-
Sir Khalid Nasrallah
Przepraszam, bo ja się nie znam i tylko tak nieco dygresyjnie wtrącę
- a co myślicie o tzw. białym małżeństwie? Nazwo? -
nazwa ekranowa
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
>Przepraszam, bo ja się nie znam i tylko tak nieco
>dygresyjnie wtrącę
>- a co myślicie o tzw. białym małżeństwie? Nazwo?
Z Tobą? Bardzo chętnie
>Kobieta zmienną jest związaną napisała:
>Z tym, ze nikt nie uzywa Postinoru jako regularnej
>antykoncepcji. Ze wzgledow zdrowotnych to chyba nawet
>niemozliwe.
I nikt nie używa in vitro jako podstawowej metody rozmnażania się. Nie wygłupiaj się.
>Dla wielu kobiet zastanawiających się nad wyborem tej
>metody antykoncepcyjnej odpowiedź na to pytanie jest
>naprawdę ważna. Zanim jednak na nie odpowiemy, postawmy
>sprawę jasno. Medycyna za początek ciąży uważa
>zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej -
>blastocysty w błonie śluzowej macicy, a nie samo
>zapłodnienie pojedynczej komórki, czy kilkudniowy okres
>pomiędzy zapłodnieniem a zagnieżdżeniem. Taka jest
>definicja medyczna.
To jest jakiś kosmos. Nie, nie zabijecie człowieka, bo nie możecie. Z definicji. Medycznej, a jakże.
Ale nasza prawica tutejsza oczywiście nie przyjmuje tej definicji, bo inaczej miałaby duuuużo ciężej z argumentowaniem przeciwko in vitro.
Na szczęście niechęć do prezerwatyw jest u dziarskich młodzieńców silniejsza niż spójność poglądów.
-
Sir Khalid Nasrallah
" Na szczęście niechęć do prezerwatyw jest u dziarskich młodzieńców silniejsza niż spójność poglądów. "
Ty, Nazwa, a we wpierdol nie dostałeś dawno? -
-
nazwa ekranowa
Te, khalid, a Ty też się zaliczasz do przeciwników in vitro?
Bo w powyższej dyskusji skrzętnie ukrywałeś swoje poglądy jak, nie przymierzając, obecny premier.... -
Kobieta zmienną jest związaną
Kalid a co chcialbys zawrzec z kims biale malzenstwo? Masz moze jakies problemy...? -
Nazwa, ale zauwaz, ze z ta definicja medyczna to nie chodzi o "zabicie czlowieka" tylko o "przerwanie ciazy". Ciazy przerwac nie mozna skoro jeszcze sie nie zaczela, ale jesli ktos uwaza, ze zarodek=człowiek to wtedy jest to likwidacja człowieka. -
nazwa ekranowa
>Kobieta zmienną jest związaną napisała:
>Nazwa, ale zauwaz, ze z ta definicja medyczna to nie chodzi
>o "zabicie czlowieka" tylko o "przerwanie ciazy".
Tak, chyba, że ktoś utożsamia "zabicie człowieka" z "przerwaniem ciąży".
Ale jeśli ktoś tak czyni to nie wiem jakim cudem może go przekonać ten definicyjny hokus-pokus, skoro nawet mnie on nie przekonuje.
>Ciazy
>przerwac nie mozna skoro jeszcze sie nie zaczela, ale jesli
>ktos uwaza, ze zarodek=człowiek to wtedy jest to likwidacja
>człowieka
No właśnie -
Sir Khalid Nasrallah
" Te, khalid, a Ty też się zaliczasz do przeciwników in vitro? Bo w powyższej dyskusji skrzętnie ukrywałeś swoje poglądy jak, nie przymierzając, obecny premier.... "
Ja jestem za tym, by wszystkie palące problemy społeczne rozstrzygać tak, by służyły polskiemu społeczeństwu. Zarówno w kontekście potrzeb jednostek, jak i całej wspólnoty. Oczywiście z pełnym poszanowaniem prywatnych, w tym również najbardziej ortodoksyjnych, kodeksów etycznych. Jestem za tym, by żyło się lepiej, wszystkim.
" Kalid a co chcialbys zawrzec z kims biale malzenstwo? Masz moze jakies problemy...? "
Ja? Skąd. Bynajmniej. Przeciwnie. Ale tak się zacząłem zastanawiać co by to było w pewnych kontekstach sytuacyjnych. Nazwa taki niepokój w sercu mem zasiał...
Ale póki co mnie sprawa nie dotyczy, bo ja jestem całkowicie wstrzemięźliwy - nikt mnie nie chce, do tego mieszkam w głuszy. Ale tak sobie pomyślałem co by to było, jakby mnie kiedy kto zechciał... Pewno bym zaproponował niewieście takie białe małżeństwo właśnie, by pozostać w zgodzie z własnymi staroświeckimi kodeksami moralnymi.
Ewentualnie w przypadku braku akceptacji takiej propozycji zdałbym się na wrażliwość, wiedzę, roztropność i zmysł etyczny wybranki i pozostawił jej całą odpowiedzialność, sam umywając ręce i licząc na prostą drogę do Królestwa Niebieskiego...
Z drugiej strony może w międzyczasie zmajstrują coś w Watykanie przy "Humanae Vitae". Światły kardynał Carlo Maria Martini w ostatnim "Tygodniku Powszechnym" coś przy tym chyba jątrzył...
(Jakby tam coś ruszyli, to by się pewno dopiero Stubb z Bubim, jeden z drugim, podkurwili) -
nazwa ekranowa
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
>Ja jestem za tym, by wszystkie palące problemy społeczne
>rozstrzygać tak, by służyły polskiemu społeczeństwu.
>Zarówno w kontekście potrzeb jednostek, jak i całej
>wspólnoty. Oczywiście z pełnym poszanowaniem prywatnych,
>w tym również najbardziej ortodoksyjnych, kodeksów
>etycznych. Jestem za tym, by żyło się lepiej, wszystkim.
hihi, z naśladowaniem premiera widzę u Ciebie nienajgorzej, to może dla odmiany byś napisał coś interesującego? Na przykład o sobie? -
Sir Khalid Nasrallah
Znowu o sobie? Ale to tak z powodu tej kwestii ewentualnego małżeństwa pytasz...?
No okay. :)
Cóż, hmm... Lubię oglądać "M jak miłość" oraz jeździć na sankach. Do tego słucham sporo muzyki klasycznej. A tu są moje nogi: http://grono.net/gallery/photo/4123...
(ale zaznaczam, że normalnie wyglądają znacznie lepiej - dokładniej wydepilowane i mniej sinych żylaków, bo ja tam wcześniej kilka godzin na sankach jeździłem wtedy) -
Anonim
>bartkiller napisał
>Ot, głupek. Może chcesz próbować udowadniać, że
>przyśpieszenie jest takie samo (lub ma taki sam przebieg)
>podczas wciśnięcia pedału hamulca jak podczas hamowania
>silnikiem ?
To zależy, w jakiej sytuacji. U mnie zwykle tak, podczas codziennej jazdy, gdyż staram się generalnie nie używać hamulca i tak dobierać prędkość, by z gracją dotoczyć się do świateł i stanąć bez hamulca.
Podkreślam: GENERALNIE. -
Aliena
Ahh Khalid, ja bym chciala, zeby mi ktos chociaz biale narzyczenstwo zaproponowal. Z kwiatami i calowaniem jeno w reke az do slubu. A tu takich starosweickich Panow jak na lekarstwo, zaraz by chcieli gumki kupowac. Khalid poznaj sie ze mna! -
Aliena
Bubi, to ciesze sie, ze sie dobrze bawiliscie. A z ta impreza to naparwde smieszna sprawa byla. Na jednej imprezie fajna impreza i na kolejnej tez.; > -
-
Sir Khalid Nasrallah
Och, widzę, że oferty się mnożą... <rumieniec>
To doprawdy ujmujące Alieno, ale ja jednak chyba się z tem wszystkiem nieco zagalopowałem. Bo ja niedojrzały jeszcze jestem, a białe narzeczeństwo, o białem małżeństwie nie wspominając, to rzecz bardzo doniosła i wymagająca wielkiej dojrzałości, rozwagi i odpowiedzialności... A ja jednak jeszcze nie jestem gotów, by powziąć na swe barki jej ogrom... Lękam się, że gdybym się z tem pospieszył zanadto, to nie obeszłoby się bez jakichś gorzkich berweryj... -
Alieno, ale Kalid napisał, że "Przeciwnie". To znaczy, że on jest jurny jak porządny samiec i spragniony niczym stokrotka nad ranem, ale mieszka w puszczy gdzie spotyka tylko jelenie. A białe małżeństwo chce zawrzeć bo obawia się, że w swym cielesnym zapale narobiłby sobie wstydliwych grzechów. Kalidzie, równie święta co wstrzęmięźliwość jest również zatwierdzona przez księdza małżeńska prokreacja! Po sakrament i do dzieła! -
Sir Khalid Nasrallah
" Alieno, ale Kalid napisał, że 'Przeciwnie'. To znaczy, że on jest jurny jak porządny samiec i spragniony niczym stokrotka nad ranem, ale mieszka w puszczy gdzie spotyka tylko jelenie. A białe małżeństwo chce zawrzeć bo obawia się, że w swym cielesnym zapale narobiłby sobie wstydliwych grzechów. "
Otóż to! Do tego jak się od lat funkcjonuje w głuszy, to sami rozumiecie... Człowiek dziczeje...
Obawiam się, że w niektórych sytuacjach przed takim rozjuszonym potworem mógłby nie uchronić nawet pas cnoty z tytanu... -
Sir Khalid Nasrallah
-
Anonim
>nazwa ekranowa napisał
>Na szczęście niechęć do prezerwatyw jest u dziarskich
>młodzieńców silniejsza niż spójność poglądów.
>
>
>
a ja naprawde kalendarzyk z przyczyn moralno ideologicznych no:/ -
Sir Khalid Nasrallah
-
Aliena