poprosisz ładnie...
    i jakie fochy?
    ferdynandy?
  • Anonim

Ferdynand to był Wspaniały.
  • szopa

Biedny Bubi... Pewnie geje nie docenili samochodu bubiaszka i teraz z tego powodu jest smutny.
  • szopa

Poza tym, drogi Bubi, Twoje święte oburzenie dowodzi, że trochę nie czaisz bazy jeśli chodzi o współczesny świat. To nie jest tak, że geje knują, jakby sobie zawłaszczyć Twojego ukochanego Audika, a Audik stara się zrobić przy pomocy Kapłanów Komercji gejom wodę z mózgu, aby uwielbiali A4. (Można to rozumieć w ten sposób, że Audi bardziej zależy na gejach niż na Tobie.)

Nie od dziś wiadomo, że geje (a szczególnie geje żyjący z partnerem) mają zazwyczaj wyższe dochody niż heterycy [1]. To sprawia, że są idealnym targetem dla reklam, szczególnie jeśli chodzi o dobra luksusowe.

[1] Ach, pisząc „nie od dziś wiadmo” poczułem się jak prawdziwy prawicowiec. Niestety, pewnych instynktów nie da się tak łatwo zagłuszyć i czuję się zmuszony do podania źródła na poparcie swojej tezy: http://www.mediabuyerplanner.com/20...
  • Anonim

Ha ha, ale brednia! Warszawiści obracający się w yntelektualnych środowiskach agencji reklamowych i tym podobnych pierdoletów, gdzie zapewne istotnie nasycenie gejorszczyzną jest stosunkowo duże, a poziom życia względnie wysoki, wyrabiają sobie opinię o związkach homogenicznych (nomen omen) gejoryzmu i bogactwa. Ale kto wie, może ten styl życia, polegający na dawaniu dupy na lewo i prawo, rzeczywiście sprzyja gromadzeniu pieniędzy? Dajesz - masz.
    Skądinąd nie mówimy tutaj o reklamie Audi, więc Twoja uwaga jest kompletnie bez sensu. Owszem, widziałem kiedyś gejowską reklamę samochodu. Była to reklama Hyundaia.
    http://www.youtube.com/watch?v=76nw...
    Geje z agencji reklamowych zadziałali i umazali tę zacną markę w czekoladzie.
    Na szczęście żyjemy w Polsce i jak zapewne pamiętasz, czekoladowa reklama IKEI nie wzbudziła w rodakach sympatii. Może to więc Ty nie rozumiesz świata, a w każdym razie świata, w którym żyjesz (abstrahując już od tego, że przykład z Audi w ogóle był od czapy, jako że nie była to reklama Audi...)

• Anonim

Co do tych statystyk Szopo, to parę lat temu słyszałem, że gejów jest w społeczeństwie 2%. Niedawno słyszałem o 10%. Kiedyś najwięcej szczęśliwych ludzi było w Związku Sowieckim. A Donald Tusk miał większe poparcie od Leszka i dlatego jest teraz prezydentem.
  • il duce

A to specjalnie dla Bubiego:
    http://ghoster.wrzuta.pl/audio/uq3F...
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki