Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kochani, próbowałem porozmawiać o republikanizmie, ale okazało się, że nie ma chętnych. Rozumiem - temat zbyt szczegółowy.
    Może zatem pogadamy po prostu o filozofach..?
    http://www.isakowicz.pl/index.php?p...
  • Sir Khalid Nasrallah

Ja tam zawsze wiedziałem, że Życiński jest Czerwony. W końcu to min. człowiek roku Gazety Wyborczej...
    Dziwne, że Heller i Pieronek jeszcze nie zostali zdemaskowani, ale to pewno tylko kwestia czasu.
  • Anonim

>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
    >Ja tam zawsze wiedziałem, że Życiński jest Czerwony. W
    >końcu to min. człowiek roku Gazety Wyborczej...
    >Dziwne, że Heller i Pieronek jeszcze nie zostali
    >zdemaskowani, ale to pewno tylko kwestia czasu.

O Hellerze nic mi nie wiadomo...
  • Sir Khalid Nasrallah

On się trzyma od polityki z dala, to może jednak i tym TW nie zostanie. Bo i po co?
  • Anonim

>On się trzyma od polityki z dala, to pewno i TW nie
    >zostanie. Bo i po co?

Rozumiem, że Ty uważasz, iż te akta się po prostu preparuje? Że TW się zostaje AD2008?
  • Sir Khalid Nasrallah

Ja nie wiem, ja się nie wypowiadam. Mi się po prostu śmiać chce. Ale bardzo chętnie popatrzę jak podyskutujecie o tym na poważnie ze Stubbem i Adamem.
  • Anonim

Ale z czego konkretnie Ci się chce śmiać? Z tego, że ktoś był donosicielem Służby Bezpieczeństwa? A może z tego, że ktoś w to wierzy? A może w ogóle sama SB to zabawna sprawa? A może w Kościele nie było agentów? Wielce jestem ciekawy Twojej opinii!
  • Sir Khalid Nasrallah

" Ale z czego konkretnie Ci się chce śmiać? "

Konkretnie to z Ciebie przede wszystkim. No i jeszcze z kilku rzeczy, które się z Tobą ściśle wiążą. Ale niech to pozostanie okryte tajemnicą - nie budźmy zbyt dużych kontrowersji.
  • Anonim

>Konkretnie to z Ciebie przede wszystkim. No i jeszcze z
    >kilku rzeczy, które się z Tobą ściśle wiążą. Ale
    >niech to pozostanie okryte tajemnicą - nie budźmy zbyt
    >dużych kontrowersji.

O cóż to Srolciu, jakąś szpiclowską tradycję kultywujesz? Mam zacząć się bać, gdy rano ktoś puka? To może nie być mleczarz?
  • Ion Tichy

Super! Cieszy mnie jak autorytety kato-prawicowego-konserwatyzmu upadają. W ogóle fajnie jak autorytety się walą, bo wtedy niektórzy odkrywają, że nie ma to jak samodzielne myślenie.
  • Sir Khalid Nasrallah

Jak zobaczysz Żyda w swoich drzwiach, uważaj - to może być judasz.

Ionie, Życin to jeden z aktywniej zwalczających kato-prawicowy motłoch z okolic RM. Z tego to ja bym się akurat nie cieszył.
  • Anonim

>Ion Tichy napisał
    >Super! Cieszy mnie jak autorytety
    >kato-prawicowego-konserwatyzm u upadają. W ogóle fajnie jak
    >autorytety się walą, bo wtedy niektórzy odkrywają, że
    >nie ma to jak samodzielne myślenie.

Nie, gdy walą się autorytety, ludzie pławią się w gównie. Świat bez autorytetów to kloaka.
    Skądinąd Życiński, pomijając kwestie lustracyjne, raczej nie wypowiadał się politycznie. A cóż to w jego poglądach Ci się tak Ionie nie podoba? Że wierzy? Że mówi, iż pakowanie prącia w dupę kolegi nie jest normalne? Dla Ciebie jest?
  • Anonim

>Ionie, Życin to jeden z aktywniej zwalczających
    >kato-prawicowy motłoch z okolic RM. Z tego to ja bym się
    >akurat nie cieszył.

A dlaczego Ty tego RM tak strasznie nie lubisz? Czy Ty w ogóle jesteś w stanie to jakoś wyjaśnić? Czy po prostu na Czerskiej tak Ci karzą i już?
    Jesteś w stanie na te pytania odpowiedzieć dupku?

• Sir Khalid Nasrallah

" Skądinąd Życiński, pomijając kwestie lustracyjne, raczej nie wypowiadał się politycznie. "

Doprawdy? A mówienie o toruńskiej ekipie Rydzyka jako o "zacietrzewionych frustratach politycznych" (z pamięci przywołuję) to nie angażowanie się w politykę? Ależ to jawnie polityczna wypowiedź sięgająca przez parlament aż po sam Belweder.

A co do Źycina, to ostatnio podobała mi się też akcja przy okazji Przystanku Woodstock Owsiaka. Józek demonstracyjnie pojechał sobie na imprezkę do Jurka gadać z młodymi, podczas gdy obok świętowali najprzedniejsi rodzimi moraliści z Przystanku Jezus. To miało styl. :-)

http://miasta.gazeta.pl/gorzow/1,36...
  • Anonim

Ale teraz już chyba by się tak Dymną nie podpierał dupku.
    http://www.znak.com.pl/files/galler...
  • Anonim

Zdobądź się dupku na odpowiedzi na poniższe pytania:
    1. Czy wierzysz w to, że Życiński to TW Filozof?
    2. Jeśli wierzysz, to czy ma to dla Ciebie jakieś znaczenie?
  • Sir Khalid Nasrallah

" A dlaczego Ty tego RM tak strasznie nie lubisz? Czy Ty w ogóle jesteś w stanie to jakoś wyjaśnić? Czy po prostu na Czerskiej tak Ci karzą i już? Jesteś w stanie na te pytania odpowiedzieć dupku? "

Pisałem o tym na forum wiele razy, zgniłku. Część moich poglądów w związku z Rydzykiem leży tam (resztę możesz znaleźć dzięki wyszukiwarce):
    http://grono.net/forum/topic/318854...
    A Ty może chciałbyś ich pobronić? Wiesz w ogóle o czym mowa, że tak się obruszasz? Czy po prostu na Prostej tak Ci "karzą" i już?

" 1. Czy wierzysz w to, że Życiński to TW Filozof? "

Wierzę w to, że Bubi to TW Leśny Jebak.
  • Anonim

>Pisałem o tym na forum wiele razy, zgniłku. Większość
    >moich poglądów w związku z Rydzykiem leży tam:
    > http://grono.net/forum/topic/318854...
    >A Ty może chciałbyś ich pobronić? Wiesz w ogóle o czym
    >mowa, że tak się obruszasz? Czy po prostu na Prostej tak
    >Ci "karzą" i już?

Pisałem już o tym nie raz, że uważam RM za rak na ciele Kościoła. W sensie zupełnie dosłownym - jest to ciało obce, niekatolickie, przywiane z zachodu, ale przez wschód, jeśli rozumiesz, co mam na myśli.
    Ale popatrz, czasami zbieżność interesów rodzi dziwaczne sojusze, jak ten Czerskiej i Torunia ws. Wielgusa.

Tak w ogóle to nie chce mi się... jesteś za głupi, by tracić na Ciebie kolejny wieczór. Spadaj.
  • Sir Khalid Nasrallah

" Pisałem już o tym nie raz, że uważam RM za rak na ciele Kościoła. W sensie zupełnie dosłownym - jest to ciało obce, niekatolickie, przywiane z zachodu, ale przez wschód, jeśli rozumiesz, co mam na myśli. "

Tak, doskonale wiem co masz na myśli - RM to czerwone lewactwo. Podobnie jak Pinochet i Hitler - neokonserwatyzm nas przed takimi uchroni.
  • Anonim

Twój post Ionie był tak durny, że jednak pozwolę sobie jeszcze zabrać głos w tej sprawie.
    Dla dziecka dobrze jest, gdy autorytetami są rodzice. Nie oznacza to konieczności unii poglądów. Dziecko powinno po prostu wiedzieć, że rodzice są mądrzy, że nad ich opinią dobrze się zastanowić. Na tym właśnie polega autorytet.
    Ty wychodzisz z twierdzeniem, że w sumie dobrze, jak okazuje się, że ojciec pierdoli 10 kobiet na boku i jest złodziejem, a matka daje dupy za pieniądze i robi skrobanki. Ta wiedza pozwoli uruchomić myślenie.
    Brawo Ionie, brawo! Postawa Twa godna jest prawdziwego intelektualisty!
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki