FiloZofia UW [1222]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Sir Khalid Nasrallah

Eee, to z tymi gametami jest faktycznie ciekawe. Nie pomyliło im się tam czasem z zygotami? :o

Jeżeli byłaby tam mowa o zygotach, to byłbym jeszcze w stanie taki fragment pojąć, ale tak to faktycznie brzmi dość absurdalnie...
    Podobnie zresztą jak coś w tym stylu:

"tak Ty jak i Twoje gamety jestescie wlasnoscia tradycji i wspolnoty ktorej winnas wiernosc i szacunek."

Jeżeli można tak mówić o gametach, to równie dobrze można tak mówić o naskórku, który się złuszcza, tudzież o wypadających włosach - że im też należy się przecież wierność i szacunek!

Stubi, Tobie się chyba już lekko pod kopułą pomieszało od tej
    "wierności i szacunku" oraz od tego żarliwego antyliberalizmu i platońsko - średniowieczno - tomistycznej wykładni politycznoetycznej.
    To zupełnie nie ma stylu. Bo to żaden konserwatyzm, tylko zaledwie tragikomizm...

I jeszcze tak a propos Wspólnoty i Państwa (nie ma tam niestety nic o szacunku i wierności względem gamet)...

" Są filozofowie i mężowie stanu, którzy uważają, że państwo może być doskonałe samo w sobie, nie zaś jako środek służący pomyślności jego obywateli. Nie widzę żadnych powodów, by przekonanie takie podzielać. 'Państwo' to abstrakcja, nie odczuwa przyjemności ani bólu, obce mu są nadzieje czy obawy. To, co wydaje się nam jego celem, jest w istocie celem jednostek, które nim kierują. Kiedy pomyślimy w kategoriach konkretnych, nie abstrakcyjnych, okaże się, że 'państwo' to w istocie ludzie posiadający więcej władzy, niż przypada większości śmiertelników. Gloryfikowanie 'państwa' okazuje się więc gloryfikacją rządzącej mniejszości. Żaden demokrata nie będzie tolerował tak rażąco niesprawiedliwej teorii. "

Bertrand Russell
  • Kobieta zmienną jest związaną

Hm jestem prawie pewna, ze Stab zartowal, ale z tymi gametami to nie jest pomylka. Prawdopodobnie chodzilo o to, zeby uniemozliwic proby dokonania in vitro prywatnie poza tym sposobem opisanym przez ustawe: czyli bez selekcji przedimplementacyjnej. (troche tak jak zakaz posiadania broni w ramach profilaktyki; -) Ale chyba sie ktos zapedzil i wyszlo jak zwykle...
  • Aliena

Chodzi tez o to, zeby nie bylo bankow spermy, czy dawczyn jajeczek.

• Sir Khalid Nasrallah

Mam nadzieję, że obecne tu Damy wybaczą mi tak wulgarny przykład,
    ale ja miałbym pewne pytanie, które bez niego nie sposób byłoby zadać - jeżeli teraz Bubi wyemituje do słoika nieco swojego nasienia i sprzeda taki produkt Stubiemu za 5 złotych, będzie to oznaczało, że w świetle nowej ustawy dopuścił się gwałtu na polskim prawie?

Adamie i Nazwo to pytanie przede wszystkim do Was!
  • Kobieta zmienną jest związaną

Ustawa nie jest na razie przyjeta, ale wydaje mi sie, ze to byloby jej zlamanie. Bylby to ewidentnie obrot gametami (czyli zlamanie punktu pierwszego paragrafu 8), choc nie zostaly one pozyskane droga zabiegu medycznego w sposob inny niz opisany w ustawie (czego zabrania drugi punkt paragrafu 8).
  • Aliena

A moge ja? moge? Ja wiem, ja wiem.... Panie profesorze!!!
  • Aliena

No i czemu ona odpowiedziala! Ja sie zglaszalam pierwsza!
  • Anonim

Kobieto, jak zwykle błądzisz.
    Własność nie czyni prawa do dowolnego nią dysponowania. Najlepszym tego przykładem są nie Twoje gamety, ale Ty sama. Nie możesz się sprzedać, np. mnie, by mi służyć. Nie mogę Cię kupić jako niewolnicy.
    I dobrze. Właśnie dzięki temu pozostajesz sobą.

Przemyśl to! A Stubb przecież nie żartuje... pisze prawdę najprawdziwszą.

Półkurwie - won!
  • Anonim

Khalid Ty jednak jestes nieprawdopodobnym kretynem. Won.
  • Sir Khalid Nasrallah

Ha, widzisz Kzjz, wiele wskazywałoby na to, że szlachetny i pokrzywdzony Stubi jednak pisał poważnie.
    Jego kochaś (który zapewne zna go na wskroś) to potwierdza, sam Stubi temu nie zaprzecza...
    Czyż to nie jest urocze, że na tym świecie istnieją również takie krzykliwe i głupiutkie jednostki, jak wymienione wyżej dwa misie-pysie, konsekwentnie pozujące na Wielkich Twardzieli? :-)
  • Anonim

Jamnik próbuje doskoczyć do samicy dobermana... żałosne!

Poprawka: ratler. Nie obrażajmy jamników...
  • Sir Khalid Nasrallah

Ty Bubu czasem jednak powiesz coś do rzeczy - ta metafora z suką doskonale pasuje do Ciebie i Stubiego.
  • il duce

Bubi, Stubb: on sugeruje, że wy robicie no wiecie co. Ze sobą.

Będzie wpierdol.
  • Anonim

>rapier napisał
    >Bubi, Stubb: on sugeruje, że wy robicie no wiecie co. Ze
    >sobą.
    >
    >Będzie wpierdol.

za glupi ten Khalid.
  • Anonim

No ale jak się napatoczy, to ostatecznie można wpierdolić.
  • Sir Khalid Nasrallah

Ja się nie napataczam, ułomku, ja nadciągam.
  • Anonim

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
    >Ja się nie napataczam, ułomku, ja nadciągam.

Chyba obciągasz.
  • Sir Khalid Nasrallah

Chyba przesadzasz.
  • Anonim

Chciałbym się z Tobą pojednać, ale gdy myślę o Tobie, widzę konieczność reaktywowania Berezy. Nic na to nie poradzę.
  • Sir Khalid Nasrallah

" Chciałbym się z Tobą pojednać(...) "

Obyś się tylko nie zechciał zbliżyć.
    Ale ja bym się wolał jednak nie pojednywać - zdecydowanie bardziej wolę się z Tobą od czasu do czasu poróżnić.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki